FORMULA 1

Πρωτιά Χάμιλτον στο FP1

Πρωτιά Χάμιλτον στο FP1

Ο Λιούις Χάμιλτον πραγματοποίησε τον καλύτερο χρόνο στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών στο Ιντερλάγκος. Δεύτερος ο Σεμπάστιαν Φέτελ και πέμτπος ο Φερνάντο Αλόνσο.

Το τελευταίο αγωνιστικό τριήμερο της σεζόν στη Φόρμουλα 1 ξεκίνησε στη Βραζιλία με την "πειραματική" γόμα της Pirelli για το 2013 να κλέβει την παράσταση.

Ο Λιούις Χάμιλτον στον τελευταίο αγώνα της καριέρας του με τη McLaren (σ.σ. στο κράνος του φιγουράρουν η βραζιλιάνικη σημαία και η φράση Ευχαριστώ McLaren) πραγματοποίησε τον καλύτερο χρόνο (1:14.131) με τα ελαστικά της επόμενης χρονιάς!

Μόλις 86 χιλιοστά χώρισαν τους πρώτους τέσσερις δηλαδή τον Χάμιλτον, τον Σεμπάστιαν Φέτελ, τον Μαρκ Γουέμπερ και τον Τζένσον Μπάτον. Οι Red Bull χρησιμοποίησαν τα φετινά ελαστικά και οι McLaren εκείνα της επόμενης χρονιάς, τα οποία σύμφωνα με τον Πολ Χέμπερι ζυγίζουν ένα κιλό περισσότερο από τα φετινά.

Ο Φερνάντο Αλόνσο που διεκδικεί τον παγκόσμιο τίτλο από τον Φέτελ και βρίσκεται πίσω του με 13 βαθμούς ήταν πέμπτος, ενώ ο Μίκαελ Σουμάχερ (άλλος ένας με συλλεκτικό κράνος) ήταν 11ος.

Στην 16η θέση βρέθηκε ο Κίμι Ράικονεν με τον κινητήρα της Lotus να αντιμετωπίζει πρόβλημα και να... ακούγεται περίεργα σύμφωνα με τα λόγια του Φινλανδού, ο οποίος έχει τερματίσει σε όλους τους προηγούμενους αγώνες.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ