FORMULA 1

Μεγάλη Παρασκευή για τη Βολφ

Μεγάλη Παρασκευή για τη Βολφ

Η Σούζι Βολφ θα λάβει μέρος στις δοκιμές της Παρασκευής (4/7) στο βρετανικό Grand Prix. Είναι η πρώτη γυναίκα οδηγός στη Φόρμουλα 1 μετά από 22 χρόνια.

Μια ομάδα της Φόρμουλα 1 διοικείται από μια γυναίκα, η Sauber από τη Μονίσα Κάλτεμπορτν. Την Παρασκευή (4/7) μια ομάδα που σύντομα θα περάσει στα χέρια μιας γυναίκας, η Williams θα δώσει την ευκαιρία σε μια γυναίκα οδηγό να λάβει μέρος σε δοκιμές σε ένα Grand Prix.

Η 31χρονη Βρετανίδα Σούζι Βολφ, οδηγός δοκιμών της Williams τα τελευταία δύο χρόνια, θα κάνει το ντεμπούτο της στη Φόρμουλα 1.

Η σύζυγος του εκτελεστικού διευθυντή της Mercedes, Τότο Βολφ, ελπίζει πως θα τα πάει καλύτερα από την τελευταία γυναίκα οδηγό που βρέθηκε σε μονοθέσιο της Φόρμουλα 1 κατά τη διάρκεια των δοκιμών.

Η Ιταλίδα πρώην σύντροφος του Νίκι Λάουντα, η Τζοβάνα Αμάτι προσπάθησε να κερδίσει τη συμμετοχή της στο GP Βραζιλίας το 1992, ήταν δέκα δευτερόλεπτα πιο αργή από το χρόνο που είχε κάνει ο poleman, ο Νάιτζελ Μάνσελ με την αχτύπητη Williams.

Η ομάδα της Williams προέρχεται από το καλύτερο αποτέλεσμα της στη σεζόν, οι Φελίπε Μάσα και Βάλτερι Μπότας έκαναν το 2-3 στο αυστριακό Grand Prix, με τον πρώτο να εξασφαλίζει την pole position.

Η Βολφ θα οδηγήσει την FW36 και στο γερμανικό Grand Prix στο Χόκενχαϊμ. Στο μυαλό όλων θα βρίσκεται μια άλλη οδηγός που άγγιξε το όνειρο, η αδικοχαμένη Μαρία ντε Βιγιότα. Και η Sauber έχει τη δική της οδηγό, τη Σιμόνα ντε Σιλβέστρο, την πιο ταλαντούχα από όλες και ίσως τη δούμε περισσότερο το 2012.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ