FORMULA 1

Ο Χάμιλτον ήθελε να κερδίσει στα ίσα

Ο Χάμιλτον ήθελε να κερδίσει στα ίσα

«Θέλω να είμαστε και οι δύο στα καλύτερά μας, για να δούμε τη διαφορά» είπε ο Άγγλος, δηλώνοντας απογοητευμένος για τη μάχη που δεν έγινε ποτέ με τον Νίκο Ρόσμπεργκ στο Σίλβερστοουν.

Εκστασιασμένος, για τρεις λόγους, ήταν ο Λιούις Χάμιλτον στο τέλος του GP Βρετανίας: για τη νίκη μπροστά στους συμπατριώτες του (δεύτερη της καριέρας του), για τη μείωση της διαφορά από τον Νίκο Ρόσμπεργκ στους 4 βαθμούς, καθώς και για την αντίδρασή του μετά το σφάλμα που του κόστισε την πολ ποζίσιον στις χθεσινές δοκιμές κατάταξης.

Πέραν αυτών, ο 28χρονος Άγγλος είπε ότι απογοητεύτηκε με το γεγονός της εγκατάλειψης –με πρόβλημα στο κιβώτιο ταχυτήτων- του Νίκο Ρόσμπεργκ στο μέσον του αγώνα, καθώς ανυπομονούσε να έχει μαζί του μια κατά μέτωπον μονομαχία στην πίστα για τη νίκη.

«Όταν ξεκίνησε αυτό το τριήμερο είχα πει ότι θα ήταν σπουδαία αν οι θεατές γέμιζαν με αέρα τα πανιά μου, για να επανέλθω στις καλές εμφανίσεις», είπε ο Χάμιλτον. «Πήρα τη νίκη σήμερα και μαζί ανέκτησα τους χαμένους βαθμούς. Όλη τη χρονιά κυνηγάω [τον Ρόσμπεργκ], αφότου έχασα βαθμούς στον πρώτο αγώνα».

«Ήταν πολύ, πολύ δύσκολα. Τώρα αισθάνομαι ότι επιστρέψαμε και είμαστε κοντά [στη μάχη του τίτλου] και με την ταχύτητα που είχα σήμερα πιστεύω ότι πρέπει να αφοσιωθώ στο δεύτερο μισό της σεζόν.

Αισθανόμουν εξ αρχής ότι είχα την ταχύτητα που είχε ο Νίκο, και το κυνηγούσα όπως ποτέ άλλοτε. Ανυπομονούσα για μια μάχη τροχό με τροχό με το Νίκο, αλλά είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε αρκετές τέτοιες στο μέλλον».

Τοποθέτησα τα σκληρά ελαστικά κι εκείνος είχε τη μέση γόμα κι όμως τον έφτανα. Ήξερα τότε πως στο τέλος του αγώνα θα ήμουν σε θέση να μονομαχήσω μαζί του για τη νίκη και αυτό με είχε συναρπάσει. Αλλά δεν έμελλε να γίνει αυτό το τριήμερο. Θα επιστρέψει πιο δυνατός στον επόμενο αγώνα, κι ελπίζω ειλικρινά να συνεχίσουμε τις μάχες μας. Δεν επιθυμώ τίποτα κακό για εκείνον. Θέλω να είναι στα καλύτερά του, κι εγώ στα καλύτερά μου, ώστε να δούμε τη διαφορά».

Σχετικά με το λάθος του να απορρίψει τον τελευταίο του γύρο στη χθεσινή μάχη της πολ ποζίσιον, συμπλήρωσε: «Οι δοκιμές κατάταξης ήταν ανέκαθεν μια από τις δυνάμεις μου και στους τρεις τελευταίους αγώνες ήταν ένα σοκ για μένα. Οπότε, πρέπει να πω δυο κουβέντες με τον εαυτό μου, να φτιάξω τα πράγματα για τον επόμενο αγώνα και ίσως να αλλάξω την προσέγγισή μου.

Χτες αισθάνθηκα ότι δέχθηκα μια κλωτσιά και χρειάστηκε να συγκροτήσω τον εαυτό μου ξανά. Έπρεπε να σηκώσω τα μανίκια και να το αντιμετωπίσω, αν ήθελα να κερδίσω αυτό το πρωτάθλημα. Δεν έχω την πολυτέλεια καταστάσεων σαν τη χθεσινή, στους δύο τελευταίους αγώνες είχα την ταχύτητα για να κερδίσω την πολ ποζίσιον αλλά το έκανα δύσκολο για τον εαυτό μου.

Θα προσπαθήσω να μην κάνω κάτι ανάλογο στο μέλλον. Η χθεσινή ημέρα ήταν αληθινά δύσκολη, έφυγα αισθανόμενος απαίσια, διότι απογοήτευσα τους θεατές και την ομάδα και τον εαυτό μου. Ήταν βασική μου προτεραιότητα να μετατρέψω αυτό το κενό και τον αρνητισμό που αισθανόμουν, σε κάτι θετικό σήμερα».

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ