FORMULA 1

Φέτελ: "Η καλύτερη μέρα της ζωής μου"

Φέτελ: "Η καλύτερη μέρα της ζωής μου"

"Ίσως σε δέκα χρόνια θα κοιτάξω πίσω και θα συνειδητοποιήσω το μέγεθος της επιτυχίας", σχολίασε ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, Σεμπάστιαν Φέτελ. Αναλυτικά οι δηλώσεις των νικητών.

" Δεν ξέρω τι να πω, αλλά είναι η καλύτερη μέρα στη ζωή μου", είπε ο 26χρονος Σεμπάστιαν Φέτελ, ο νεότερος τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στη Φόρμουλα 1.

"Όταν ξεκίνησα να συμμετέχω σε αγώνες, η Φόρμουλα 1 έμοιαζε να βρίσκεται τόσο μακριά. Θέλω να ευχαριστήσω τόσους ανθρώπους από την εποχή που έτρεχα στα καρτ μέχρι εδώ που βρίσκομαι σήμερα. Έμαθα τόσα πράγματα, προσπαθώ να ακούω πάντα και το να ξεχωρίσω ανάμεσα σε ένα ταλαντούχο σύνολο οδηγών, είναι απίστευτο".

Ο οδηγός της Red Bull που έχει πολλά χρόνια καριέρας μπροστά του πρόσθεσε " δεν είμαι ακόμα αρκετά μεγάλος και ίσως δεν αντιλαμβάνομαι όπως πρέπει όλο αυτό. Ίσως σε δέκα χρόνια θα κοιτάξω μπροστά και θα συνειδητοποιήσω το μέγεθος της επιτυχίας".

Ρωτήθηκε από τον προκάτοχο του στην ομάδα, Ντέιβιντ Κούλθαρντ για τα συναισθήματα που βίωνε στους τελευταίους γύρους και στον τερματισμό. " Είχα μείνει άφωνος και είχα αδειάσει όταν διέσχισα τη γραμμή του τερματισμού, ούτε εγώ ξέρω πόσα λεπτά σκεφτόμουν τι να πω. Δεν υπάρχουν πολλά να πεις σε μια τέτοια ώρα".

Έπλεξε το εγκώμιο της ομάδας του, λέγοντας "αποτελεί ευχαρίστηση για μένα να μπαίνω στο μονοθέσιο και να οδηγώ για όλους αυτούς τους ανθρώπους, δίνω τα πάντα. Το μονοθέσιο ήταν φαινομενικά καλό φέτος για να είμαι ειλικρινής. Θέλω να ευχαριστήσω όσους βρίσκονται πίσω από την ομάδα, δεν ήταν εύκολη σεζόν. Αρκετοί άνθρωποι εκτός ομάδας νομίζουν πως είναι εύκολο, αλλά δεν είναι. Ήταν δύσκολο για μένα να με αποδοκιμάζουν όταν δεν έχω κάνει κάτι κακό, αλλά νομίζω πως έδωσα την απάντηση μου στην πίστα και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος".

Η Red Bull μετράει τέσσερα πρωταθλήματα κατασκευαστών, δέκα συμπλήρωσε ο Έιντριαν Νιούι, ο άνθρωπος που σχεδίασε την RB9. Οπότε είχε πολλά να μοιραστεί για την καριέρα του.

" Είναι εκπληκτικό. Πριν από λίγα χρόνια ο ερχομός μου στη Red Bull ήταν μια φρέσκια περιπέτεια για μένα, μια καινούργια ομάδα και είναι μια απίστευτη "βόλτα". Στο Μίλτον Κάινς έχουμε μια σπουδαία ομάδα, όλοι οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο είναι απόλυτα αφοσιωμένοι, δουλεύουν σκληρά και αυτό είναι το αποτέλεσμα".

Ο ίδιος ξεχωρίζει το πρώτο πρωτάθλημα με τη Williams και το πρώτο (το 2010) με τη Red Bull. " Κατακτώντας ένα πρωτάθλημα κόντρα σε όλα τα προγνωστικά και απέναντι στους μεγάλους ήταν πραγματικά ξεχωριστό. Δεν το συνηθίζεις ποτέ".

Ο Νιούι έχει δηλώσει πως δεν θα συνεχίσει να το κάνει αυτό για πολλά χρόνια ακόμα και αναζητεί νέες προκλήσεις όπως είναι το America's Cup. Μιλώντας για τον Φέτελ είπε " τα πόδια του βρίσκονται στη γη και είναι ένα απλό παιδί που δεν έχει χαθεί μέσα στην επιτυχία που έχει. Είναι ταπεινός, έξυπνος, χειρίζεται όλη αυτή τη διαδικασία που έχει τύχει σε όλους τους σπουδαίους οδηγούς και έχει επίγνωση του τι συμβαίνει γύρω του. Αποτελεί ευχαρίστηση να συνεργάζομαι μαζί του".

Δεν είναι μόνο ο Φέτελ ο νεότερος παγκόσμιος πρωταθλητής, αλλά και ο τιμ μάνατζερ Κρίστιαν Χόρνερ ο νεότερος τιμ μάνατζερ-πρωταθλητής.

Στα 39 του χρόνια ο Χόρνερ που ηγείται της Red Bull από το 2005 είπε " ας μην αφαιρέσουμε τίποτα από την επιτυχία του Σεμπαστιάν όχι μόνο σήμερα, αλλά για ολόκληρη τη σεζόν. Γνώριζε τη στρατηγική που έπρεπε να ακολουθήσει μέσα στην κίνηση και τα κατάφερε. Δούλεψε για να επιστρέψει ψηλά και δημιούργησε το κενό που τον έφερε στην πρώτη θέση μόνος του.

Ήταν έντονο συναίσθημα για όλους να τον δούμε να διασχίζει τη γραμμή του τερματισμού. Του είπα να προσπαθήσει να εξασφαλίσει τον τίτλο με στυλ και το έκανε, νίκησε στο ινδικό Grand Prix για τρίτη συνεχόμενη χρονιά".

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ