FORMULA 1

Ο Φέτελ υπερασπίζεται την καριέρα του

Ο Φέτελ υπερασπίζεται την καριέρα του

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ δεν θεωρεί λογικό ολόκληρη η επιτυχία του να οφείλεται στο γεγονός πως οδηγεί ένα εξαιρετικό μονοθέσιο. Η άποψη του για τον αγώνα της Κυριακής.

Τις προηγούμενες δύο σεζόν ο Σεμπάστιαν Φέτελ αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής γιατί οδηγεί το καλύτερο μονοθέσιο, σύμφωνα με τους αυστηρότερους κριτές του.

Το ίδιο θα ειπωθεί και εφόσον γίνει ο νεαρότερος τρις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής την Κυριακή (25/11) στο βραζιλιάνικο Grand Prix στο Ιντερλάγκος.

Στη συνέντευξη Τύπου ο 25χρονος Γερμανός εξέφρασε την άποψη πως έχει κάνει το "αγροτικό" του και δεν του παραχωρήθηκαν όλα στο πιάτο.

"Νομίζω πως αν κοιτάξετε πίσω στο παρελθόν, θα διαπιστώσετε πως δεν υπήρξαν ποτέ πραγματικά επιτυχημένοι οδηγοί με ένα κακό μονοθέσιο. Είναι απόλυτα φυσιολογικό να γίνει αυτό:

" Τη μια μέρα έχεις ένα δυνατό οδηγό σε μια δυνατή ομάδα οπότε καταλήγεις με ένα δυνατό συνδυασμό, ο οποίος δεν μπορεί να γνωρίσει την ήττα. Είναι απόλυτα φυσιολογικό να έχεις ένα βρεθείς σε ένα αδύναμο μονοθέσιο. Όλοι μας έχουμε βρεθεί σε αυτή την κατάσταση. Ο Μίκαελ (Σουμάχερ) ξεκίνησε την καριέρα του στη Jordan που δεν ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστική, αλλά είχε καλές στιγμές. Ο Φερνάντο (Αλόνσο) ξεκίνησε με τη Minardi και είχε καλά αποτελέσματα. Εγώ ξεκίνησα στη BMW, αντικαθιστώντας τον Ρόμπερτ (Κούμπιτσα) σε έναν αγώνα και ήταν μια μεγάλη ευκαιρία. Αργότερα βρέθηκα στην Toro Rosso, η οποία δεν ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστική, όμως κάναμε καλή δουλειά και πήραμε και μια νίκη".

Τον Φέτελ διεκδίκησαν κι άλλες κορυφαίες ομάδες μετά τη νίκη στη Μόντσα το 2008, ωστόσο ο ίδιος είχε δώσει τα χέρια με τη Red Bull. Κατέληξε την τοποθέτηση του, λέγοντας " είχαμε μια εξαιρετική σεζόν, ήταν υπέροχη η άνοδος στη Red Bull και ήταν μια φανταστική χρονιά. Η πρώτη φορά που είσαι ανταγωνιστικός, που ανεβαίνεις στο βάθρο και κερδίζεις αγώνες. Ήταν απόλυτα φυσιολογικός τρόπος ο τρόπος που ανέβηκα".

Αναφερόμενος στον τελικό του Ιντερλάγκος ο Φέτελ είπε " στον αθλητισμό όλα μπορούν να γίνουν. Χρειάζεται να προσέξουμε τον εαυτό μας. Το σαββατοκύριακο ξεκινάει αύριο το πρωί και όχι την Κυριακή. Βήμα βήμα θα φροντίσουμε να πάρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Είμαστε γρήγοροι εδώ. Γνωρίζουμε πως εδώ μπορούν να γίνουν πολλά".

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ