MOTOGP

Απόλυτο 10άρι για τον Μάρκεθ

Απόλυτο 10άρι για τον Μάρκεθ

Ο εκπληκτικός Μαρκ Μάρκεθ αναδείχθηκε νικητής στην Ιντιανάπολις, ισοφαρίζοντας το σερί νικών του θρυλικού Μικ Ντούχαν.

Τελικά δεν υπάρχει τίποτα που να μην μπορεί να κάνει ο Μαρκ Μάρκεθ. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής αναδείχθηκε νικητής και στην Ιντιανάπολις με την 10η σερί νίκη του στη μεγάλη κατηγορία, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Αυστραλού Μικ Ντούχαν που το είχε πετύχει βέβαια στα θρυλικά 500cc το 1997.

Ο poleman της Repsol Honda έκανε κακή εκκίνηση, χάνοντας θέσεις. Σιγά σιγά κάλυψε τη διαφορά και προσπέρασε τον Βαλεντίνο Ρόσι (Yamaha) για την πρώτη θέση. Δεύτερος πίσω από το συμπατριώτη του και μπροστά από τον "γιατρό" ήταν ο Χόρχε Λορένθο (Yamaha).

Το πρώτο μισό του αγώνα ήταν συναρπαστικό με τον Αντρέα Ντοβιτσιόζο (Ducati) να μπαίνει επικεφαλής. Τον πρώην νικητή του βρετανικού Grand Prix προσπέρασε ο Ρόσι που οδήγησε τον αγώνα για αρκετούς γύρους υπό το βλέμμα του πρώην αρχιμηχανικού του, Τζέρεμι Μπέρτζες στην πρώτη επίσκεψη του τελευταίου στα πάντοκ μετά την άκομψη αποδέσμευση του στο τέλος της προηγούμενης σεζόν.

Τέταρτος ήταν ο Ντάνι Πεδρόσα (Repsol Honda) και τον ακολούθησε το δίδυμο της Tech 3, Πολ Εσπαργαρό και Μπράντλεϊ Σμιθ. Ο Ντοβιτσιόζο ήταν τελικά 7ος και ο Καλ Κράτσλοου που αφήνει τη Ducati για την LCR Honda τερμάτισε στην 8η θέση.

Ο νεαρότερος νικητής στην ιστορία του παγκοσμίου πρωταθλήματος μοτοσικλέτας, ο Βρετανός Σκοτ Ρέντινγκ πήρε το καλύτερο αποτέλεσμα του στο MotoGP με την 9η θέση.

Μένει να δούμε αν σε μια εβδομάδα στο Μπρνο θα καταφέρει να νικήσει κάποιος άλλος οδηγός πλην του Μάρκεθ.

TAGS MOTOGP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ