FORMULA 1

Έσπασε το... κατεστημένο ο Rosberg

Έσπασε το... κατεστημένο ο Rosberg

Για πρώτη φορά φέτος ο Nico Rosberg κατάφερε να επιβληθεί του ομόσταβλού του στη Mercedes, Lewis Hamilton σε διαδικασία κατατακτήριων δοκιμών.

Στην Catalunya, ο Γερμανός που πέρσι είχε πάρει 11 pole positions, σημείωσε την πρώτη του pole για φέτος και συνολικά 16η στην καριέρα του, γεγονός που αναμένεται να του τονώσει το ηθικό μιας και η σεζόν δεν έχει ξεκινήσει με τον καλύτερο τρόπο γι' αυτόν.

Με βάση τους χρόνους που είδαμε στις τρεις περιόδους ελεύθερων δοκιμών θα περίμενε κανείς πιο κλειστή μάχη στις κατατακτήριες. Μόνο που εκεί αποδείχθηκε πως όλοι κάτι έκρυβαν...

Η Mercedes έφτασε σε ένα ακόμη 1-2, πολύ πιο εύκολα απ' ότι διαφαινόταν, μιας και οι Ferrari στην περίπτωση του Sebastian Vettel τουλάχιστον έδειχναν ανταγωνιστικές. Στο Q3, όμως, οι... μάσκες έπεσαν, όπως και οι χρόνοι, με τα “ασημένια βέλη” να γυρίζουν στο 1:24 (και στις τρεις περιόδους των ελεύθερων δοκιμών οι χρόνοι δεν έπεσαν κάτω του 1:26) και να κλειδώνουν την πρώτη σειρά του γκριντ.

Ταχύτερος αυτή τη φορά ήταν ο Rosberg που δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης ούτε στον Hamilton και με χρόνο 1:24.681 τον οποίο σημείωσε στην πρώτη του χρονομετρημένη προσπάθεια εξασφάλισε την pole position. H διαφορά του από τον δύο φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή ήταν στα 0.267”.

GP Ισπανίας - FP2: Tαχύτερος ο Hamilton

Φυσικά και χρειαζόμουν ένα τέτοιο αποτέλεσμα… Είναι το πρώτο βήμα για να νικήσεις έναν αγώνα. Θα έλεγα πως ήταν μια καλή μέρα στο γραφείο”, σχολίασε εμφανώς ικανοποιημένος από την πορεία των κατατακτήριων δοκιμών, Nico Rosberg.

O Νico έκανε εξαιρετική δουλειά. Η ισορροπία του μονοθεσίου δεν ήταν αυτή που ήθελα. Αύριο όλα είναι ανοιχτά”, σχολίασε από την πλευρά του ο Hamilton.

Τρίτος, χωρίς να μπορέσει να παλέψει για κάτι καλύτερο, ήταν ο Sebastian Vettel με τη Ferrari που σημείωσε χρόνο κατά 0.777” πιο αργό από αυτόν του poleman. “ Θα πρέπει να είμαστε σε καλή κατάσταση αύριο. Αλλά αυτοί οι δύο τύποι είναι πολύ γρήγοροι!”, δήλωσε με έμφαση ο Vettel αναφερόμενους στο δίδυμο της Mercedes.

Tην ίδια στιγμή ο Kimi Raikkonen, με την άλλη Ferrari, δεν κατάφερνε τίποτα καλύτερο από τον έβδομο χρόνο, όντας ένα δευτερόλεπτο πιο αργός από τον Γερμανό ομόσταβλό του. Από την τέταρτη θέση θα ξεκινήσει ο Valtteri Bottas με την Williams.

GP Ισπανίας - FP1: Mercedes με μεγάλη διαφορά

Η ευχάριστη έκπληξη της διαδικασίας ήταν η Toro Rosso η οποία είδε τους πιλότους της όχι μόνο να εξασφαλίζουν για πρώτη φορά φέτος και οι δυο την παρουσία τους στο Q3, αλλά και να πλασάρονται σε πολύ καλές θέσεις. Συγκεκριμένα, ο Carlos Sainz Jr. θα ξεκινήσει τον αγώνα (10/5, 15:00GR) από την πέμπτη θέση και ο Max Verstappen από την έκτη.

Είναι κάτι ιδιαίτερο για μένα, να βρίσκομαι σε αυτή τη θέση, μπροστά στους συμπατριώτες μου. Τα όνειρά δεν κοστίζουν, έτσι δεν είναι; Αύριο θα είναι πολύ δύσκολα, αλλά θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό”, δήλωσε πανευτυχής ο Sainz Jr.

Φοβερή εμφάνιση, λοιπόν, από τους δύο πιτσιρικάδες (20χρονος ο Ισπανός, 17χρονος ο Ολλανδός) που άφησαν πίσω τους κορυφαία ονόματα του σπορ, όπως τον Raikkonen (7ος) και τον Felipe Massa (9ος), αλλά και τους πιλότους της μεγαλύτερης “αδερφής” Red Bull, Daniil Kvyat (8ος) και Daniel Ricciardo (10ος).

Μικρή πρόοδο σημείωσε η McLaren που για πρώτη φορά φέτος είδε και τους δύο πιλότους της να μπαίνουν στο Q2. Έτσι, ο Fernando Alonso θα ξεκινήσει από την 13η θέση, ενώ ο Jenson Button από την 14η.

Έσπασε το... κατεστημένο ο Rosberg

Διαβάστε ακόμα στο Car and Driver:

Μάθε πως θα παρακολουθήσεις LIVE το ισπανικό GP

Γίνεται 0-100 χλμ/ώρα σε 1,73"; (VIDEO)

McLaren Honda MP4/4: O... οδοστρωτήρας! (VIDEO)

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ