FORMULA 1

"Κλείδωσε" την πρώτη σειρά η Mercedes

"Κλείδωσε" την πρώτη σειρά η Mercedes

Tρίτη συνεχόμενη pole position για τον Νίκο Ρόσμπεργκ, τέταρτη σερί για τη Mercedes με τον Λιούις Χάμιλτον να είναι δεύτερος. Στην έκτη θέση ο Φερνάντο Αλόνσο.

Μονεγάσκος οδηγός δεν υπάρχει στη Φόρμουλα 1... Αν κάποιος από τους σημερινούς οδηγούς δικαιούται να θεωρεί αγώνα της πατρίδας του το Grand Prix του Μονακό, αυτός είναι ο Νίκο Ρόσμπεργκ.

Ο Γερμανοφινλανδός οδηγός μεγάλωσε στον βράχο των Γκριμάλντι και εξασφάλισε την pole position για τον αγώνα της Κυριακής (26/5).

Είναι η τρίτη σερί pole position για τον Ρόσμπεργκ και τέταρτη σερί για τη Mercedes, με τον άλλο οδηγό της ομάδας και επίσης κάτοικο του Μονακό, Λιούις Χάμιλτον να κάνει το δεύτερο καλύτερο χρόνο.

Δικό του... λάθος θεωρεί την τρίτη θέση στην εκκίνηση ο Σεμπάστιαν Φέτελ με τη Red Bull που κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια στο Μονακό να έχει δική της και την 4η θέση με τον δύο φορές νικητή, Μαρκ Γουέμπερ.

Πέμπτος ήταν ο Κίμι Ράικονεν (Lotus) και έκτος ο Φερνάντο Αλόνσο (Ferrari), ο οποίος διεκδικεί την τρίτη νίκη με διαφορετική ομάδα.

Ο δεύτερος οδηγός της Ferrari, ο Φελίπε Μάσα δεν συμμετείχε καθόλου στις κατατακτήριες δοκιμές μετά το ατύχημα στο FP3. Ο Βραζιλιάνος τιμωρήθηκε για την αλλαγή κιβωτίου ταχυτήτων και θα πάρει εκκίνηση από την τελευταία θέση, προσπαθώντας για το καλύτερο.

Από τις θέσεις 7-10 θα ξεκινήσουν ο Σέρχιο Πέρες (McLaren), ο Έΐντριαν Σούτιλ (Force India), ο Τζένσον Μπάτον (McLaren) και ο Ζαν-Έρικ Βερν (Toro Rosso), ο οποίος νίκησε τον τιμέιτ του, Ντάνιελ Ρικιάρντο (12ος) με τη βοήθεια του... Φρανσουά Σεβέρ.

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 15.00 και θα καλυφθεί live από το Sport24.gr.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ