Μονοθέσια με… ταυτότητα!

Μονοθέσια με… ταυτότητα!

Πλέον θα διακρίνεται από μακριά το όνομα και ο αριθμός του οδηγού.

Παραδοσιακά ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που είχαν όσοι καλούνταν να περιγράψουν τα Grand Prix, αφορούσε στην αναγνώριση των οδηγών. Ο διαφορετικός σχεδιασμός κράνους ήταν ο ένας τρόπος, τα κίτρινα διακριτικά στο χώρο πάνω από το κεφάλι του οδηγού είναι ένας άλλος καθώς αφορούν στον Νο2 κάθε ομάδες. Όμως αυτά δεν ήταν αρκετά και γι’ αυτό η Liberty Media ζήτησε και πέτυχε τα μονοθέσια να αποκτήσουν "ταυτότητα".

Αρχής γενομένης από αυτό το αγωνιστικό τριήμερο στη Βαρκελώνη, ο τεχνικός έφορος της παγκόσμιας ομοσπονδίας Charlie Whiting απαίτησε τη συμμόρφωση των ομάδων σε κανονισμό που παραδόξως, υπήρχε ήδη, για να βοηθά άπαντες να ξεχωρίζουν ευκολότερα τους οδηγούς.

Έτσι πλέον στο ρύγχος των μονοθεσίων αλλά και στο "πτερύγιο καρχαρία" πάνω από το κάλυμμα του κινητήρα, βρίσκεται ο αριθμός κάθε οδηγού με διαστάσεις 230mm αλλά και το όνομά του με ελάχιστες διαστάσεις κάθε γράμματος τα 150mm. Δόθηκε όμως η δυνατότητα αντί να μπαίνει ολόκληρο το όνομά του οδηγού, να χρησιμοποιείται η συντομογραφία που χρησιμοποιείται και στα γραφικά της τηλεοπτικής κάλυψης της FOM. Άρα ο Lewis Hamilton αναφέρεται ως "HAM", ο Daniel Ricciardo ως "RIC" κ.ο.κ.

Θέλετε να πάρετε μία γεύση από τη νέα εικόνα των μονοθεσίων;

Photo Credits: Red Bull Racing Twitter

 
SHARE

BEST OF NETWORK

Αν ο Βενγκέρ είχε πει 'ναι' στον Ολυμπιακό

Προσπαθούμε να φανταστούμε τι θα είχε συμβεί αν ο Αλσατός προπονητής είχε δεχτεί την πρόταση του Σωκράτη Κόκκαλη.

Η Αθήνα κατέστρεψε το Instagram του Ράγκναρ

Ο Τράβις Φίμελ ήρθε, μας αγκάλιασε και μας έπεισε ότι είναι o πιο αξιαγάπητος κάγκουρας των Vikings.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ GP ΤΟΥ ΜΠΑΧΡΕΙΝ

Και η Ferrari θέλει τον… Γερμανό της

Ο Δημήτρης Μπαλής γράφει για το εντυπωσιακό ξεκίνημα του Σεμπάστιαν Φέτελ και αναφέρεται στο ατύχημα στα πιτ της Ferrari για το οποίο δεν φταίει ο Ραϊκονεν.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24