FORMULA 1

Η ζωή του Τζάκι Στιούαρτ σε ταινία

Η ζωή του Τζάκι Στιούαρτ σε ταινία

Στα σπάργανα είναι κινηματογραφική ταινία με θέμα τη φιλία του δύο φορές παγκόσμιου πρωταθλητή, Τζάκι Στιούαρτ και του τιμέιτ του, του αδικοχαμένου Φρανσουά Σεβέρ.

Η Φόρμουλα 1 έχει ξαναγίνει μόδα στα κινηματογραφικά στούντιο. Δύο βραβεία BAFTA κέρδισε το ντοκιμαντέρ για τη ζωή και την καριέρα του Άιρτον Σένα, ακόμα ένα ντοκιμαντέρ για τον Μάικ Χόθορν και τον Πίτερ Κόλινς βρίσκεται στα σκαριά, ενώ έχουν ξεκινήσει τα γυρίσματα της ταινίας που θα περιγράφει την κόντρα του Νίκι Λάουντα με τον Τζέιμς Χαντ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 1976.

Τώρα το Χόλιγουντ ετοιμάζεται να... πιάσει και τη ζωή του σερ Τζάκι Στιούαρτ με την άδεια του δύο φορές παγκόσμιου πρωταθλητή.

Η ταινία θα περιστρέφεται γύρω από τη φιλία του Σκωτσέζου οδηγού με τον τιμέιτ του στην Tyrell, Φρανσουά Σεβέρ.

Ο τελευταίος, ίσως ο πιο προληπτικός οδηγός στην ιστορία της F1, βρήκε τραγικό θάνατο το 1973 και σύντομα ο Στιούαρτ εγκατάλειψε την ενεργό δράση.

Ο Στιούαρτ δήλωσε πως "η σχέση που είχαμε με τον Φρανσουά ήταν μοναδική. Ήμασταν καλοί φίλοι και αντίπαλοι παρά το γεγονός πως βρισκόμασταν στην ίδια ομάδα. Ο παραγωγός είναι φίλος μου από το 1971. Έχουμε συμφωνήσει".

Ο σπουδαίος οδηγός έχει μάλιστα προτείνει για τον πρωταγωνιστικό ρόλο τον Γιούαν ΜακΚρέγκορ. " Δεν ξέρω ποιος θα υποδυθεί εμένα, αλλά ο Γιούαν θα ήταν καλή επιλογή", είπε χαρακτηριστικά, γνωρίζοντας πως ο πρωταγωνιστής του "Trainspotting" λατρεύει τα μηχανοκίνητα σπορ και έχει υπάρξει αφηγητής σε δύο ντοκιμαντέρ για το MotoGP.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ