FORMULA 1

Red Bull: "Δεν μας ταιριάζει ο Αλόνσο"

Red Bull: "Δεν μας ταιριάζει ο Αλόνσο"

Ο Χέλμουτ Μάρκο ανέλυσε διεξοδικά τους λόγους για τους οποίους δεν προτιμήθηκε ο Κίμι Ράικονεν έναντι του Ντάνιελ Ρικιάρντο στη Red Bull, ενώ είπε ο Φερνάντο Αλόνσο δεν ταιριάζει στη Red Bull.

Ο Κίμι Ράικονεν είναι μεγάλος σε ηλικία και ο Φερνάντο Αλόνσο δεν ταιριάζει με τα... χνώτα της Red Bull. Ο Χέλμουτ Μάρκο, ο ισχυρός άνδρας της Red Bull σε ό,τι έχει να κάνει με τα μηχανοκίνητα σπορ, μίλησε για τους δύο πρώην παγκόσμιους πρωταθλητές, ενώ εξήγησε για ποιο λόγο η Red Bull επέλεξε τον Ντάνιελ Ρικιάρντο.

Ο Ράικονεν, οι διαπραγματεύσεις του οποίου με την αυστριακή ομάδα δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ, κρίθηκε μεγάλος σε ηλικία με τον Μάρκο να αφήνει αιχμές για το πόσο θα καταφέρει να κατανοήσει και να εντρυφήσει στους νέους κανονισμούς το 2014.

" Πόσο χρονών είναι ο Κίμι, 34; Ο Ντάνιελ είναι 24 χρονών. Το συμβόλαιο είναι τριετές. Οπότε ο Ντανιέλ συγκεντρώνει τις καλύτερες προοπτικές για την ομάδα μας", είπε αρχικά ο Μάρκο που ζητάει από τον Αυστραλό οδηγό να καταφέρει να συναγωνιστεί με τον Σεμπάστιαν Φέτελ μετά τους πρώτους αγώνες και στο τέλος να προσφέρει όσα ο Μαρκ Γουέμπερ, προκειμένου η εταιρεία να κερδίσει το πρωτάθλημα των κατασκευαστών.

Ο Μάρκο είπε και κάτι άλλο, δείχνοντας ουσιαστικά τον Ράικονεν: " Μόνο οι καλύτεροι και οι εξυπνότεροι οδηγοί θα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή το 2014, όταν η πρόκληση των νέων τεχνικών κανονισμών θα βρίσκεται σε εφαρμογή. Θα πρέπει να βρουν έναν τρόπο να χρησιμοποιούν τον κινητήρα τούρμπο δίχως traction control κτλ. Έχουμε ένα αναλυτικό πρόγραμμα στον προσομειωτή σε εξέλιξη για να προετοιμάσουμε καλύτερα τους οδηγούς μας. Ακόμα ένας λόγος για τον οποίο επιλέξαμε τον Ντάνιελ".

Όσο για τον Φερνάντο Αλόνσο, ο μάνατζερ του οποίου φωτογραφήθηκε να συνομιλεί με τον Κρίστιαν Χόρνερ στο μότορχομ της Red Bull.

" Δεν έχουμε δουλέψει ποτέ με τον Αλόνσο και αυτού του είδους οι συνδυασμοί (δύο παγκόσμιοι πρωταθλητές μαζί) απαιτούν γνώση του χαρακτήρα των δύο οδηγών. Ορισμένοι μπορούν να δουλέψουν μαζί, άλλοι όχι. Από ότι είδαμε με τον Αλόνσο, καταλάβαμε ότι δεν υπάρχει τρόπος για να ελέγξεις μια τέτοια σχέση".

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ