FORMULA 1

Όλα τα τιμόνια του Alonso σε ένα γράφημα

Όλα τα τιμόνια του Alonso σε ένα γράφημα
SUTTON IMAGES + 44 1327 352188

Ένα πολύ ενδιαφέρον γράφημα δημοσίευσε η "Marca" στην ηλεκτρονική της έκδοση. Σε αυτό απεικονίζονται όλα τα τιμόνια που έχουν περάσει από τα χέρια του Fernando Alonso όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκεται στη Formula 1.

Ενδιαφέρον γράφημα δημοσίευσε η "Marca" και σε αυτό απεικονίζονται όλα τα τιμόνια που έχουν περάσει από τα χέρια του Fernando Alonso όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκεται στη Formula 1.

O 34χρονος Ισπανός διάγει την 15η σεζόν πλήρους εμπλοκής του στην F1 έχοντας κατακτήσει δύο Παγκόσμια Πρωταθλήματα με την ομάδα της Renault, το 2005 και το 2006 και έχοντας πετύχει συνολικά 32 νίκες, 22 pole positions στους 256 αγώνες που έχει λάβει μέρος. Έχει, επίσης, 97 παρουσίες στο βάθρο.

Στην πολυετή θητεία του έχει περάσει συνολικά από τέσσερις ομάδες: την Minardi με την οποία έκανε το ντεμπούτο του στην F1, την Renault, τη McLaren και την Ferrari. Συνολικά έχει οδηγήσει μέχρι σήμερα 15 μονοθέσια των παραπάνω ομάδων.

Δείτε τα τιμόνια που έχουν περάσει από τα χέρια του στο εξαιρετικό γράφημα της ισπανικής Marca. Με μια απλή ματιά στο γράφημα γίνεται εύκολα αντιληπτό το πόσο έχει αλλάξει το μέγεθος, οι διαστάσεις και η δομή των τιμονιών στο πέρασμα των χρόνων, όπως επίσης καιτο πόσο έχουν αυξηθεί οι λειτουργίες -μαζί φυσικά με τα κουμπιά και τους διακόπτες- που μπορεί κανείς να ελέγξει μέσω αυτών των state-of-the-art κατασκευών.

Για τη σχεδίαση του τιμονιού που έχει φέτος στη διάθεσή του ο Ισπανός χρειάστηκαν τέσσερις μήνες και για την κατασκευή του 5.000 ώρες εργασίας. Οι δυνατότητές του είναι τεράστιες αν αναλογιστεί ότι έχει 45 διαφορετικές λειτουργίες...

Όλα τα τιμόνια του Alonso σε ένα γράφημα

Διαβάστε ακόμα στο Car and Driver

Δοκιμές Βαρκελώνης - 2η μέρα: Στην κορυφή πάλι ο Verstappen!

Δοκιμές Βαρκελώνης - 1η μέρα: Ταχύτερος ο Vettel

Το GP Ισπανίας από τη σκοπιά της Pirelli

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ