MOTOGP

GP Ιταλίας - QP: Απίστευτος Rossi!

GP Ιταλίας - QP: Απίστευτος Rossi!

Ο Rossi πήρε μία εκπληκτική pole εντός έδρας στο Mugello και πίσω του βρέθηκε ο Vinales!

Ο κόσμος στους γύρο λόφους της πίστας του Mugello ξέσπασε σε ξέφρενα πανηγύρια, όταν είδαν τον αγαπημένο τους «γιατρό» να περνάει από τη γραμμή εκκίνησης/τερματισμού στη δεύτερη μεγαλύτερη ευθεία στο MotoGP (με 1.141 m) και να κατακτά την 63η pole της καριέρας του (πρώτος μαζί με τον Lorenzo και πρώτος στη μεγάλη κατηγορία με 53).

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ

Ο Rossi (Movistar Yamaha) κατάφερε να συμπληρώσει τα 5,2 χιλιόμετρα του γύρου στο Mugello μόλις σε 1:46.504 και με τον εκπληκτικό αυτό χρόνο του -που είναι πολύ κοντά στο απόλυτο ρεκόρ πίστας του Iannone από το 2015 με 1:46.489- πήρε την pole position μέσα στο σπίτι του στην Ιταλία όπου αύριο το μεσημέρι θα ξεκινήσει ο αγώνας για τον 6ο γύρο του φετινού πρωταθλήματος.

Μεγάλη έκπληξη στο Mugello ήταν και ο teammate του Rossi από το 2017, ο Vinales με τη Suzuki, που βρέθηκε ακριβώς πίσω από τον Ιταλό αναβάτη της Yamaha, καθώς στον τελευταίο του γύρο κατάφερε να σταματήσει το χρονόμετρο στο 1:46.598 και να κατεβάσει ακόμα πιο χαμηλά στην κατάταξη, τον Andrea Iannone με την Ducati που λίγο πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία κρατούσε στα χέρια του την δεύτερη συνεχόμενη pole στο Mugello.

Στους τελευταίους οκτώ αγώνες, αυτός που ξεκινάει από την πρώτη θέση βλέπει πρώτος και την καρό σημαία και αυτό είναι ένα στατιστικό που υπήρχε στο πίσω μέρος του μυαλού των αναβατών όταν ξεκίνησε το Q2 στην ιταλική πίστα. Ο Andrea Iannone έμοιαζε το απόλυτο φαβορί καθώς ήταν στην κορυφή του FP3 και FP4 λίγο πρίν τις κατατακτήριες (αλλά και στο FP2 χθες). Ο Ιταλός αναβάτης μπήκε άμεσα στην πίστα και βρισκόταν πίσω από τον Jorge Lorenzo (Movistar Yamaha) και πολύ κοντά του, ενώ αμέσως βρέθηκε στην περιοχή του 1:46. Μαζί του και ο Marc Marquez (Repsol Honda) που γύριζε στο Mugello κάτω από το 1:47.

Ο Iannone παρέμεινε κολλημένος πίσω από τον Lorenzo και κατάφερε να βελτιώσει τον χρόνο του (1:46.607) αλλά οι χρόνοι είχαν αρχίσει να πέφτουν και η μάχη για τις κατατακτήριες του GP Ιταλίας είχε ανάψει για τα καλά. Από το πουθενά ο Valentino Rossi έκανε έναν γύρο στο 1:46.750 και πήρε την πρώτη θέση από τον Iannone. Το κοινό στην πήρε φωτιά αλλά η μάχη δεν είχε τελειώσει ακόμα. Στους τελευταίους τους γύρους οι Marquez και Viñales ήταν ταχύτατοι αλλά δεν κατάφερα να πιάσουν το 1:46.504 του «Doctor» που είχε βελτιώσει.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΩΝ ΣΤΟ MUGELLO

Για πρώτη φορά μετά το 2008, ο Rossi θα ξεκινήσει από την pole position στο Mugello. Το 2008 ήταν η τελευταία φορά που κέρδισε στο Mugello και με τον νικητή των τελευταίων οκτώ αγώνων να έρχεται από την pole οι πιθανότητες για τον Rossi είναι πάρα πολύ καλές.

Εκπληκτικός πραγματικά ήταν και ο Maverick Viñales (Suzuki Ecstar), που φυσικά του χρόνου θα βρεθεί στην Yamaha μαζί με τον Rossi. Με έναν εκπληκτικό γύρο στο τέλος, ο Ισπανός σταμάτησε το χρονόμετρο στο 1:46.598 και βρέθηκε μόλις 0.094 πίσω από τον Rossi. Ο Viñales δείχνει πολύ πιο σίγουρος έπειτα από το πρώτο του podium στη μεγάλη κατηγορία και σε σχέση με το ότι εξασφάλισε τα επόμενα δύο του χρόνια στη Yamaha.

Ο Iannone έκανε το καλύτερο δυνατό που μπορούσε, αλλά δυστυχώς δεν ήταν αρκετό και τόσο καλό όπως πέρσι για να ξαναπάρει την pole στην ιταλική πίστα. Το γεγονός όμως ότι θα βρίσκεται στην πρώτη σειρά του grid του δίνει πολύ καλές πιθανότητες για μία καλή μάχη στον αυριανό αγώνα, καθώς και αυτός και ο Rossi έδειξαν ότι έχουν πολύ καλό ρυθμό αγώνα στις ελεύθερες στο FP4.

Στην πρώτη τετράδα βρέθηκαν τέσσερις διαφορετικές μοτοσυκλέτες καθώς στην 4η θέση ήταν ο Marc Marquez. Ο Ισπανός σταμάτησε το χρονόμετρο στο 1:46.759 και αύριο θα ξεκινήσει από την πρώτη σειρά του grid. Πριν ξεκινήσει καν όμως το σαββατοκύριακο, όλοι περίμεναν έναν άλλο Ισπανό να... πετάει στο Mugello. Μέχρι στιγμής όμως ο Jorge Lorenzo δεν δείχνει τόσο... εκρηκτικός στο Mugello. Για πρώτη φορά το 2016, ο Lorenzo θα ξεκινήσει τον αυριανό αγώνα από τη δεύτερη σειρά της εκκίνησης ακριβώς πίσω από τον teammate και poleman. Αυτή ήταν και η χειρότερη θέση που έχει πάρει σε κατατακτήριες στους τελευταίους 16 αγώνες, ενώ με το 1:46.882 ήταν και ο τελευταίος από τους αναβάτες που κατάφερε να σπάσει το φράγμα του 1:47 στο Q2.

Οι Aleix Espargaro (Suzuki Ecstar), Dani Pedrosa (Repsol Honda), Bradley Smith (Monster Yamaha Tech 3), Danilo Petrucci (Octo Pramac Yakhnich) και Scott Redding (Octo Pramac Yakhnich) συμπλήρωσαν την δεκάδα. Ο Tito Rabat (Estrella Galicia 0,0 Marc VDS) δεν πήρε μέρος στη διαδικασία και φυσικά δεν θα συμμετέχει στον αγώνα αφού έσπασε την αριστερή του κλείδα στο FP3.

Ο αγώνας ξεκινάει την Κυριακή το μεσημέρι (22/5/2016) στις 15:00GR.

Διαβάστε ακόμα στο Car and Driver

GP Ιταλίας FP2: Ταχύτατος Iannone!

GP Ιταλίας - FP1: Hernandez σε μεικτές συνθήκες

Ο Vinales δίπλα στον Rossi!

TAGS MOTOGP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ