FORMULA 1

Στη Λωζάννη βρίσκεται ο Σουμάχερ

Στη Λωζάννη βρίσκεται ο Σουμάχερ

Ο Μίχαελ Σουμάχερ μεταφέρθηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λωζάννης. H Bild επιμένει πως ο Γερμανός επικοινωνεί με την οικογένεια του. Διαφωνεί ο γιατρός της Φόρμουλα 1.

Η διαδικασία αφύπνισης του Μίχαελ Σουμάχερ ολοκληρώθηκε, σκορπίζοντας συγκρατημένο ενθουσιασμό στους απανταχού θαυμαστές του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή της Φόρμουλα 1.

Μετά από 5.5 μήνες ο 45χρονος άνδρας μεταφέρθηκε από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Γκρενόμπλ στην Ελβετία και συγκεκριμένα στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λωζάννης.

Εκπρόσωπος του νοσοκομείου ονόματα Νταρσί Κριστέν επιβεβαίωσε την είδηση σε δηλώσεις του στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων και στο CNN, δίνοντας επιπλέον την πληροφορία πως η νοσηλεία του ξεκίνησε νωρίς το πρωί.

Η Λωζάννη βρίσκεται σε απόσταση μισής ώρας από το Γκλαντ, την πόλη όπου βρίσκεται η μόνιμη κατοικία της οικογένειας Σουμάχερ. Ήταν γνωστό πως η Κορίνα Σουμάχερ οδηγούσε καθημερινά από το σπίτι στη Γκρενόμπλ, απόσταση περίπου δύο ωρών, για να βρίσκεται κοντά στον άντρα της.

Αναζητούσε ένα μέρος όπου θα μπορούσε να μεταφερθεί ο Σουμάχερ για να συνεχίσει την αποθεραπεία και αποκατάσταση, που θα μπορούν να τον επισκέπτονται και τα παιδιά του για ψυχολογικούς λόγους.

Εν τω μεταξύ πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα μετά από την επίσημη ανακοίνωση, η Bild έγραψε πως ο σπουδαίος οδηγός ακούει φωνές και ανταποκρίνεται στην επικοινωνία με τους γιατρούς. Η γερμανική εφημερίδα επιμένει πως ο Σουμάχερ επικοινωνεί με τη γυναίκα του και τα παιδιά του.

Από τον περασμένο Απρίλιο η Σαμπίνε Κεμ, η μάνατζερ του Γερμανού, είχε υπογραμμίσει πως ο ασθενής είχε περιόδους αφύπνισης και ανάκτησης των αισθήσεων του.

Παραμένει απαισιόδοξος ο γιατρός της F1

Σύμφωνα με τον καθηγητή Γκάρι Χάρτστιν αυτό είχε εκφράσει ιατρικά η Κεμ τον περασμένο Απρίλιο, πως δηλαδή ο Σουμάχερ ΔΕΝ βρισκόταν πλέον σε κώμα. Το ίδιο με τη σημερινή ανακοίνωση. Ο Χάρτστιν που είχε πει πως δεν θα έγραφε ξανά για τον Σουμάχερ, έγραψε στο blog του:

" Τώρα μας είπαν με έναν αέρα θριαμβολογίας πως ο Μίχαελ δεν βρίσκεται πλέον σε κώμα. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΕΑ. Δεν μπορώ να μη σκέφτομαι πως αυτή είναι μια κυνική χρήση της γλώσσας, χρησιμοποιώντας την αλήθεια για να δημιουργήσει μια εντύπωση που είναι λάθος.

Δεν μπορώ να σκεφτώ πως αν ο Μίχαελ είχε βγει από τη διαδικασία αφύπνισης που μας είχε περιγράψει η Κεμ τον Απρίλιο, θα μας έλεγαν (σήμερα0 πως ο Μίχαελ) φεύγει για αποκατάσταση, πως αντιμετωπίζει προβλήματα στην επικοινωνία και θα δουλέψει σκληρά για να γίνει καλύτερα. Ή πως θα πρέπει να μάθει ξανά να περπατάει, να διαβάζει, να γράφει από την αρχή. Αλλά όχι, μας είπαν αυτό που ήδη γνωρίζουμε και επί της ουσίας μας είπαν να μην περιμένουμε άλλα νέα. Αυτό που σκεφτόμουν. Αυτό αφήνει μια πικρή γεύση στο στόμα μου. Και μια θλίψη για την οικογένεια του Μίχαελ και όλους εσάς".

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ