FORMULA 1

Ecclestone: Το αφεντικό της Formula 1

Ecclestone: Το αφεντικό της Formula 1

Ο Ecclestone είναι ο “κύριος Formula 1”, ο ιδιοκτήτης της Formula One Group, ο κάτοχος των εμπορικών δικαιωμάτων του αθλήματος, ο οποίος το 1996 είχε “βγάλει” μισθό στον εαυτό του 60 εκατ. ευρώ! Δείτε πώς έφτασε στο #527 της λίστας του Forbes με τους δισεκατομμυριούχους αυτού του πλανήτη.

Η Aparecida Schunck είναι η πεθερά του Bernie Ecclestone, γνωστού και ως εκ των πλουσιότερων ανθρώπων της υφηλίου. Απήχθη την περασμένη Παρασκευή (29/8) από το σπίτι της, στην περιοχή Interlagos του São Paulo, όπου μένει, απ' όταν θυμάται τον εαυτό της.

Ecclestone: Το αφεντικό της Formula 1

Ήταν λέει, με τις δυο οικιακές βοηθούς που απασχολεί, όταν άκουσε το κουδούνι. Είδε από την οθόνη δυο άνδρες, που υποστήριζαν πως έχουν να της παραδώσουν ένα πακέτο. Η μια βοηθός άνοιξε την πόρτα, οι άνδρες όρμηξαν στο σπίτι, άρπαξαν την Schunck

Οι απαγωγείς ζήτησαν 30 εκατ. ευρώ., για να την απελευθερώσουν. Ποσό που για τα δεδομένα του Ecclestone αντιστοιχεί σε μια βραδινή έξοδο. Για τα δεδομένα ωστόσο, της χώρας -στην κατηγορία “απαγωγές”- ήταν ποσό ρεκόρ.

Οι οδηγίες είχαν ως εξής: το νόμισμα έπρεπε να είναι στερλίνα και το ποσό θα μοιραζόταν σε τέσσερις πλαστικές τσάντες. Aυτό που τελικά συνέβη ήταν να εντοπιστούν, να επέμβει η αστυνομία, να ελευθερώσει την πεθερά και να συλλάβει τους απαγωγείς.

Το αφεντικό της Formula 1

Ο Ecclestone είναι ο “κύριος Formula 1”, ο ιδιοκτήτης της Formula One Group, ο κάτοχος των εμπορικών δικαιωμάτων του αθλήματος, ο οποίος το 1996 είχε “βγάλει” μισθό στον εαυτό του 60 εκατ. ευρώ. Τότε οι ειδικοί εκτιμούσαν πως αναμένεται να γίνει ακόμα πιο πλούσιος, με την είσοδο της εταιρίας στο χρηματιστήριο το καλοκαίρι του 1997.

Μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου έφτιαξε εταιρία πώλησης ανταλλακτικών, για δίτροχα. Εδώ να σε βοηθήσω λίγο, λέγοντας σου πως έχει εκφραστεί θετικά για την ικανότητα που είχε ο Hitler να κάνει την όποια δουλειά ήθελε, ως διοικητής εκατομμυρίων ανθρώπων (σημειωτέον, έχει εβραϊκές ρίζες), ενώ έχει πει και ότι “αν κοιτάξετε τη δημοκρατία, δεν έχει κάνει και μεγάλο καλό σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου”.

Το 1949 δοκίμασε για πρώτη φορά την τύχη του ως οδηγός, στη 500cc Formula 3. Μια σειρά ατυχημάτων τον έπεισαν πως δεν είχε το χάρισμα. Άρχισε να ασχολείται με επενδύσεις στα κτηματομεσιτικά, πριν επιστρέψει στους αγώνες το 1957 ως ατζέντης των Stuart Lewis-Evans και Jochen Rindt και το 1972 αγόρασε την ομάδα Brabham, της οποίας ήταν ιδιοκτήτης για 15 χρόνια. Ως τέτοιος έγινε μέλος της Formula One Constructors Association (ένωση των αφεντικών) και το 1978 έγινε και πρόεδρος της.

Ecclestone: Το αφεντικό της Formula 1

Ήταν αυτός που εμπνεύστηκε και εκτέλεσε την αρπαγή των τηλεοπτικών δικαιωμάτων από τη Fédération Internationale de l'Automobile, στα τέλη της δεκαετίας του '70 και φυσικά, τη διάθεση τους από την Ένωση. Μετά πήρε τον έλεγχο και της FIA και μολονότι στο διηνεκές του χρόνου πούλησε τις περισσότερες μετοχές του, παραμένει αφεντικό.

Tη σήμερον ημέρα, ο ηλικίας 85 χρόνων μεγιστάνας, βρίσκεται στο #527 της λίστας του Forbes με τους δισεκατομμυριούχους αυτού του πλανήτη, με περιουσία που φτάνει τα 2.8 δισεκατομμύρια ευρώ. Είχε εμπλακεί και σε ένα σκάνδαλο για δωροδοκία -που αφορούσε τη Formula 1-, αλλά έδωσε 80 εκατ. ευρώ και το... τελείωσε εξωδικαστικά.

To 1982 γνώρισε τη Slavica, μοντέλο εκ Κροατίας, σε προωθητικό event της F1 για τον Giorgio Armani. Oι πρώτες κουβέντες που του είπε ήταν “αν έλθεις πιο κοντά, θα σε κλοτσήσω”. Ήταν 28 χρόνια μεγαλύτερος της και είχαν πρόβλημα στην επικοινωνία (η Slavica μιλούσε σέρβικα, κροατικά και ιταλικά και ο Bernie μόνο αγγλικά), αλλά... αυτές οι μικρές λεπτομέρειες δεν αποτέλεσαν πρόβλημα.

Ούτε ότι η μεν ήταν 1.88 και ο δε 1.59. Παντρεύτηκαν, έμειναν μαζί 24 χρόνια και χώρισαν το 2009, με το αζημίωτο -ή αν προτιμάς με 876 εκατ. ευρώ, συν την ετήσια διατροφή. Bέβαια, υπάρχουν έγγραφα που δείχνουν πως η Slavica του δίνει 80 εκατ. ευρώ το χρόνο, ως αποζημίωση (μην ψάχνεις πολύ, είχαν συστήσει off-shore... για να ζήσουν). Είχαν αποκτήσει δυο παιδιά, την Petra και την Tamara.

Ecclestone: Το αφεντικό της Formula 1

Στις 27 Αυγούστου του 2012 παντρεύτηκε την Fabiana Flosi, δικηγόρο εκ Βραζιλίας, στο chalet του στο Gstaad. Είχαν συμπληρώσει τρία χρόνια σχέση. Η εκκίνηση εντοπίστηκε στη χρονιά που εκδόθηκε το διαζύγιο του με τη Slavica, οπότε εκείνη παράτησε τον παιδίατρο με τον οποίον διατηρούσε σχέση (είχαν προηγηθεί δυο μήνες παράλληλου βίου).

Έχουν 46 χρόνια διαφορά και... 20 εκατοστά στο ύψος. Ως προς αυτό, εκείνος αστειεύτηκε λέγοντας “όταν της έκανα πρόταση γάμου, δεν χρειάστηκε να γονατίσω”. Γνωρίστηκαν στο Grand Prix της Βραζιλίας. Βλέπεις η Fabiana είναι η αντιπρόεδρος στον τομέα του marketing της F1. Η πεθερά του Bernie είναι 18 χρόνια μικρότερη του.

Ecclestone: Το αφεντικό της Formula 1
TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ