FORMULA 1

Que Mala Suerte

Que Mala Suerte

Ο Φερνάντο Αλόνσο έχει να δείξει μια σπουδαία καριέρα στη Φόρμουλα 1, αλλά και ουκ ολίγα σοβαρά ατυχήματα. Το Sport24.gr συγκέντρωσε ορισμένα από αυτά (videos).

Ο Φερνάντο Αλόνσο παραμένει στο νοσοκομείο. Δεν θυμάται τι συνέβη σύμφωνα με τον μάνατζερ/πρώην επικεφαλής της Renault, Φλάβιο Μπριατόρε, απόλυτα φυσιολικό για έναν ασθενή που έχει υποστεί διάσειση.

Ο Ισπανός οδηγός της McLaren είναι ένας από τους πραγματικά τυχερούς οδηγούς της Φόρμουλα 1. Από το 2001 που ξεκίνησε η καριέρα του στη μικρή Minardi έχει εμπλακεί σε σειρά ατυχημάτων. Από το Ιντερλάγκος που βρέθηκε στο δρόμο της Jaguar του Μαρκ Γουέμπερ μέχρι τα 25G που... διαπέρασαν τη ραχοκοκαλιά του στο Άμπου Ντάμπι.

Grand Prix Σαν Μαρίνο 2001

Στον τέταρτο αγώνα της σεζόν ο ρούκι στη Φόρμουλα 1 έχασε τα φρένα στη στροφή και μαζί τον έλεγχο της Minardi που οδηγούσε. Χτύπησε στα προστατευτικά της πίστας της Ίμολα.

Grand Prix Βραζιλίας 2003

Que Mala Suerte

Περιμένοντας ιατρική βοήθεια στον τοίχο των πιτ

Η πιο τρομακτική στιγμή στην καριέρα του. Διαλύθηκε μπροστά του το μονοθέσιο του Μαρκ Γουέμπερ, δεν απέφυγε τα κομμάτια. Η έξοδος του έγινε με ταχύτητα 289χλμ/ώρα. Μεταφέρθηκε με φορείο μακριά από την πίστα. Ο αγώνας διεκόπη με τον Αλόνσο να είναι τρίτος. Πέρασε τη νύχτα στο νοσοκομείο.

Grand Prix Μονακό 2004

Το ατύχημα ξεκίνησε μέσα στο τούνελ του πριγκιπάτου με τον Αλόνσο να βρίσκεται δίπλα δίπλα με τον Ραλφ Σουμάχερ. Η Renault δεν κατάφερε να αποφύγει τις μπαριέρες.

Grand Prix Ιαπωνίας 2007

Δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ήδη ο Αλόνσο διεκδικούσε ένα τρίτο σερί πρωτάθλημα με τη McLaren αυτή τη φορά. Έχασε τον έλεγχο στον 6ο γύρο και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει, λάθος που του στοίχισε στη διεκδίκηση του τίτλου.

Grand Prix Βελγίου 2012

Ένα από τα τρομακτικότερα ατυχήματα των τελευταίων ετών. Ο αγώνας στο Σπα τελείωσε για αυτόν 20 δευτερόλεπτα μετά την εκκίνηση όταν έπεσαν πάνω του, ο Ρομαίν Γκροζάν (Lotus) και ο Λιούις Χάμιλτον (McLaren). O Γκροζάν τιμωρήθηκε με αποκλεισμό ενός αγώνα.

Grand Prix Άμπου Ντάμπι 2013

Que Mala Suerte

Η φωτό από το νοσοκομείο

Βρέθηκε στην ίδια αγωνιστική γραμμή με τον Ζαν-Έρικ Βερν (Toro Rosso) κατά την έξοδο του από τα πιτ. Τον απέφυγε, χρησιμοποιώντας τα κερμπ, αλλά ο αντίκτυπος ήταν 25G! Τερμάτισε 5ος στον αγώνα, αλλά πέρασε τη νύχτα στο νοσοκομείο.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ