FORMULA 1

Κόστισε στον Χάμιλτον η σύγκρουση με τον Μπάτον

Κόστισε στον Χάμιλτον η σύγκρουση με τον Μπάτον
LAT PHOTOGRAPHIC TEL: +44(0)20 8267 3000 EMAIL: [email protected]

Ο Άγγλος άφησε να εννοηθεί ότι συνέβαλλε στην απώλεια της δεύτερης θέσης, αλλά παραδέχθηκε ότι το λάθος βαραίνει τον ίδιο.

Ο Λιούις Χάμιλτον ανέλαβε την ευθύνη της σύγκρουσης με τη McLaren του Τζένσον Μπάτον στο GP Γερμανίας, όμως παράλληλα άφησε να εννοηθεί ότι η σπασμένη εμπρός πτέρυγα της Mercedes W05 προκάλεσε εν μέρει την απώλεια της δεύτερης θέσης, στην οριακή μάχη των τελευταίων γύρων με τον Βαλτέρι Μπότας της Williams.

«Έχασα αρκετή άντωση και μετά ήταν δύσκολο να προστατεύω τα ελαστικά, καθώς είχα πολλή υποστροφή», είπε ο Χάμιλτον, ο οποίος (ποντάροντας στο όχημα ασφάλειας που δεν βγήκε ποτέ) έκανε νωρίτερα του προβλεπόμενου το τρίτο του πιτ-στοπ και έμεινε στους τελευταίους γύρους με αρκετά καταπονημένα ελαστικά.

«Είναι πολύ δύσκολο να προσπεράσεις στο τέλος, [η Williams] ήταν τόσο γρήγορη στις ευθείες, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος που κέρδισα ορισμένους βαθμούς».

«Το διασκέδασα πολύ. Έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα σήμερα. Ήταν πολύ δύσκολο να ανέβω στην κατάταξη με ασφάλεια. Είμαι ευγνώμων στη Mercedes για το αυτοκίνητο που μας παρείχε πάλι σήμερα, και συγχαρητήρια στον Νίκο. Είναι φανταστικό να κερδίζει στη χώρα του, όπως και για τη Mercedes. Εγώ είμαι χαρούμενος που πρόσθεσα μερικούς βαθμούς σήμερα».

Για το συμβάν με τον Μπάτον, συνέχισε: «Είχα μια μικρή σύγκρουση με τον Τζένσον [Μπάτον]. Ειλικρινά πίστεψα ότι μου άνοιγε την πόρτα και με άφηνε να περάσω, το έχει κάνει ορισμένες φορές στο παρελθόν, οπότε ήταν δική μου λανθασμένη κρίση. Πιθανότατα η καλύτερη μάχη που είχα ήταν με τη Ferrari, και με τον Τζένσον ήταν ένα ατυχές συμβάν. Ήταν πολύ καλός στους τελευταίους αγώνες και δεν με δυσκόλευε τόσο στις προσπεράσεις. Ανοίχτηκε, έστριψα και μετά γύρισε προς το εσωτερικό και συγκρουστήκαμε», συμπλήρωσε ο Χάμιλτον.

Μπάτον: «Γιατί να τον αφήσω;»

Για τον Τζένσον Μπάτον οι δημόσιες εκφράσεις εκνευρισμού είναι ιδιαίτερα σπάνιες, αλλά σήμερα είχε μία από αυτές. «Γιατί να αφήσω τον οποιονδήποτε να περάσει;», είπε ο 34χρονος της McLaren. «Δεν ξέρω αν το παρατηρήσατε, αλλά πολλοί οδηγοί επέλεγαν τη γραμμή που διάλεξα κι εγώ εκείνη τη στιγμή, για να έχουν καλή έξοδο από τη στροφή. Νομίζω ότι το πρόβλημα με τον Λιούις ήταν ότι περίμενε να τον αφήσω να περάσει».

«Δεν πιστεύω ότι είμαι ο μόνος τον οποίο χτύπησε σήμερα. Είναι περίεργο, όταν το αυτοκίνητο είναι τόσο πολύ ταχύτερο θα πίστευε κανείς ότι δεν θα εμπλέκονταν σε τόσο πολλές μάχες, όμως το έκανε. Χτύπησε τον πίσω δεξιό τροχό μου και αυτό είναι το μόνο που έχω να πω. Φαντάζομαι νόμισε ότι θα τον άφηνα να περάσει, αλλά εγώ ήμουν εκεί για να κάνω τον αγώνα μου και θα ήταν βαρετό αν όλοι απλά τον αφήναμε να περάσει», κατέληξε ο Βρετανός.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ