MOTOGP

GP Catalunya - RACE: Ασταμάτητος Lorenzo

GP Catalunya - RACE: Ασταμάτητος Lorenzo

Μετά και τον αγώνα της Catalunya ο Jorge Lorenzo βρίσκεται μόλις έναν βαθμό πίσω από τον ομόσταβλό του στη Yamaha, Valentino Rossi.

Ο Ισπανός συνέχισε το εκπληκτικό του σερί σημειώνοντας την τέταρτη συνεχόμενη νίκη του πράγμα που συμβαίνει για πρώτη φορά στην καριέρα του.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η τελική τους διαφορά ήταν στα οχτώ δέκατα με τον Doctor να καταθέτει ψυχή προσπαθώντας να πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής ώστε να επιτεθεί πράγμα που δεν έγινε. Και ένας λόγος γι' αυτό είναι ότι ξεκίνησε από την έβδομη θέση του γκριντ. Δεν του πήρε πολύ για να ανακάμψει και να βρεθεί στη δεύτερη θέση, καθώς στο 2ο γύρο είχε καλύψει το χαμένο έδαφος. Ωστόσο όπως και ο ίδιος έχει παραδεχθεί πρέπει οπωσδήποτε να βελτιώσει την απόδοσή του στις κατατακτήριες δοκιμές ώστε να μη χρειάζεται να κυνηγάει και μπλέκει σε επικίνδυνες καταστάσεις.

Από την άλλη, ο Lorenzo σε αυτούς τους τέσσερις τελευταίους αγώνες έχει καταφέρει να φτάσει σε ισάριθμες νίκες χωρίς να έχει χάσει την πρώτη θέση ούτε σε ένα γύρο! Με πιο απλά λόγια, επί 103 γύρους δεν έχει χάσει την πρωτιά. Πραγματικά εντυπωσιακό στατιστικό.

Η Yamaha πέτυχε το δεύτερο 1-2 στο Πρωτάθλημα και δείχνει ότι ο τίτλος φέτος θα είναι δική της υπόθεση. Και αυτό γιατί ο Marc Marquez, το αντίπαλο δέος και ο εν ενεργεία Πρωταθλητής, πρόσθεσε άλλο ένα DNF στο ενεργητικό του, το τρίτο για φέτος, προσπαθώντας να πιέσει τον Lorenzo. Έχασε τα φρένα στη στροφή 10 στο 2ο γύρο και για να μην πέσει στον προπορευόμενο Lorenzo, κατέληξε στα χώματα εκνευρισμένος. Για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα δεν κατάφερε να τερματίσει ο Andrea Dovizioso που έπεσε στον 5ο γύρο και ενώ ήταν σε τροχιά βάθρου (3ος).

Για τις δύο Suzuki που το Σάββατο έκλεψαν την παράσταση κάνοντας το 1-2 στις κατατακτήριες, ο αγώνας δεν κύλησε καλά. Aleix Espargaro και Maverick Vinales έχασαν σημαντικό έδαφος στην εκκίνηση, αλλά σύντομα κατάφεραν να επανακάμψουν και να παλέψουν για ένα καλό πλασάρισμα. Θα ήταν ένας θετικός αγώνας για την ιαπωνική εταιρεία αν ο Espargaro δεν έπεφτε στον 20ο γύρο και ενώ βρισκόταν στην τέταρτη θέση. Τη σημαία προσπάθησε να κρατήσει ψηλά ο Vinales που τερμάτισε στην έκτη θέση.

Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Dani Pedrosa που τόσο πολύ ταλαιπωρήθηκε φέτος με το χέρι του. το γεγονός βέβαια ότι τερμάτισε σχεδόν 20 δευτερόλεπτα πίσω από τους αναβάτες της Yamaha μάλλον θα πρέπει να θορυβήσει τους ανθρώπους της Honda για τη μοτοσυκλέτα τους.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΔΗΓΩΝ - ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ - ΟΜΑΔΩΝ

Τέταρτος ήταν ο Andrea Iannone με τη Ducati, ακολουθούμενος από τον Bradley Smith. O Vinales, όπως προαναφέραμε, έκλεισε τον αγώνα στην έκτη θέση, ενώ την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι: Scott Redding, Stefan Bradl, Danilo Petrucci και Alvaro Bautista, με τον Ισπανό να χαρίζει στην Aprilia το καλύτερό της έως τώρα αποτέλεσμα. Αρκετές οι πτώσεις που σημειώθηκαν καθώς συνολικά οχτώ αναβάτες δεν κατάφεραν να αντικρίσουν τη σημαία του τερματισμού. Το Πρωτάθλημα συνεχίζεται στις 27 Ιουνίου με τον αγώνα του Assen.

Διαβάστε περισσότερα στο Car And Driver:

Θρίαμβος της Porsche στο Le Mans

FIRST DRIVE: Renault Kadjar 2015

Mitsubishi L200: Πέμπτη σειρά, νέα γενιά

TAGS MOTOGP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ