MOTOGP

Αποχωρεί η Bridgestone

Αποχωρεί η Bridgestone

Στη Χερέθ η Bridgestone ανακοίνωσε πως θα αποσυρθεί από το MotoGP στο τέλος της επόμενης σεζόν. Φαβορί να τη διαδεχθεί είναι η Michelin.

Η Bridgestone, αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών στο MotoGP, ανακοίνωσε πως αποσύρεται από το πρωτάθλημα στο τέλος του 2015.

Οι Ιάπωνες ισχυρίζονται πως πραγματοποίησαν όλους τους στόχους που είχαν θέσει. Από το 2009 απολαμβάνουν αποκλειστικό συμβόλαιο.

Η Bridgestone εισήλθε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα μοτοσικλέτας (σ.σ. πάντα στη μεγάλη κατηγορία) το 2002 και πήρε την πρώτη της νίκη το 2004 στη Βραζιλία με τον Μακότο Ταμάντα.

Τρία χρόνια μετά (2007) ο Κέισι Στόνερ κυριάρχησε με τη Ducati και τα ελαστικά της Bridgestone, κατακτώντας τον παγκόσμιο τίτλο.

Στο τέλος εκείνης της σεζόν ο Βαλεντίνο Ρόσι είχε αναγκάσει τη Yamaha να σπάσει το αποκλειστικό συμβόλαιο της με τη Michelin για να χρησιμοποιήσει και εκείνος τα ελαστικά της Bridgestone.

Έτσι στη Yamaha λειτουργούσαν δύο ομάδες μια με τον Ρόσι και τα Bridgestone και μια με τον ρούκι Χόρχε Λορένθο και τα Michelin. Το εργοστάσιο του Κλερμόν Φεράν είναι φαβορί να διαδεχθεί τη Bridgestone.

TAGS MOTOGP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ