FORMULA 1

Εποχή Κάλτενμπορν στη Sauber

Εποχή Κάλτενμπορν στη Sauber

Ο Πέτερ Ζάουμπερ παρέδωσε τα ηνία της Sauber και επίσημα στην 41χρονη Μονίσα Κάλτενμπορν, την πρώτη γυναίκα που έχει βρεθεί ποτέ σε τόσο υψηλόβαθμο πόστο.

Αρκετές γυναίκες κάνουν καριέρα στη Φόρμουλα 1 στις υπηρεσίες Τύπου και στις Δημόσιες Σχέσεις. Σπανίζουν οι περιπτώσεις των θηλυκών μηχανικών (σ.σ. στην ομάδα του Φερνάντο Αλόνσο στη Renault υπήρχε μια γυναίκα), πόσο μάλλον οι περιπτώσεις γυναικών που έχουν επιτελικό ρόλο.

Όλα αυτά άλλαξαν χάρη στον Πέτερ Ζάουμπερ! Ο Ελβετός που επενέβη για να σώσει την ομάδα που δημιούργησε μετά την αποχώρηση της BMW, εμπιστεύτηκε την ινδικής καταγωγής και κάτοχο αυστριακού διαβατηρίου, Μονίσα Κάλτενμπορν.

Η μέχρι πρότινος εκτελεστική διευθύντρια θα αναλάβει περισσότερες ευθύνες στο Grand Prix της Κορέας το προσεχές αγωνιστικό τριήμερο.

Σε μια απόφαση που είχε ήδη ανακοινωθεί, η Κάλτενμπορν η οποία είναι κάτοχος του 1/3 των μετοχών της ομάδας. Ο Ζάουμπερ κάνει πίσω και θα παραμείνει πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του συνόλου των εταιρειών της Sauber.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ