FORMULA 1

Τριπλή ποινή στον Μαλδονάδο

Τριπλή ποινή στον Μαλδονάδο

Ο οδηγός της Lotus θα χάσει πέντε θέσεις στην εκκίνηση του GP Κίνας, ως υπαίτιος για το ατύχημα του Εστεμπάν Γκουτιέρεζ.

Ο Πάστορ Μαλδονάδο θεωρήθηκε από τους αγωνοδίκες του GP Μπαχρέιν ως υπαίτιος για τη σύγκρουση που προκάλεσε το ατύχημα του Εστεμπάν Γκουτιέρεζ και δέχθηκε ποινή 5 θέσεων για την εκκίνηση του επόμενου Γκραν Πρι, που θα διεξαχθεί την επόμενη Κυριακή 20/4 στην Κίνα.

Ο οδηγός από τη Βενεζουέλα βγαίνοντας από τα πιτς χτύπησε τη Sauber του Μεξικάνου, ο οποίος ακολουθούσε κανονικά την αγωνιστική του γραμμή. Από την πρόσκρουση η Sauber ανετράπη δύο φορές και προσγειώθηκε κανονικά στους τροχούς της, χωρίς να τραυματιστεί ο Γκουτιέρεζ.

Στη διάρκεια του αγώνα ο Μαλδονάδο δέχθηκε ποινή στάση 10 δευτερολέπτων στα πιτς και έπειτα, όπως προβλέπει ο κανονισμός, ποινή 5 θέσεων στην εκκίνηση του επόμενου αγώνα.

Παράλληλα, σύμφωνα με το νέο points system που θεσπίστηκε φέτος, δέχθηκε τρεις βαθμούς ποινής - ο πρώτος οδηγός που τιμωρείται με περισσότερους από δύο βαθμούς για ένα και μόνο συμβάν. Θυμίζουμε ότι αν ένας οδηγός συμπληρώσει 12 βαθμούς αποκλείεται από το επόμενο Γκραν Πρι.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ