FORMULA 1

Ο Ρόσμπεργκ και το "χρίσμα"

Ο Ρόσμπεργκ και το "χρίσμα"

Ο Γερμανός λέει ότι είναι πολύ νωρίς για να κριθεί οτιδήποτε στο πρωτάθλημα - και μάλλον δεν μπορεί να ελπίζει στο "χρίσμα" της προτεραιότητας στη Mercedes.

Η Formula 1 θα φτάσει στο μέσον της φετινής της σεζόν μετά το Βρετανικό GP (6/07) και ο Νίκο Ρόσμπεργκ είπε το αυτονόητο, ότι η διεύρυνση της διαφοράς του από τον Λιούις Χάμιλτον στους 29 βαθμούς δεν του έχει εξασφαλίσει τίποτα.

" Οι 29 βαθμοί είναι σίγουρα μια καλή διαφορά, αλλά είναι ακόμα πολύ νωρίς στη σεζόν. Θέλω να προσπαθώ να συγκεντρώνομαι σε κάθε αγωνιστικό τριήμερο και να προσπαθώ να παίρνω το καλύτερο από το καθένα και να χαίρομαι τη στιγμή", είπε ο Γερμανός, θυμίζοντας ίσως κάποια κλισέ των αθλητών σε τέτοιες στιγμές.

Στη μάχη του με τον Χάμιλτον, όμως, και μέσα σε όλη αυτή την ευδαιμονία να οδηγεί το ασύγκριτα ταχύτερο μονοθέσιο, φέτος ο Νίκο Ρόσμπεργκ έχει την εξής θεωρητική ατυχία: σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, αν υπήρχε μια ομάδα ή ένας οδηγός να απειλεί τη Mercedes για τα πρωταθλήματα, η (όποια) Mercedes θα έδινε ξεκάθαρα το καλοκαίρι το "χρίσμα" της διεκδίκησης του τίτλου σε έναν εκ των δύο οδηγών της: αυτόν που ηγείται στη βαθμολογία.

Αυτό σημαίνει ότι θα του έδινε πλήρη προτεραιότητα στις στρατηγικές αποφάσεις του αγώνα και, πιθανότατα, θα έδινε την εντολή στον έτερο οδηγό να προσφέρει τη θέση του όποτε τύχαινε και βρίσκονταν μπροστά του.

Στόχοι αυτής της κίνησης θα ήταν, πρώτον, να συγκεντρώνει ένας οδηγός της πλειοψηφία των βαθμών για τη μάχη του τίτλου οδηγών και, δεύτερον, να μην ρισκάρει η ομάδα την απώλεια πολλών κρίσιμων βαθμών για το πρωτάθλημα οδηγών σε περίπτωση αλληλο-εξουδετέρωσης των δύο μονοθεσίων τους στην πίστα.

Ο Ρόσμπεργκ είναι άτυχος σε αυτή την περίπτωση. Η Mercedes όχι μόνο δεν έχει αντίπαλο, αλλά και ο πλησιέστερος αντίπαλός της δεν είναι ένας, και συμπαγής: οι βαθμοί πίσω της κάθε δεύτερη Κυριακή μοιράζονται και σε διαφορετική ομάδα. Έτσι, έχει ήδη 158 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο - και τα μηχανικά προβλήματα στον Καναδά με το ζόρι θα τα χαρακτήριζε κανείς ως «συναγερμό» για την κατάκτηση των πρωταθλημάτων.

Έτσι, αν τα πράγματα συνεχίσουν να εξελίσσονται με τέτοια κυριαρχία των "ασημένιων βελών", είναι εξαιρετικά αμφίβολο ότι η Mercedes θα ρισκάρει να γνωρίσει την κατακραυγή -ειδικά του αθυρόστομου βρετανικού Τύπου- επιβάλλοντας τις εντολές τις από το καλοκαίρι στους οδηγούς της. Ο χρόνος θα δείξει.

Μιλώντας για τη νίκη του στην Αυστρία, ο Ρόσμπεργκ συνέχισε: "Δεν ήταν και ο πιο εύκολος αγώνας. Προσπαθούσαμε να διαχειριστούμε διάφορα που συνέβαιναν, όμως είχα και πάλι ένα πολύ γρήγορο μονοθέσιο και είναι σπουδαίο που επέστρεψα στις νίκες. Ήταν, επίσης, σπουδαίο που πετύχαμε ένα ακόμα 1-2".

" Ανυπομονώ για τον επόμενο αγώνα, είναι ο αγώνας στην έδρα [της ομάδας] κι έτσι αν πετύχουμε πάλι το 1-2 θα δώσουμε στους ανθρώπους της ομάδας κάτι για να πανηγυρίσουν".

" Είναι καλό να πηγαίνω στον επόμενο αγώνα με το κορυφαίο μονοθέσιο, γνωρίζοντας ότι αν κάνω καλή δουλειά μπορώ να κερδίζω την πολ ποζίσιον και τη νίκη", κατέληξε.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ