FORMULA 1

Ρόσμπεργκ: "Η γιορτή του Μουντιάλ συνεχίζεται!"

Ρόσμπεργκ: "Η γιορτή του Μουντιάλ συνεχίζεται!"

Ο Γερμανός πίστεψε ότι η νίκη του στο Χόκενχαϊμ θα δυσκόλευε πολύ, όταν είδε την Sauber του Άντριαν Σούτιλ ακινητοποιημένη στην κεντρική ευθεία.

Είκοσι γύρους πριν το τέλος του Γερμανικού GP, ο Νίκο Ρόσμπεργκ ανησύχησε ότι η τέταρτη φετινή του νίκη -και πρώτη της καριέρας του στην χώρα του- δεν θα ερχόταν τελικά τόσο εύκολα.

Ο Γερμανός σκέφτηκε ότι η ακινητοποίηση της Sauber του Άντριαν Σούτιλ στην κεντρική ευθεία θα έφερνε στην πίστα το όχημα ασφαλείας, και θα εξανέμιζε τη διαφορά περίπου 20 δευτερολέπτων που είχε από τον Βαλτέρι Μπότας και τον Λιούις Χάμιλτον.

«Ανησύχησα λίγο όταν είδα το αυτοκίνητο του Σούτιλ σταματημένο, γιατί ήμουν σίγουρος ότι θα έμπαινε στην πίστα το όχημα ασφαλείας. Αυτό θα έκανε τα πράγματα πολύ πιο δύσκολα στο τέλος», είπε.

Επιπλέον, ο οδηγός της Mercedes δήλωσε ότι περίμενε πως θα κινδύνευε περισσότερο από τη Williams στον αγώνα του Χόκενχαϊμ, αλλά «με εξέπληξε λίγο που δεν συνέβη. Ήταν πολύ κοντά στις κατατακτήριες δοκιμές, οπότε δεν περίμενα ότι θα είχα τόσο μεγάλη διαφορά στον αγώνα».

Με την τέταρτη φετινή του νίκη, σε δέκα αγώνες, ο Ρόσμπεργκ οικοδόμησε εκ νέου διψήφια διαφορά (14 βαθμών, τώρα), από τον ομόλογό του στη Mercedes GP, Λιούις Χάμιλτον - ενόψει του GP Ουγγαρίας σε μόλις επτά μέρες. Μαζί με την πρώτη νίκη στη χώρα του και με το γάμο του πριν λίγες μέρες, ο τελευταίος καιρός ήταν πολύ ιδιαίτερος για τον γιο του Κέκε Ρόσμπεργκ.

«Είναι φανταστικό, η νίκη στην πατρίδα μου είναι κάτι εκπληκτικό και αυτή είναι μια πολύ ιδιαίτερη μέρα για μένα», είπε - αφού πρώτα διευκρίνισε ότι ο γάμος του υπήρξε το πιο ευτυχές και σημαντικό γεγονός του τελευταίου δεκαημέρου, για εκείνον.

«Θα το διασκεδάσουμε λίγο σήμερα, σίγουρα, θα είναι ωραία να συνεχίσουμε τη γιορτή για το Μουντιάλ. Ανυπομονώ για τον επόμενο αγώνα, στην Ουγγαρία, με το αυτοκίνητο που έχουμε αυτή τη στιγμή... Είμαι πολύ ευγνώμων στη Mercedes για το αυτοκίνητο που έχει κατασκευάσει. Το Ουγγρικό GP θα είναι καλό», κατέληξε.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ