FORMULA 1

Η τραγωδία κυνηγάει τους Μπιανκί

Η τραγωδία κυνηγάει τους Μπιανκί

Η οικογένεια του Ζουλ Μπιανκί έχει αφιερωθεί στο μηχανοκίνητο αθλητισμό εδώ και 90 χρόνια. Ο θάνατος, οι σοβαροί τραυματισμοί και η κατάρα από την οποία προστατεύτηκε ο πατέρας του Γάλλου οδηγού (videos).

Ο Ζουλ Μπιανκί δεν είναι γιος παγκόσμιο πρωταθλητή όπως ο Νίκο Ρόσμπεργκ, αλλά η δική του οικογένεια είναι μια από τις παλαιότερες στην ιστορία της Φόρμουλα 1.

Τέσσερις γενιές οδηγοί είναι οι Μπιανκί με την παράδοση τους να κρατάει από τη δεκαετία του 30'. Η δυναστεία των Μπιανκί εξαπλώθηκε σε τρεις ευρωπαϊκές χώρες με το θάνατο να την κυνηγάει.

Πόσο δύσκολο θα είναι για τον Φιλίπ Μπιανκί, τον πατέρα του Ζουλ, να ταξιδεύει στην Ιαπωνία για να βρεθεί κοντά στο σοβαρά τραυματισμένο παιδί του. Ο δικός του ο πατέρας του απαγόρευσε να γίνει οδηγός αγώνων εξαιτίας της κατάρας που πλήττει την οικογένεια και κάθε οικογένεια που δίνει τόσα πολλά μέλη στον επικίνδυνο κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Η τραγωδία κυνηγάει τους Μπιανκί

Ο Λουσιέν Μπιανκί το 1968 στο Μονακό

Η ιστορία των Μπιανκί ξεκινάει από τον προπάππο που τη δεκαετία του 30' δούλευε ως μηχανικός στην Alfa Romeo, μέλος της αγωνιστικής ομάδας που έτρεχε ο Έντσο Φεράρι.

Ο Τάζιο Νουβολάρι με Alfa Romeo το 1930 στην Ιρλανδία:

Από εκεί ξεκίνησε και το δέσιμο του Ζουλ με τη Ferrari, πρώτα ως μέλος της ακαδημίας και στη συνέχεια ως οδηγός δοκιμών και σύμφωνα με μερίδα του Τύπου οδηγός της Scuderia το 2016 στο πλευρό του Σεμπάστιαν Φέτελ.

Μετά τον Β'Παγκόσμιο Πόλεμο οι Μπιανκί μετανάστευσαν στο Βέλγιο. Οι δύο γιοι του πρώην μηχανικού της Alfa Romeo, ο Μάουρο και ο Λουτσιάνο, ο οποίος στη συνέχεια έγινε γνωστός ως Λουσιέν, έκαναν αγώνες με βελγική άδεια.

Ένας γύρος με τον Λουσιέν στο Σπα το 1962:

Ο Λουσιέν έφτασε μέχρι και τη Φόρμουλα 1 όπου αγωνίστησε σε 19 Grand Prix από το 1959 μέχρι το 1968. Tην ίδια χρονιά αναδείχθηκε νικητής στον 24ωρο αγώνα Le Mans και στον ίδιο αγώνα ο Μάουρο που συμμετείχε με άλλο αυτοκίνητο, είχε σοβαρό ατύχημα και υπέστη πολλαπλά εγκαύματα.

Στιγμιότυπα από τον αγώνα:

Το 1969 ο Λουσιέν σκοτώθηκε σε δοκιμές για τον αγώνα στο Man με μια Alfa Romeo. Ο αδερφός του, ο Μάουρο που εργαζόταν ως οδηγός/μηχανικός έγινε μόνιμος κάτοικος της νότιας Γαλλίας και αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής τουρισμού τρεις φορές.

Η τραγωδία κυνηγάει τους Μπιανκί

Ο Φιλίπ και η Κριστίν Μπιανκί

Απέτρεψε το γιο του, τον Φιλίπ από το να κάνει αγώνες. Ο Φιλίπ ανέλαβε τη διεύθυνση μιας πίστας καρτ και εκεί ο Ζουλ έκανε τα πρώτα του βήματα σε ηλικία τριών ετών. Ο Μάουρο απέτρεψε το γιο του, αλλά δεν κατάφερε να κάνει το ίδιο για τον εγγονό του, τον οποίο βοήθησε.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ