FORMULA 1

Επέστρεψε στη Ferrari ο Ράικονεν

Επέστρεψε στη Ferrari ο Ράικονεν

Ο Κίμι Ράικονεν θα είναι ο παρτενέρ του Φερνάντο Αλόνσο στη Ferrari τα δύο επόμενα χρόνια. Ο Φινλανδός είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα με την ιταλική ομάδα το 2007.

Τέσσερα χρόνια μετά το "βελούδινο διαζύγιο" ο Κίμι Ράικονεν πήρε το δρόμο της επιστροφής για το Μαρανέλο. Ο Φινλανδός οδηγός της Lotus υπέγραψε διετές συμβόλαιο με τη Ferrari. Ο τελευταίος παγκόσμιος πρωταθλητής της ιταλικής ομάδας επιστρέφει στη Ferrari.

Θα είναι ο παρτενέρ του Φερνάντο Αλόνσο στη Scuderia σε μια "ηλεκτρική" συνύπαρξη παγκόσμιων πρωταθλητών στη διασημότερη ομάδα της Φόρμουλα 1.

Πραγματικά απίστευτη κατάληξη στο μεταγραφικό "παζάρι" της Φόρμουλα 1, αφού ο Ράικονεν ξεκίνησε από το Ένστοουν (σ.σ. το εργοστάσιο της Lotus) για να πάει στη Red Bull ως αντικαταστάτης του Μαρκ Γουέμπερ. Οι συζητήσεις έπεσαν στο κενό και από εκεί που θα έμενε στη Lotus, επέλεξε να επιστρέψει στην ομάδα που πριν από τέσσερα χρόνια τον... πλήρωσε (σ.σ. περίπου 24εκ. ευρώ!) για να φύγει, ώστε να έρθει στη θέση του ο Αλόνσο.

" Είμαι ευτυχής που καλωσορίζω τον Κίμι πίσω στην ομάδα με την οποία αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής. Έχω ακούσει πως είναι πραγματικά ευτυχισμένος για την επιστροφή του στο Μαρανέλο και αποφασισμένος να χειριστεί με τον καλύτερο τρόπο τη δουλειά που τον περιμένει", δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας, Στέφανο Ντομενικάλι, αφού πρώτα ευχαρίστησε τον Φελίπε Μάσα.

Το 2007 αντικατέστησε τον Μίκαελ Σουμάχερ στη Ferrari, ενώ με τη σειρά του τη θέση του στη McLaren κάλυψε ο Αλόνσο (σ.σ. με τα καταγεγραμμένα προβλήματα συνύπαρξης με τον ρούκι Λιούις Χάμιλτον). Ο Ράικονεν κατέκτησε το πρωτάθλημα των οδηγών εκείνη τη χρονιά, όμως την επόμενη υπήρξε πτώση στην απόδοση του.

Επέστρεψε στη Ferrari ο Ράικονεν

Ο Ράικονεν στη Ferrari

Ο Φελίπε Μάσα πήρε τα ηνία στην ομάδα και κυνήγησε τον τίτλο. Έστω και για λίγες στιγμές ήταν παγκόσμιος πρωταθλητής. Μετά την αποχώρηση του από τη Ferrari την αμέσως επόμενη χρονιά, έμεινε εκτός Φόρμουλα 1 αφού δεν βρήκε αντάξια ομάδα και πληρώθηκε πλουσιοπάροχα τον ένα χρόνο συνεργασίας που απέμενε στο συμβόλαιο του.

Αγωνίστηκε δύο σεζόν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC) πρώτα με τη Citroen Junior και έπειτα με τη δική του ομάδα. Τον είδαμε και στο Ράλι Ακρόπολις μέχρι που η Lotus του έδωσε ξανά την ευκαιρία να αγωνιστεί στη Φόρμουλα 1.

Μετά από μια εκπληκτική περσινή χρονιά όπου πήρε τη νίκη στο Άμπου Ντάμπι και διεκδίκησε το πρωτάθλημα, νίκησε φέτος στη Μελβούρνη στην αυλαία του πρωταθλήματος. Ωστόσο η οικονομική αβεβαιότητα που υπάρχει γύρω από το βαθμό ανταγωνιστικότητας της Lotus το 2014, τον οδήγησε πίσω στην Ιταλία. Στη Ferrari θα βρει ξανά τον Τζέιμς Άλισον, τον τέως τεχνικό διευθυντή της Lotus και βέβαια τον Πατ Φράι.

Δεν είναι ο πρώτος οδηγός που φεύγει από τη Ferrari και αργότερα επιστρέφει σε αυτή. Το ίδιο έπραξαν στο παρελθόν ο μοναδικός Ιταλός παγκόσμιος πρωταθλητής, Αλμπέρτο Ασκάρι, ο Μάικ Χόθορν, ο Τζάκι Ιξ, ο Κλέι Ρεγκατσόνι, ο Μάριο Αντρέτι και βέβαια ο Γκέρχαρντ Μπέργκερ, ο τελευταίος που είχε την... τιμή.

Η Ferrari μπαίνει δυναμικά στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος κατασκευαστών. Ο Ράικονεν πήρε εννιά νίκες και ένα πρωτάθλημα οδηγών στη Ferrari. Πήρε το δρόμο της επιστροφής γιατί (προφανώς) έλαβε εγγυήσεις πως θα έχει στη διάθεση του ένα μονοθέσιο για να κατακτήσει ένα δεύτερο τίτλο. Το ίδιο επιθυμεί και ο Φερνάντο Αλόνσο. Μένει να δούμε αν κάποιος εκ των δύο θα τα καταφέρει.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ