FORMULA 1

"Mea culpa" του Χάμιλτον

"Mea culpa" του Χάμιλτον

Ο Άγγλος πήρε την ευθύνη για την απώλεια την πολ ποζίσιον στο Σίλβερστοουν, που ίσως του κοστίσει ακριβά στη μάχη του τίτλου με τον Ρόσμπεργκ.

Η λανθασμένη απόφαση του Λιούις Χάμιλτον να διακόψει τον τελευταίο γύρο του, στις τελευταίες στιγμές των δοκιμών κατάταξης του GP Βρετανίας, όχι μόνο στέρησε την πολ ποζίσιον από τον Άγγλο - αλλά και προσέφερε στον Νίκο Ρόσμπεργκ τη μεγάλη ευκαιρία να διευρύνει το βαθμολογικό προβάδισμα των 29 βαθμών καθώς το φετινό πρωτάθλημα της Formula 1 θα φτάσει πια στο μέσον του.

Επτά λεπτά πριν το τέλος των δοκιμών κατάταξης ο Χάμιλτον κρατούσε την πολ ποζίσιον, όταν άρχισε να βρέχει στο Σίλβερστοουν. Πολλοί πίστεψαν ότι όλα τελείωσαν τότε, καθώς υπό βροχή είναι φυσικά αδύνατον να βελτιωθούν οι χρόνοι, όμως σύντομα οι ψιχάλες σταμάτησαν και τρία λεπτά πριν το τέλος οι οδηγοί επέστρεψαν στην πίστα, με τα σλικς ελαστικά (για στεγνή άσφαλτο), για έναν τελευταίο γύρο.

Ο Άγγλος διαπίστωσε ότι γλιστρούσε αρκετά, διέκοψε το γρήγορο γύρο του και μπήκε στα πιτς (θέλοντας να κρατήσει αυτό το σετ ελαστικών σε λίγο καλύτερη κατάσταση για τον αγώνα), όμως ο Ρόσμπεργκ διαπίστωσε ότι η άσφαλτος ήταν στεγνή στο τελευταίο τμήμα της πίστας και συνέχισε μέχρι τέλους, για να κερδίσει την πολ ποζίσιον.

«Ήταν δικό μου λάθος», είπε στο τέλος ο Χάμιλτον. «Τίποτα από όσα μου είπε η ομάδα δεν είχε αντίκτυπο στην απόφασή μου να μπω στα πιτς. Με υποστήριξαν πολύ οι θεατές εδώ και θέλω να τους ζητήσω συγγνώμη. Έκανα ένα λάθος και βγήκα έξω, ενώ θα έπρεπε να είχα συνεχίσει. Ήταν μια κακή απόφασή μου, που αποδείχθηκε αποφασιστικής σημασίας».

Ο Ρόσμπεργκ, από την πλευρά του, είπε: «Ο τελευταίος γρήγορος γύρος μου ήταν δύσκολος, διότι ήταν οριακό να περάσουμε τη γραμμή της εκκίνησης και είχα μείνει κολλημένος πίσω από τον Λιούις».

«Ευτυχώς δεν τελείωσε το γύρο του, αλλά ευτυχώς θυμήθηκα ότι χάναμε 3-4 δευτερόλεπτα στο τελευταίο τμήμα της πίστας όταν η άσφαλτος ήταν βρεγμένη, συνεπώς υπήρχε η ευκαιρία να βελτιώσουμε αρκετά το χρόνο εκεί».

Σχετικά με την εξέλιξη του πρωταθλήματος, συμπλήρωσε: «Με μια κεκτημένη ταχύτητα τα πράγματα δείχνουν να εξελίσσονται υπέρ μου, και πρέπει να εκμεταλλευτώ στο μέγιστο αυτή την περίοδο - διότι έρχεται και φεύγει».

«Είναι καλό για μένα ότι ο Λιούις θα εκκινήσει πίσω, στην έκτη θέση. Πιστεύω ότι θα του πάρει λίγη ώρα να κάνει όλες τις προσπεράσεις, αλλά περιμένω ότι θα τα καταφέρει και είναι πολύ πιθανόν να έχουμε άλλη μια μάχη. Θα προσπαθήσω να το κάνω δύσκολο να με πιάσει, αλλά όπως πάντα πιστεύω ότι θα έχουμε μάχη μεταξύ μας, και θα είναι αμφίρροπη», κατέληξε ο Γερμανός.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ