FORMULA 1

H επιχείρηση που κάποιες Κυριακές γίνεται σπορ...

SOCHI, RUSSIA - APRIL 28:  A general view over the Paddock during previews ahead of the Formula One Grand Prix of Russia at Sochi Autodrom on April 28, 2016 in Sochi, Russia.  (Photo by Dan Istitene/Getty Images)
SOCHI, RUSSIA - APRIL 28: A general view over the Paddock during previews ahead of the Formula One Grand Prix of Russia at Sochi Autodrom on April 28, 2016 in Sochi, Russia. (Photo by Dan Istitene/Getty Images) GETTY IMAGES

H Formula 1 έχει εξελιχθεί σε μια επιχείρηση κολοσσό, με πανίσχυρη οικονομία. Η τεράστια δυναμική που έχει στην παγκόσμια αγορά, αποτυπώνεται με τον καλύτερο τρόπο στην έρευνα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Σε μια περίοδο ισχνών αγελάδων, που η οικονομία της ευρωζώνης -δε μπαίνουμε καν στη διαδικασία να μιλήσουμε για την Ελληνική- διέρχεται μια παρατεταμένη κρίση, υπάρχει μια οικονομία που ευημερεί.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ

Και παρά το γεγονός ότι δεν πρόκειται για κάποιο κράτος, αλλά για ένα σπορ που εξελίχθηκε στο πέρασμα των δεκαετιών σε επιχείρηση-Κολοσσός, διαθέτει τέτοια δύναμη που ξεπερνά ακόμα και χώρες που συνηθίζουμε να αποκαλούμε παγκόσμιες υπερδυνάμεις.

Η τεράστια δυναμική που έχει η Formula 1 στην παγκόσμια αγορά αποτυπώνεται με τον καλύτερο τρόπο στην έρευνα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (IMF), το οποίο αναφέρει πως το κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ διαθέτει μια πολύ ισχυρή οικονομία.

Το τι ακριβώς είναι η Formula 1 σήμερα εξηγεί με το πλέον ρεαλιστικό τρόπο ο ιδιοκτήτης μιας εκ των ιστορικότερων και πλέον πετυχημένωνομάδων, Sir Frank Williams.« Για εξίμισι μέρες την εβδομάδα η F1 είναι μια επιχείρηση. Κάποια απογεύματα Κυριακής γίνεται σπορ».

H επιχείρηση που κάποιες Κυριακές γίνεται σπορ...

Πράγματι, η F1 έχει εξελιχθεί σε ένα παγκόσμιο φαινόμενο που πλέον εξαπλώνεται σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης. Και που διαρκώς αναζητά νέες, αναδυόμενες αγορές για να επισκεφθεί. Σκεφτείτε ότι κάθε χώρα που επιθυμεί να φιλοξενήσει Grand Prix θα πρέπει να πληρώσει αδρά στις περισσότερες των περιπτώσεων.

Σύμφωνα με το Business & Sport, η Ρωσία πληρώνει σε ετήσια βάση 54,5 εκατομμύρια ευρώ για να εξασφαλίσει την παρουσία της στο καλεντάρι, τα περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη χώρα.

Σιγκαπούρη και Άμπου Ντάμπι δίνουν από 49 εκ. ευρώ έκαστη, η Μαλαισίας 48 εκ. ευρώ, ενώ το Αζερμπαϊτζάν που φέτος φιλοξένησε το Ευρωπαϊκό GP, πλήρωσε 46 εκ. ευρώ.Μόνο το Πριγκιπάτο του Monaco δεν πληρώνει για να φιλοξενήσει αγώνα και αυτό γιατί αποτελεί το "στολίδι της F1".

Τα συνολικά έσοδα σε ετήσια βάση από τις εκάστοτε χώρα που φιλοξενεί GP ανέρχεται σε 558,5 εκατομμύρια ευρώ!

H επιχείρηση που κάποιες Κυριακές γίνεται σπορ...
TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ