MOTOGP

GP Αργεντινής - FP1 & FP2: Τον πρώτο λόγο οι Honda

RIO HONDO, SANTIAGO DEL ESTERO - APRIL 01:  Marc Marquez of Spain and Repsol Honda Team rounds the bend  during the MotoGp of Argentina - Free Practice at Termas De Rio Hondo Circuit on April 01, 2016 in Rio Hondo, Argentina.  (Photo by Mirco Lazzari gp/Getty Images)
RIO HONDO, SANTIAGO DEL ESTERO - APRIL 01: Marc Marquez of Spain and Repsol Honda Team rounds the bend during the MotoGp of Argentina - Free Practice at Termas De Rio Hondo Circuit on April 01, 2016 in Rio Hondo, Argentina. (Photo by Mirco Lazzari gp/Getty Images) GETTY IMAGES

Σε υπόθεση της Repsol Honda εξελίχθηκαν οι ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής (1/4) στο Autodromo Termas de Rio Hondo της Αργεντινής, με τον Marc Marquez και τον Dani Pedrosa να σημειώνουν τους καλύτερους χρόνους της ημέρας.

Πολλές είναι οι προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν οι αναβάτες σε αυτήν την πίστα. Από τις υψηλές θερμοκρασίες που απαιτούν πολύ καλή φυσική κατάσταση -το μεσημέρι ο υδράργυρος σκαρφάλωσε στους 32,2 βαθμούς Κελσίου, με τη θερμοκρασία οδοστρώματος να είναι στους 53- και τα νέα λάστιχα της Michelin τα οποία δοκιμάζουν για πρώτη φορά στη συγκεκριμένη πίστα, μέχρι το σοβαρό ενδεχόμενο να αλλάξει ο καιρός το επόμενο διήμερο και να έχουμε βροχές.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ

Με το οδόστρωμα να μην είναι και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, οι χρόνοι που σημειώθηκαν και στα δύο 45λεπτα sessions της Παρασκευής ήταν πολύ μακριά από τις καλύτερες επιδόσεις που έχουμε δει τόσο σε αγώνα όσο και σε κατατακτήριες δοκιμές ( σ.σ. Ρεκόρ ταχύτερου γύρου: 1:37.683 - Marquez, 2014 / Ρεκόρ πίστας: 1:39.019 - Rossi, 2015).

TA ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ FP1 - FP2

Οι μοτοσυκλέτες με τα νέα ηλεκτρονικά και τα λάστιχα της Michelin πασχίζουν για πρόσφυση στην άσφαλτο της αργεντίνικης πίστας. Οι Honda, πάντως, έδειξαν να προσαρμόζονται καλύτερα από όλους στις συνθήκες που επικρατούσαν. Ο Marquez που πέρσι πάλεψε για τη νίκη με τον Rossi μέχρι τη στιγμή της επαφής τους που τον οδήγησε στα χώματα και εκτός αγώνα, σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1:41.579, το απόγευμα οπότε και σημειώθηκαν οι καλύτεροι χρόνοι. Ακολούθησε σε απόσταση αναπνοής ο Dani Pedrosa με την δεύτερη RC213V της Repsol Honda.

Στην τρίτη θέση πλασαρίστηκε ο Maverick Vinales με τη Suzuki ο οποίος μάλιστα είχε και πτώση, όπως πτώσεις είχε και ο ομόσταβλό του, Aleix Espargaro που βρέθηκε στην όγδοη θέση της κατάταξης. Δυνατή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Jack Miller που δείχνει να έχει επιστρέψει δριμύτερος από τον τραυματισμό του. Ακολούθησε στην πέμπτη θέση ο Cal Crutchlow, με τον Scott Redding που ήταν έκτος να είναι και ο ταχύτερος αναβάτης της Ducati.

Πρώτη Yamaha ήταν αυτή του Valentino Rossi στην έβδομη θέση, με τον Jorge Lorenzo να είναι μόλις 14ος, 1,2” πιο αργός από τον Marquez και τρία δέκατα πίσω από τον Doctor. To θέμα είναι ότι αν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις και έχουμε βροχή κατά το FP3 ο Ισπανός θα μείνει εκτός Q2. To αυτό ισχύει και για τον Andrea Iannone που δυσκολεύτηκε αρκετά με αποτέλεσμα να μείνει στη 15η θέση.

Στην ένατη θέση βρέθηκε ο Bradley Smith, ενώ τη δεκάδα έκλεισε ο Andrea Dovizioso που το πρωί σημείωσε τον καλύτερο χρόνο με 1:43.684.

Διαβάστε ακόμη στο Car and Driver:

GP Αργεντινής - FP1 & FP2: Τον πρώτο λόγο οι Honda

GP Μπαχρέιν - FP1 & FP2: Κυριαρχία Rosberg

ΔΟΚΙΜΗ: VW Passat 2.0 BiTDI 240PS 4MOTION DSG

Οι τιμές των αυτοκινήτων ανά εταιρεία! (UPD)

TAGS MOTOGP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ