FORMULA 1

Rosberg στο χαλαρό, ξανά προβλήματα ο Hamilton!

SOCHI, RUSSIA - APRIL 30: Top three qualifiers, Nico Rosberg of Germany and Mercedes GP, Sebastian Vettel of Germany and Ferrari and Valtteri Bottas of Finland and Williams celebrate in parc ferme during qualifying for the Formula One Grand Prix of Russia at Sochi Autodrom on April 30, 2016 in Sochi, Russia.  (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
SOCHI, RUSSIA - APRIL 30: Top three qualifiers, Nico Rosberg of Germany and Mercedes GP, Sebastian Vettel of Germany and Ferrari and Valtteri Bottas of Finland and Williams celebrate in parc ferme during qualifying for the Formula One Grand Prix of Russia at Sochi Autodrom on April 30, 2016 in Sochi, Russia. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) GETTY IMAGES

Άλλη μια pole για τον Γερμανό την ώρα που ο Πρωταθλητής δεν πήρε μέρος στο Q3!

Όπως και πέρσι, έτσι και φέτος ο Nico Rosberg θα ξεκινήσει τον αγώνα της Ρωσίας από την pole position μόνο που αυτή τη φορά δεν θέλει να φύγει από το Sochi με άδεια χέρια (εγκατέλειψε το 2015), αλλά με την νίκη που αν έρθει θα είναι η τέταρτη συνεχόμενη στο φετινό Πρωτάθλημα.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ

Ο Γερμανός ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού το μεσημέρι του Μεγάλου Σάββατου στις κατατακτήριες δοκιμές του ρωσικού GP φτάνοντας με σχετική άνεση στην κατάκτηση της 24ης pole position της καριέρας του αφού πριν καν αρχίσει το καθοριστικό -για τη διαμόρφωση των πρώτων σειρών του γκριντ- Q3, γνώριζε ότι οι πιο επικίνδυνοι αντίπαλοί του δεν μπορούσαν να τον απειλήσουν.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ

Ο Sebastian Vettel έχει ποινή πέντε θέσεων στη σχάρα εκκίνησης λόγω αλλαγής κιβωτίου, ενώ ο ομόσταβλός του Lewis Hamilton αντιμετώπισε πρόβλημα με την κινητήρια μονάδα της Mercedes και τέθηκε νοκ άουτ από το Q3.

Το πρόβλημα, όπως ενημέρωσε η Mercedes, είναι ακριβώς το ίδιο που παρουσιάστηκε στο μονοθέσιο του τρεις φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή και στις κατατακτήριες δοκιμές της Κίνας : απώλεια ισχύος που οφείλεται στο σύστημα ERS.Στην καλύτερη των περιπτώσεων, αν δηλαδή δεν χρειαστεί οι μηχανικοί της ομάδας του δεν χρειαστεί να προχωρήσουν σε αλλαγή κινητήρα, θα εκκινήσει από την 10η θέση τον αγώνα.

Ο Vettel εκμεταλλεύτηκε την απουσία του Hamilton, έγραψε τον δεύτερο καλύτερο χρόνο (ήταν επτά δέκατα πιο αργός του Rosberg), αλλά λόγω της ποινής του θα ξεκινήσει τον αγώνα από την έβδομη θέση. Μεγάλος κερδισμένος της υπόθεσης ήταν ο Valtteri Bottas της Williams που έκανε μεν τον τρίτο χρόνο της διαδικασίας ωστόσο θα βρεθεί, λόγω Vettel, στην πρώτη σειρά του γκριντ, δίπλα στον Rosberg.

τη Scuderia, πάντως, θα ήθελαν σε αυτήν την θέση να βρίσκεται ο Kimi Raikkonen που δεν κατάφερε να κάνει καλύτερο χρόνο από τον συμπατριώτη του και θα ξεκινήσει έτσι από την τρίτη θέση.

Ο Felipe Massa με τη δεύτερη Williams έκανε τον πέμπτο καλύτερο χρόνο αλλά θα ξεκινήσει από την τέταρτη θέση, με τον Daniel Ricciardo να είναι πέμπτος και τον Sergio Perez, της Force India να ακολουθεί στην έκτη θέση.

Δίπλα στον Vettel στην τρίτη σειρά του γκριντ θα βρεθεί ο Daniil Kvyat (Red Bull). Tην πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν ο Max Verstappen και ο Lewis Hamilton.

Στο Q3 ο Rosberg δεν είχε αντίπαλο σημειώνοντας με την πρώτη του χρονομετρημένη προσπάθεια 1:35.417 - έναν χρόνο απλησίαστο για όλους πλην του Hamilton σε περίπτωση που αγωνιζόταν.

Στη δεύτερη προσπάθειά του, μάλιστα, ήταν ακόμα πιο γρήγορος, ωστόσο ένα λάθος που έκανε τον οδήγησε στο να εγκαταλείψει την προσπάθειά του, να επιστρέψει στα pits δύο και κάτι λεπτά πριν την ολοκλήρωση της αντίστροφης μέτρησης και να παρακολουθήσει από εκεί την ολοκλήρωσή της.

Ήμουν πεπεισμένος ότι ο χρόνος μου ήταν αρκετά καλός γιατί στο Q2 οι Ferrari ήταν αρκετά πίσω”, σχολίασε ο Γερμανός πιλότος. Ο Vettel από την πλευρά του είπε: “ Θα προτιμούσα η διαφορά να ήταν λίγο μικρότερη, αλλά όπως είδαμε στο Q2 ο Nico έκανε πολύ καλή δουλειά”.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι πέρσι, ο Rosberg είχε πάρει την pole position στο Sochi με χρόνο 1:37.113. Σήμερα, ο χρόνος που του χάρισε την pole ήταν κατά 1,7” ταχύτερος - 1:35.417!

Διαβάστε ακόμα στο caranddriver.gr

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ