MOTOGP

Η Yamaha 50άρισε και το γιορτάζει

Η Yamaha 50άρισε και το γιορτάζει

Την "επετειακή" M1 για να τιμήσει την 50η επέτειο από τη συμμετοχή της στους αγώνες παρουσίασε η Yamaha.

" Εγώ θα κάνω τον Τζιάκομο Αγκοστίνι και εσύ τον Φιλ Ριντ", ίσως πει ο ενθουσιώδης Χόρχε Λορένθο την επόμενη φορά που θα συναντήσει τον παρτενέρ του στην εργοστασιακή ομάδα της Yamaha, Μπεν Σπις.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από τη συμμετοχή του εργοστασίου της Χαμαμάτσου σε αγώνες μοτοσικλέτας, η Yamaha παρουσίασε την "επετειακή" Μ1.

Βαμμένη στα παραδοσιακά χρώματα κόκκινο και άσπρο θα... κατέβει σε δύο αγώνες, στο Άσεν (25 Ιουνίου) και στη Λαγκούνα Σέκα (24 Ιουλίου).

" Λατρεύω αυτό τα χρώματα, έχουν ιστορική σημασία. Έτσι ήταν οι βαμμένες οι μοτοσικλέτες του Φιλ Ριντ και του Τζιάκομο Αγκοστίνι όταν κατέκτησαν τους παγκόσμιους τίτλους και είναι μεγάλη ευκαιρία που θα τα χρησιμοποιήσουμε και στην YZR M1. Είναι μία ξεχωριστή χρονιά για τη Yamaha και περιμένω με ανυπομονησία αυτούς τους δύο αγώνες", τόνισε ο Λορένθο που έδωσε τον περσινό παγκόσμιο τίτλο στη Yamaha.

Το ιαπωνικό εργοστάσιο συμμετείχε για πρώτη φορά στο παγκόσμιο πρωτάθλημα το 1961 στη Γαλλία. Έχει κατακτήσει 36 παγκόσμιους τίτλους, τρεις στο MotoGP και εννέα στη "μαγική" εποχή των 500cc.

TAGS MOTOGP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ