FORMULA 1

Ταμπέλα "μην αγγίζετε" στον Ράικονεν

Ταμπέλα "μην αγγίζετε" στον Ράικονεν

O Έρικ Μπουγιέ της Lotus διέλυσε τα σύννεφα περί αποχώρησης του Κίμι Ράικονεν. Τι είπε για τον Ρόμπερτ Κουμπίτσα.

Ο νόμος των πιθανοτήτων λέει πως η πρώτη νίκη του Κίμι Ράικονεν μετά την επάνοδο του στη Φόρμουλα 1 δεν είναι μακριά.

Κι αυτό χάρη στη Lotus που εμπιστεύτηκε τον Φινλανδό πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή και το "αφεντικό" της ομάδας, Ερίκ Μπουγιέ δεν αφήνει κανέναν να το ξεχάσει αυτό.

Τώρα που πλησιάζει το ιταλικό Grand Prix, ο εντός έδρας αγώνας της Ferrari, επανέρχονται στο προσκήνιο οι φήμες περι επιστροφής του Ράικονεν στην ιταλική ομάδα στη θέση του Φελίπε Μάσα.

Λόγια του αέρα βέβαια! Αφενός δεν υπάρχουν χρήματα ούτε και στη Ferrari για να καλυφθούν οι απαιτήσεις του Ράικονεν και του Φερνάντο Αλόνσο και αφετέρου ο Φινλανδός έχει συμβόλαιο, όπως θύμισε ο Μπουγιέ.

"Το συμβόλαιο του είναι διετές, εδώ τελειώνει η ιστορία. Ήταν ρίσκο για εμάς γιατί δεν ξέρεις σε τι κατάσταση θα βρίσκεται κάποιος μετά από δύο χρόνια μακριά από τη Φόρμουλα 1, έχουμε δει διάφορες περιπτώσεις κατά το παρελθόν. Είμαστε τυχεροί γιατί καταλάβαμε τον Κίμι, για ποιο λόγο θα ήταν δύσκολο να συνεργαστούμε και γιατί υπήρξε αυτή η αντίδραση στο παρελθόν (σ.σ. οι δύο πλευρές είχαν διαφωνήσει σε παλιότερες διαπραγματεύσεις). Δημιουργήσαμε το περιβάλλον που χρειαζόταν για να αποδώσει ξανά", είπε ο Μπουγιέ και έπλεξε το εγκώμιο του οδηγού του.

" Ο Κίμι έχει χαρακτήρα. Έχει τη δική του προσωπικότητα και οφείλεις να το σεβαστείς αυτό. Είναι πολύ αφοσιωμένος και προσηλωμένος στη δουλειά του. Είναι επαγγελματίας και έχει αποτελέσματα. Πρέπει να σιγουρευτείς πως δεν θα υπάρχουν πράγματα γύρω του που θα του αποσπάσουν την προσοχή και τότε είναι ευτυχισμένος και θέλει να τρέξει. Και αν θέλει να αγωνιστεί, τότε φέρνει τα αποτελέσματα".

Κι αν ο Κίμι είναι το σημερινό αστέρι της Lotus, ο Ρόμπερτ Κουμπίτσα υπήρξε το μεγάλο αστέρι της Lotus Renault πριν από το σοβαρό ατύχημα του. Ο Πολωνός τραυματίστηκε σοβαρά και ενδεχομένως να μην καταφέρει ποτέ να ξανατρέξει στη Φόρμουλα 1.

Η Lotus δεν φαίνεται να τον υπολογίζει πλέον με τον Μπουγιέ να τονίζει " διέκοψε την επικοινωνία μαζί μας εδώ και αρκετούς μήνες. Δεν μπορώ να κάνω προβλέψεις γιατί δεν βρισκόμαστε σε επαφή πλέον μαζί του". Ο Κουμπίτσα πραγματοποίησε πρόσφατα δοκιμές με την ομάδα της Ford, η οποία συμμετέχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι.

Τέλος, επιβεβαιώθηκε πως ο Ζερόμ Ντ'Αμπρόσιο θα αντικαταστήσει τον τιμωρημένο Ρομαίν Γκροζάν στη Μόντσα.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ