Εγένετο… Aston Martin Red Bull Racing

Εγένετο… Aston Martin Red Bull Racing

Δύο μεγάλα ονόματα ενώνουν τις δυνάμεις τους ενόψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος Formula 1 του 2018.

Έχουν περάσει μόλις 18 μήνες από την ανακοίνωση της τεχνολογικής συνεργασίας της Aston Martin με τη Red Bull Racing, μία συνεργασία από την οποία προέκυψε το εντυπωσιακό hypercar που ακούει στο όνομα Βαλκυρία. Όμως αυτή αποδεικνύεται πως ήταν μόνο η αρχή καθώς η εμβληματική μάρκα ανακοίνωση πως από την επόμενη αγωνιστική σεζόν και το παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1 του 2018, θα αποτελεί title sponsor στην αυστριακή ομάδα, που θα αγωνίζεται στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού ως Aston Martin Red Bull Racing.

Μόνο που η συνεργασία των δύο πλευρών θα πάει ένα βήμα παραπέρα το 2018, δεν θα είναι μόνο χορηγική. Η τεχνολογική συνέργεια θα επεκταθεί με τη δημιουργία Κέντρου Προηγμένων Επιδόσεων που θα στηθεί στις εγκαταστάσεις της RBR και θα γεννήσει 110 νέες θέσεις εργασίας. Εκεί θα δουλεύουν μέλη του δυναμικού της Aston Martin στους τομείς του σχεδιασμού και της μηχανολογίας. Αυτοί θα επικεντρωθούν στην δημιουργία μελλοντικών sports cars που θα διαδεχθούν τη Βαλκυρία.

Για πολλούς, τα παραπάνω είναι ένα ακόμα βήμα πριν την εμπλοκή της Aston Martin στη Formula 1 ως κατασκευαστής υβριδικών μηχανών, πράγμα τα οποίο η βρετανική μάρκα εξετάζει με ορίζοντα 2021, όταν και αναμένεται να αλλάξουν οι κανονισμοί κάνοντας το σπορ δελεαστικό για νέους "παίκτες".

Είναι χαρακτηριστικά όσα λέει σχετικά ο Πρόεδρος και CEO της Aston Martin, Andy Palmer: "Η κύρια χορηγία αποτελεί το λογικό επόμενο βήμα της τεχνολογικής συνεργασίας μας με τη Red Bull Racing. Απολαμβάνουμε την παγκόσμια προβολή που χαρίζει η F1. Οι συζητήσεις για τις υβριδικές μηχανές μας ενδιαφέρουν αλλά μόνο εφόσον οι συνθήκες είναι οι κατάλληλες. Δεν πρόκειται να εμπλακούμε σε έναν πόλεμο κινητήρων χωρίς περιορισμούς σε κόστη και ώρες δουλειάς στο δυναμόμετρο. Αν όμως η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου αθλητισμού μπορέσει να δημιουργήσει το κατάλληλο περιβάλλον, θα μας ενδιαφέρει να εμπλακούμε".

 

Όλα αυτά την ώρα που η συνεργασία της Red Bull Racing με τη Renault για την παροχή υβριδικών μηχανών, φέρεται να ολοκληρώνεται στο τέλος της επόμενης σεζόν.

Photo Credits: redbullracing.com

 
SHARE

BEST OF NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ GP ΤΟΥ ΜΠΑΧΡΕΙΝ

Και η Ferrari θέλει τον… Γερμανό της

Ο Δημήτρης Μπαλής γράφει για το εντυπωσιακό ξεκίνημα του Σεμπάστιαν Φέτελ και αναφέρεται στο ατύχημα στα πιτ της Ferrari για το οποίο δεν φταίει ο Ραϊκονεν.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24