Φορτώθηκαν ποινές οι McLaren

Φορτώθηκαν ποινές οι McLaren

Η Honda έφερε αναβαθμίσεις για το Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν αλλά η χρήση τους αποδεικνύεται πως θα έχει βαρύ τίμημα.

Από την ουρά του grid θα εκκινήσουν στο Grand Prix του Μπακού οι δύο McLaren. Ο αγώνας του Μπακού αποτελεί τον όγδοο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος και οι δρόμοι της πόλης, συνθέτουν ένα εντυπωσιακό σκηνικό. Φέρνουν όμως και συμβιβασμούς στη δυνατότητα προσπεράσματος, παρότι η συγκεκριμένη αγωνιστική διαδρομή είναι πολύ πιο γρήγορη από εκείνες του Μονακό και της Σιγκαπούρης.

Έτσι λοιπόν, η Honda θα φέρει επιτέλους κάποιες αναβαθμίσεις για τις υβριδικές μηχανές της αλλά λόγω της τραγικής έως τώρα αξιοπιστίας τους, η χρήση τους θα έχει βαρύ τίμημα. Καθώς τόσο ο Fernando Alonso όσο και ο Stoffel Vandoorne έχουν ήδη, μετά από μόλις 7 εκ των 20 Grand Prix, εξαντλήσει το επιτρεπτό όριο μερών των υβριδικών μηχανών. Και κάθε νέο, κάθε αναβάθμιση, φέρνει ποινή από εδώ και πέρα.

 

Στο Μπακού λοιπόν, ο Alonso έχει πριν καν καθίσει στο κόκπιτ 15 θέσεις ποινής στο grid της Κυριακής, ενώ ο Vandoorne 30! Ποιες είναι όμως οι αναβαθμίσεις αυτές; Η Honda έχουν επανασχεδιάσει το τούρμπο αλλά και την MGU-H. Ο Βέλγος έχει διπλή ποινή καθώς οι Ιάπωνες σκοπεύουν να προχωρήσουν σε πλήρη αντικατάσταση της υβριδικής μηχανής της MCL32 μετά την ολοκλήρωση των ελεύθερων δοκιμών της Παρασκευής. Ήδη ο Vandoorne θα φτάσει με αυτή την αλλαγή τις 7 MGU-H και άλλα τόσα τούρμπο. Ενώ το όριο είναι τέσσερα.

Κι όλα αυτά, χωρίς να περιμένει κανείς να δούμε μεγάλη διαφορά στην απόδοση αυτό το Σαββατοκύριακο.

Photo Credits: McLaren Media Centre

 
SHARE

BEST OF NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΠΛΟΥΣΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗΣ

Αφήνει ισχυρή παρακαταθήκη ο Θόδωρος Βασιλάκης

Ο Δημήτρης Μπαλής γράφει για τον ιδρυτή της Aegean, Θεόδωρο Βασιλάκη, ο οποίος απεβίωσε την Πέμπτη (17/05) σε ηλικία 78 ετών.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24