FORMULA 1

"Πολεμάει για τη ζωή του"

"Πολεμάει για τη ζωή του"

Θα παραμείνει σε κώμα ο Μίκαελ Σουμάχερ. Οι γιατροί δεν πιστεύουν πως χρειάζεται και δεύτερη επέμβαση. Ποια είναι τα τελευταία νέα για την εξέλιξη της υγείας του πολυπρωταθλητή της Φόρμουλα 1.

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται για δεύτερη ημέρα ο Μίκαελ Σουμάχερ στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Γκρενόμπλ.

Η ιατρική ομάδα που τον παρακολουθεί έδωσε απαντήσεις στους δημοσιογράφους στη συνέντευξη Τύπου που είχε προαναγγελθεί αργά το βράδυ της Κυριακής (29/12).

" Η κατάσταση της υγείας του είναι κρίσιμη, βρίσκεται σε κώμα και θα παραμείνει σε κώμα. Ό,τι έπρεπε να γίνει, έχει γίνει και συνεχίζεται. Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να πούμε τι πρόκειται να συμβεί, πότε θα αναρρώσει. Δεν μπορούμε να δώσουμε αυτή την απάντηση", ειπώθηκε αρχικά.

" Ακολουθεί διάφορες θεραπείες προκειμένου να μειώσουμε την πίεση στο κεφάλι του. Η κατάσταση της υγείας του είναι κρίσιμη, βέβαια κρίσιμη. Δουλεύουμε ώρα με την ώρα, δεν μπορούμε να πούμε τίποτα περισσότερα, ούτε να προβλέψουμε τι θα συμβεί. Μπορούμε να πούμε πως μάχεται για τη ζωή του".

Οι γιατροί διέψευσαν την πληροφορία πως ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Φόρμουλα 1 υποβλήθηκε σε δεύτερη χειρουργική επέμβαση κατά τη διάρκεια της νύχτας και εκτιμούν πως δεν χρειάζεται να ξαναμπεί στο χειρουργείο.

Ο 43χρονος άνδρας έχει αιμάτωμα στον εγκέφαλο, το χτύπημα ήταν στη δεξιά πλευρά του εγκεφάλου. " Φορούσε κράνος, αλλά παρατηρήσαμε σοβαρές κακώσεις, το τραύμα στον εγκέφαλο ήταν μεγάλο. Παρατηρήσαμε το πρήξιμο στο δεξί μέρος του κεφαλιού. Ήταν ανήσυχος όταν τον έφεραν εδώ, έκανε ορισμένες αυθόρμητες κινήσεις και δεν βρισκόταν σε φυσιολογική κατάσταση".

Οι γιατροί ξεκαθάρισαν πως αν δεν φορούσε το κράνος, δεν θα βρισκόταν εδώ. " Πιστεύουμε πως με τη δύναμη που χτύπησε το κεφάλι του, το κράνος τον βοήθησε. Δεν ήταν αρκετό για να τον προστατεύσει απόλυτα, όμως βοήθησε πραγματικά". Θα υπάρξει και δεύτερη ενημέρωση την Τετάρτη (31/12).

Το λόγο πήρε προφανώς εκ μέρους της οικογένειας, ο καθηγητής Ζεράρ Σαϊλάν που είχε αναλάβει τον Σουμάχερ μετά το κάταγμα στο πόδι το 1999 στο Σίλβερστοουν. " Είμαστε όλοι πολύ ανήσυχοι για την υγεία του. Οι γιατροί δεν μπορούν να σας πουν περισσότερα, γιατί δεν έχουν τίποτα άλλο. Δουλεύουν ώρα με την ώρα και παίρνουν αποφάσεις εκείνη τη στιγμή".

Στο πλευρό του Σουμάχερ βρίσκονται οι σημαντικότεροι άνθρωποι στη ζωή του για να του δίνουν δύναμη. Η γυναίκα του, Κορίνα και τα δυο τους παιδιά, η Τζίνα-Μαρία και ο Μικ. Τους συμπαραστέκονται δύο από τους σπουδαίους φίλους του Σουμάχερ, ο πρόεδρος της FIA, Ζαν Τοντ και ο πρώην επικεφαλής της Mercedes, Ρος Μπρον.

Η οικογένεια Σουμάχερ εξέδωσε ανακοίνωση, η οποία αναφέρει:

" Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την ιατρική ομάδα, η οποία πράττει ό,τι το δυνατόν για να βοηθήσει τον Michael. Ευχαριστούμε επίσης όλο τον κόσμο που εξέφρασε τη συμπάθειά του και έστειλε ευχές για την αποκατάσταση της υγείας του Michael. Θέλουμε να ζητήσουμε από τα μέσα ενημέρωσης να σεβαστούν αυτές τις προσωπικές στιγμές και τα ευχαριστούμε για την υποστήριξή τους".

Χιλιάδες είναι τα μηνύματα συμπαράστασης από ολόκληρο τον κόσμο, ενώ αρκετοί φίλαθλοι του Σουμάχερ, του πιο επιτυχημένου οδηγού στην ιστορία της Φόρμουλα 1, βρίσκονται έξω από το νοσοκομείο της Γκρενόμπλ. Με εντολή του διευθυντή του νοσοκομείου, απαγορεύτηκε η χρήση των κινητών τηλεφώνων στους γιατρούς και το νοσοκομειακό προσωπικό.

Θυμίζουμε πως ο Σουμάχερ χτύπησε στο κεφάλι κάνοντας σκι την Κυριακή το πρωί στο Μεριμπέλ, θέρετρο των Γαλλικών Άλπεων όπου και διατηρεί σαλέ. Σύμφωνα με την έρευνα το ατύχημα οφείλεται σε "τεχνικό" λάθος του ίδιου του Γερμανού που βγήκε εκτός πίστας. Κοντά του βρισκόταν ο έφηβος γιος του, Μικ.

Άμεση ήταν η βοήθεια από τους τραυματιοφορείς και ο Σουμάχερ μεταφέρθηκε με ελικόπτερο πρώτα στο Μουτιέ και στη συνέχεια στη Γκρενόμπλ.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ