MOTOGP

Έτσι έφτασε στη νίκη ο Vinales

Έτσι έφτασε στη νίκη ο Vinales

Ο Ισπανός πέτυχε την πρώτη του νίκη στη μεγάλη κατηγορία φέρνοντας μετά από χρόνια τη Suzuki και πάλι στην κορυφή! (VIDEO)

Ο 21χρονος αναβάτης είναι ο έβδομος διαφορετικός νικητής στους τελευταίους επτά αγώνες.Τρομερό θέαμα στη μάχη για τις άλλες δύο θέσεις του βάθρου με τους Crutchlow, Rossi, Marquez να οδηγούν χωρίς… αύριο και να εκτοξεύουν την αδρεναλίνη στα ύψη.

Για τους σέρφερς το “maverick” είναι το μεγαλύτερο και συνάμαπιο επικίνδυνοκύμα που μπορεί να τους τύχει. Και το κυνηγάνε, το ονειρεύονταιόσο τίποτα άλλο οι κορυφαίοι από αυτούς.

Ένα τέτοιο… κύμα, παρέσυρε τους χιλιάδες θεατές που βρέθηκαν στο Silverstone για να παρακολουθήσουν τον 12ο αγώνα της χρονιάς.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ

Ο Maverick Vinales ήταν απολαυστικός και έφτασε στην παρθενική νίκη της καριέρας του επαναφέροντας τη Suzuki στο δρόμο των επιτυχίων.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ο 21χρονος Ισπανός που από του χρόνου θα είναι παρτενέρ του Valentino Rossi στη Yamaha, εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τις αρετές της GSX-RR και έφτασε σε μια νίκη άνετη, την ώρα που πίσω του εξελίσσονταν επικές μάχες ανάμεσα σε τρεις σπουδαίους αναβάτες που οδηγούσαν δίχως αύριο.

Ήταν απολαυστικά… διαστροφικό και εξωφρενικά θεαματικό να βλέπεις τους Cal Crutchlow, Valentino Rossi, Marc Marquez να προσπερνούν ο ένας τον άλλο στο όριο στη μάχη για τη δεύτερη θέση η οποία τελικά κατέληξε στον -MVP του Αυγούστου- Βρετανόπου για ακόμα έναν αγώνα ήταν χάρμα ιδέσθαι.

Δεν είναι υπερβολικό να πούμε πως διανύει την καλύτερη περίοδο της καριέρας του στα MotoGP, έχοντας μάλιστα νωπές τις δάφνες από την νίκη του στην Τσεχία.

Όχι μόνο κοίταξε τους κορυφαίους στα μάτια, αλλά κατάφερε να τους νικήσει για ακόμα μαι φορά επιδεικνύοντας πνεύμα ατρόμητου μαχητή. Αυτή τη φορά στο στεγνό, κάνοντας μάλιστα κάποιες προσπεράσεις για highlights (όπως για παράδειγμα στον 13ο γύρο που μέσα σε λίγα μέτρα “καθάρισε” Rossi - Marquez).

Απίστευτες μάχες όμως ξυπνώντας μνήμες του πρόσφατου παρελθόντος, έδωσαν και ο Rossi με τον Marquez. Οδηγώντας στο όριο ήρθαν κάποιες φορές πολύ πολύ κοντά, αφήνοντας το πλήθος και τους τηλεθεατές με ανοιχτό το στόμα να φαντάζονται διάφορα επικίνδυνα σενάρια...

Καθοριστικό αποδείχθηκε το λάθος του Marquez στον 17ο γύρο την ώρα που πάλευε με τον Crutchlow για τη δεύτερη θέση.

Είχε προηγηθεί άλλο ένα παρόμοιολίγους γύρους νωρίτερα και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η... κοκορομαχία του με τον Rossi. Τότε τη γλίτωσε,αυτήν την φορά όμως το πλήρωσε.

Ο Ισπανός έχασε τα φρένα την ώρα που εξαπέλυσε την επίθεσή του στον Βρετανό αναβάτη της LCR Honda και βγήκε εκτός πίστας με αποτέλεσμα να βρεθεί στην πέμπτη θέση, πίσω από τον ομόσταβλό του, Dani Pedrosa.

Έτσι, ο Rossi τερμάτισε τρίτος και μείωσε ελάχιστα τη διαφορά του από τον Ισπανό που έξι αγώνες πριν την ολοκλήρωση του Πρωταθλήματος έχει 50 βαθμούς διαφορά από τον Ιταλό.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΔΗΓΩΝ - ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ - ΟΜΑΔΩΝ

Στο παιχνίδι για μια θέση στο βάθρο ήταν και ο Andrea Iannone με τη Ducati, όμως στον 14ο γύρο και ενώ βρισκόταν στη δεύτερη θέση, είχε πτώση που τον ανάγκασε να εγκαταλείψει.

Η πτώση της καρό σημαίας βρήκε τον MM93 στην τέταρτη θέση, με τον Dani Pedrosa να ακολουθεί. Έκτος ήταν ο Andrea Dovizioso ενώ στην έβδομη θέση τερμάτισε ο Aleix Espargaro.

Άλλος ένας κακός αγώνας για τον Jorge Lorenzo που δεν κατάφερε σε κανένα σημείο του αγώνα να κινηθεί σε ανταγωνιστικό ρυθμό με αποτέλεσμα να τερματίσει στην όγδοη θέση.

Την πρώτη δεκάδα έκλεισαν ο Danilo Petrucci και ο Alvaro Bautista.

O αγώνας σημαδεύτηκε από το τρομακτικό ατύχημα που είχαν λίγα μέτρα μετά την εκκίνηση, στη στροφή 2, οι Loris Baz - Pol Espargaro. Αμέσως είχαμε τη διακοπή του ώστε να προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες στους εμπλεκόμενους αναβάτες και λίγα λεπτά αργότερα δόθηκε νέα εκκίνηση.

Aπό τον Vermeulen στον Vinales

Αισθάνομαι φανταστικά! Ήρθα εδώ σκεπτόμενος ότι μπορώ να νικήσω γιατί πάντα αισθανόμουν καλά σε αυτήν την πίστα και η μοτοσυκλέτα μου είναι σε εξαιρετικό επίπεδο. Είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα και ελπίζω μέχρι το τέλος του Πρωταθλήματος να πετύχω κι άλλες νίκες για τη Suzuki”, σχολίασε ο 21χρονος Ισπανός. Για την ιστορία, ο Chris Vermeulen ήταν ο τελευταίος αναβάτης που είχε στεφθεί νικητής με Suzuki, το 2007, στο Le Mans υπό βροχή.

Ήταν ένας μακρύς αγώνας. Είναι διασκεδαστικό να μάχεσαι με τα παιδιά για τις πρώτες θέσεις… Αξίζαμε αυτό το αποτέλεσμα και ο κόσμος το άξιζε για την υποστήριξή του όλα αυτά τα χρόνια”, είπε από την πλευρά του ο Crutchlow.

Είμαι πολύ ευχαριστημένος γιατί πάλεψα σκληρά καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Ποτέ δεν τα παράτησα. ήταν πολύ διασκεδαστικό να μάχεσαι με τον Cal και τον Marquez. Είμαι χαρούμενος γι’ αυτό το βάθρο”, δήλωσεο Rossi.

Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τη μάχη με τον Marquez, είπε:“ O Μarquez είναι πάντα πολύ επιθετικός, αλλά σε σύγκριση με τη μάχη της Sepang,αυτή ήταν πολύ διαφορετική γιατί και οι δυο αναβάτες είχαμε τον ίδιο στόχο, να προσπαθήσουμε να φτάσουμε μπροστά. Ήταν μια σκληρή αλλά δίκαιη μάχη”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ CAR AND DRIVER

GP Μ. Βρετανίας - RACE: Κυνηγώντας τον Maverick!
Τρομακτικό ατύχημα στα MotoGP! (video)
Video: Η pole του Crutchlow στο Silverstone
TAGS MOTOGP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ