MOTOGP

Εκτός η Λαγκούνα Σέκα το 2014

Εκτός η Λαγκούνα Σέκα το 2014

Δεν θα διεξαχθεί αγώνας στη Λαγκούνα Σέκα την επόμενη χρονιά. Η θρυλική πίστα της Καλιφόρνια "θυσιάστηκε" για το Όστιν και την Ιντιανάπολις.

Δυστυχώς όπου κυριαρχεί το χρήμα, χάνεται και η λογική. Το 2014 το MotoGP δεν θα επισκεφθεί τη Λαγκούνα Σέκα. Όπως ανακοίνωσαν οι διοικούντες τη θρυλική πίστα οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν να υποστηρίξουν τρεις αγώνες MotoGP (σ.σ. μετά την Ιντιανάπολις, μπήκε φέτος και το Όστιν).

Σε αντίθεση με τους άλλους αγώνες για τους οποίους πληρώνουν οι πολιτείες του Τέξας και της Ιντιάνα, το ίδιο δεν ισχύει στην Καλιφόρνια και οι διοργανωτές αναγκάστηκαν να τραβήξουν την πρίζα.

Η Λαγκούνα Σέκα ξεκίνησε να φιλοξενεί αγώνες του παγκοσμίου πρωταθλήματος το 1988 και από το 2005 το MotoGP επέστρεψε στη δυτική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών.

Επρόκειτο για έναν από τους καλύτερους γύρους του παγκοσμίου πρωταθλήματος για τις ομάδες, τους οδηγούς, τους θεατές που συνέρρεαν μαζικά στο Μοντερέι και βέβαια για το θέαμα.

H στροφή Corkscrew έχει φιλοξενήσει απίθανες μάχες όπως το φετινό προσπέρασμα του Μαρκ Μάρκεθ στον Βαλεντίνο Ρόσι και βέβαια το θρυλικό πλέον προσπέρασμα του τελευταίου στον Κέισι Στόνερ.

Μετά την ανακοίνωση του προγράμματος της Φόρμουλα 1, θα οριστικοποιηθεί και το πρόγραμμα του MotoGP για το 2014. Το πρόγραμμα του 2014 θα φιλοξενήσει εκτός συγκλονιστικού απροόπτου και την επιστροφή της Αργεντινής στο κορυφαίο πρωτάθλημα.

TAGS MOTOGP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ