FORMULA 1

FP2: Hamilton σταθερά

FP2: Hamilton σταθερά

Με το FP2 να ολοκληρώνεται στο Silverstone και τον Nico Rosberg να μην ολοκληρώνει ούτε γύρο λόγω διαρροής στον κινητήρα, ο Lewis Hamilton έμοιαζε και πάλι το απόλυτο φαβορί για την κορυφή της κατάταξης.

Όπως και έγινε δηλαδή καθώς μετά το τέλος της 90λεπτης διαδικασία, ο Lewis Hamilton σταμάτησε το χρονόμετρο στο 1:31.660 και ήταν ταχύτερος με την Mercedes κατά 0.391 s από την Red Bull του Daniel Ricciardo που ήταν στη δεύτερη θέση της κατάταξης.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ

Ο team-mate του Βρετανού Nico Rosberg πέρασε όλη την ώρα του FP2 στο γκαράζ της Mercedes με πρόβλημα διαρροής στην W07. Έπειτα από 30 λεπτά προσπαθειών των μηχανικών ο Rosberg προσπάθησε να βγει στην πίστα αλλά πριν καν βγει από το γκαράζ της ομάδας η προσπάθεια εγκαταλείφθηκε με τα προβλήματα να παραμένουν.

Έτσι ο Rosberg θα πρέπει να βασιστεί στα στοιχεία του Hamilton με το ένα stint να περιλαμβάνει 15 γύρους με την μαλακή γόμα και το δεύτερο 13 με τη μεσαία. Ο Γερμανός έχει να κάνει αρκετή προσπάθεια αύριο το πρωί στο FP3 για να είναι έτοιμος για τις κατατακτήριες το μεσημέρι του Σαββάτου στις 15:00GR.

O Hamilton έκανε τον ταχύτερο χρόνο του με την μαλακή γόμα της Pirelli και άφησε πίσω του τις δύο RB12 με τον Max Verstappen να βρίσκεται στην 3η θέση. Ο νεαρός Ολλανδός ήταν 0.626 πιο αργός από τον Hamilton, ενώ όπως όλα δείχνουν μέχρι στιγμής είμαστε έτοιμοι να ζήσουμε άλλο ένα σαββατοκύριακο κυριαρχίας της Mercedes.

Με την μαλακή γόμα έκανε και ο Sebastian Vettel με την Ferrari τον ταχύτερο χρόνο του και ήταν 0.910 s πιο αργός από τον Hamilton (1:32.570). Ο team-mate του Kimi Raikkonen που βρέθηκε στην 5η θέση πίσω από τον Vettel ήταν πάνω από 1 δευτερόλεπτο πιο αργός από τον Hamilton (1:32.736).

Αξιοπρεπέστατος ήταν ο χρόνος του Fernando Alonso με την McLaren που βρέθηκε στην 6η θέση της κατάταξης (1:33.040) καθώς οι αναβαθμίσεις στον κινητήρα της Honda δείχνουν να αποδίδουν.

Αν λάβουμε υπόψη ότι και ο team-mate του Jenson Button βρέθηκε στην 9η θέση (1:33.763) παρότι είχε ένα πρόβλημα στη μέση της περιόδου και περιορίστηκε μόνο σε 15 γύρους, τότε μάλλον θα έχουμε ένα ενδιαφέρον σαββατοκύριακο για την McLaren Honda.

Ο Romain Grosjean με την HAAS βρέθηκε στην 8η θέση, πίσω από την Williams του Valtteri Bottas, ενώ την ταχύτερη δεκάδα πίσω από τον Button συμπλήρωσε ο Felipe Massa με την δεύτερη Williams. Και οι δύο Force India ήταν εκτός δεκάδας καθώς έκαναν μόνο μεγάλα stint στο FP2 με την μεσαία και σκληρή γόμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ Car and Driver:

Smart Brabus 2016: Με 107 ίππους!

Η νέα Toyota Supra με ηλεκτρικά μοτέρ και κινητήρα BMW!

Μιχάλης Ζώτος: Η τελευταία συνέντευξη πριν το «διαζύγιο» με την Toyota

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ