FORMULA 1

O Verstappen στη θέση του Kvyat!

SPA, BELGIUM - AUGUST 23:  Daniil Kvyat of Russia and Infiniti Red Bull Racing speaks with Max Verstappen of Netherlands and Scuderia Toro Rosso on the grid before the Formula One Grand Prix of Belgium at Circuit de Spa-Francorchamps on August 23, 2015 in Spa, Belgium.  (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
SPA, BELGIUM - AUGUST 23: Daniil Kvyat of Russia and Infiniti Red Bull Racing speaks with Max Verstappen of Netherlands and Scuderia Toro Rosso on the grid before the Formula One Grand Prix of Belgium at Circuit de Spa-Francorchamps on August 23, 2015 in Spa, Belgium. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) GETTY IMAGES

O Ολλανδός θα είναι από δω και πέρα ο παρτενέρ του Ricciardo στην Red Bull. Στην Toro Rosso o Ρώσος.

Σε μια σημαντική αλλαγή στο ρόστερ της προχώρησε η Red Bull η οποία το πρωί της Πέμπτης 5/5 ανακοίνωσε την απόφασή της να αντικαταστήσει τον Daniil Kvyat με τον Max Verstappen.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ

Ο Ρώσος που ήταν ο αρνητικός πρωταγωνιστής στο Sochi, προκαλώντας το χάος στις πρώτες στροφές μετά την εκκίνηση, καταστρέφοντας τον αγώνα του Sebastian Vettel και επηρεάζοντας τις προσπάθειες των Daniel Ricciardo - Calros Sainz Jr, θα επιστρέψει στην Toro Rosso απο την οποία ξεκίνησε την καριέρα του στη Formula 1.

Η αλλαγή αυτή έχει άμεση ισχύ καθώς οι δύο πιλότοι θα αναλάβουν τα νέα τους καθήκοντα από το επόμενο κιόλας αγωνιστικό 3ήμερο, στην Catalunya (13-15/5).

Για τον 18χρονο Ολλανδό που θεωρείται το "next best thing" της F1 είναι μια ονειρική εξέλιξη. Οι άνθρωποι της Red Bull πιστεύουν πολύ σε αυτόν και τις δυνατότητές του και με την κίνηση αυτή προλαβαίνουν τις εξελίξεις καθώς όλες οι μεγάλες ομάδες ενδιαφέρονται γι' αυτόν. Το συμβόλαιό του λέγεται πως λήγει στα τέλη του 2017 και η κίνηση αυτή έχει ως στόχο να αξιολογήσει η Red Bull αν μπορεί να στηριχθεί μελλοντικά πάνω του και να του προσφέρει νέο πολυετές συμβόλαιο.

« Ο Max έχει αποδείξει πως είναι ένα εξαιρετικό νέο ταλέντο», δήλωσε ο επικεφαλής της Red Bull, Christian Horner για να προσθέσει: « Η απόδοσή του στην Toro Rosso είναι εντυπωσιακή μέχρι στιγμής και είμαστε χαρούμενοι που του δίνουμε την ευκαιρία να οδηγήσει για την Red Bull. Είμαστε στη μοναδική θέση οι τέσσερις πιλότοι που αγωνίζονται στη Red Bull και την Toro Rosso να έχουν πολυετή συμβόλαια με την Red Bull, οπότε υπάρχει η δυνατότητα και η ευελιξία ώστε να τους μετακινούμε από τη μία ομάδα στην άλλη».

Αναφερόμενος στον 22χρονο Ρώσο ο Horner είπε: « Ο Daniil θα συνεχίσει την εξέλιξή του στην Toro Rosso, σε μια ομάδα με την οποία είναι εξοικειωμένος και στην οποία θα του δοθεί η ευκαιρία να επανακτήσει την φόρμα του και να δείξει τις δυνατότητές του».

Στους 21 αγώνες που έτρεξε με τα χρώματα της Red Bull o Kvyat είχε δύο παρουσίες στο βάθρο - μια 2η θέση στην Ουγγαρία το 2015 και μία τρίτη φέτος στην Κίνα.

Ο Verstappen από την πλευρά του που είναι ο νεότερος πιλότος που έχει καταφέρει να βαθμολογηθεί ποτέ στην F1, στους 23 αγώνες που έχει λάβει μέρος έως τώρα με την Toro Rosso έχει να επιδείξει ως καλύτερα αποτελέσματα δύο τερματισμούς στην 4η θέση το 2015 σε Ουγγαρία και Austin.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ Car and Driver

VIDEOS από τον αγώνα του Sochi
Βαθμολογία οδηγών - κατασκευαστών
«Το 2017 ο Max θα αγωνίζεται σε κορυφαία ομάδα»
TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ