FORMULA 1

Ο Φέτελ τιμά τον Σουμάχερ

Ο Φέτελ τιμά τον Σουμάχερ

Το καινούργιο κράνος του Σεμπάστιαν Φέτελ αποτελεί ουσιαστικά αντίγραφο ενός παλαιότερου κράνους του Μίχαελ Σουμάχερ. Ο Φέτελ συνήθιζε να αλλάζει συχνά το κράνος του στη Red Bull.

Η καριέρα του Σεμπάστιαν Φέτελ είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με εκείνη του Μίχαελ Σουμάχερ. Από το πρώτο τρόπαιο που του απένειμε ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στην πίστα του Κέρπεν μέχρι τις φορές που πανηγύριζαν μαζί τις νίκες της Γερμανίας στο "Race of Champions".

Ο καινούργιος οδηγός της Ferrari ήταν στενά συνδεδεμένος με τον Σουμάχερ. Μετά την ανακοίνωση της απόκτησης του από τη Ferrari είχε μιλήσει για την εικόνα του Σουμάχερ στο κόκκινο μονοθέσιο να πανηγυρίζει με τη γερμανική σημαία.

Κρυφά από όλους αποφάσισε να τιμήσει τον αγαπημένο του οδηγό, φορώντας ένα δικό του κράνος στις πρώτες του δοκιμές με τη Ferrari στη Χερέθ. Ένα λευκό κράνος με μια λωρίδα στο κέντρο με τη γερμανική σημαία, ακριβώς σαν εκείνο με εκείνο που φορούσε ο 16χρονος Σουμάχερ στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος καρτ στο Le Mans το 1985, γράφει η εφημερίδα Gazzetta dello Sport.

Ο Φέτελ τιμά τον Σουμάχερ

To θέμα της Gazzetta

Η εφημερίδα ισχυρίζεται πως αποκάλυψε το μυστικό του Φέτελ. Ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής απομακρύνεται με αυτό τον τρόπο από τα εντυπωσιακά κράνη που φορούσε κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Red Bull. Άλλαζε με τόση συχνότητα τα κράνη του που ήταν δύσκολο και για τους συλλέκτες να ακολουθήσουν το ρυθμό του.

Ο Φέτελ χρησιμοποιούσε τα χρώματα της Red Bull από τα 12 ή 13 χρόνια του, όταν η εταιρεία αποφάσισε να υποστηρίξει τα όνειρα του για μια καριέρα στους αγώνες μονοθεσίων. Συνεργάζεται με τον ίδιο σχεδιαστή που είχε και ο Σουμάχερ, τον Γενς Μούνσερ. Στη Ferrari ελπίζουν πως η θητεία του θα είναι επιτυχημένη το ίδιο με εκείνη του Σουμάχερ ή τουλάχιστον να επαναλάβει ο οδηγός από το Χέπενχαϊμ τα κατορθώματα του με τη Red Bull.

Ο Φέτελ τιμά τον Σουμάχερ
Ο Φέτελ τιμά τον Σουμάχερ
Ο Φέτελ τιμά τον Σουμάχερ
TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ