MOTOGP

Έσπασε το ρόδι ο Εσπαργαρό

Έσπασε το ρόδι ο Εσπαργαρό

Ο Αλεΐς Εσπαργαρό έγραψε ιστορία στις κατακτήριες δοκιμές του ολλανδικού TT με την πρώτη pole position στην καριέρα του και στην κατηγορία Open.

To Άσεν είναι ο αγώνας των εκπλήξεων. Στις κατακτήριες του ολλανδικού TT ο Αλεΐς Εσπαργαρό με την περσινή M1 έσπασε την κυριαρχία των Honda και βοηθούμενος από τον καιρό, εξασφάλισε την pole position ενόψει του αγώνα του Σαββάτου (28/6, 15.00).

Για τον ταλαντούχο Ισπανό οδηγό της Forward Yamaha είναι η πρώτη pole στην καριέρα του και η πρώτη για οδηγό της κατηγορίας Open.

Ο Εσπαργαρό ήταν ταχύτερος κατά 1.405 δευτερόλεπτα από τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας, Μαρκ Μάρκεθ. Την πρώτη σειρά της εκκίνησης συμπλήρωσε ο Ντάνι Πεδρόσα σχεδόν δύο δευτερόλεπτα πίσω από τον Εσπαργαρό. Ο poleman ακολούθησε σωστή τακτική.

Οι δύο εργοστασιακές Yamaha καταποντίστηκαν με τον Χόρχε Λορένθο να είναι 9ος και τον περσινό Βαλεντίνο Ρόσι να παίρνει εκκίνηση από την 12η θέση πίσω από τον μικρότερο αδερφό του Εσπαργαρό, τον Πολ.

Στη δεύτερη σειρά (θέσεις 4-6) βρίσκονται ο Αντρέα Ιανόνε της Pramac Ducati, ο Καλ Κράτσλοου της Ducati και ο Μπράντλεϊ Σμιθ της Tech 3 Yamaha.

TAGS MOTOGP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ