FORMULA 1

Aυτή είναι η Ferrari SF15-T

Aυτή είναι η Ferrari SF15-T

Η Ferrari παρουσίασε το νέο της μονοθέσιο, όμορφο συγκριτικά με το περσινό F14T. Θα το δούμε την Κυριακή (1/2) στις δοκιμές εξέλιξης στη Χερέθ.

Στη Ferrari τα άλλαξαν όλα το χειμώνα. Αλλαγή προσώπων, αλλαγή στόχων και το πρώτο μονοθέσιο του τεχνικού διευθυντή Τζέιμς Άλισον είναι γεγονός.

Η SF15-T είναι το μονοθέσιο που καλούνται να επαναφέρουν στις νίκες ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Σεμπάστιαν Φέτελ και ο τελευταίος παγκόσμιος πρωταθλητής με τη Ferrari, ο Κίμι Ράικονεν.

Ο νέος τιμ μάνατζερ Μαουρίτσιο Αριβαμπένε, ο οποίος αντικατέστησε τον Μάρκο Ματιάτσι τόνισε " δεν θέλω να πω πως θα κατακτήσουμε το παγκόσμιο πρωτάθλημα, αλλά θέλουμε το λιγότερο να πάρουμε δύο νίκες". Η Ferrari έμεινε δίχως νίκες το 2014 με την άσχημη F14T.

Aυτή είναι η Ferrari SF15-T

Ο Αριβαμπένε αποκάλεσε "σέξι" την SF15-T, το 61ο μονοθέσιο που κατασκευάζεται από το εργοστάσιο στο Μαρανέλο. Ο Άλισον εκμεταλλεύτηκε τους φετινούς κανονισμούς και παρουσίασε ένα μονοθέσιο με καλαίσθητο ρύγχος, λείπει δηλαδή το περίφημο σκαλοπάτι. Το πίσω μέρος είναι μικρότερο σε όγκο και η ιταλική ομάδα ελπίζει πως θα υπάρχει καλύτερη αεροδυναμική απόδοση στο πίσω μέρος.

Aυτή είναι η Ferrari SF15-T

Όλοι περιμένουν πως ο Φέτελ και ο Ράικονεν θα έχουν καλή συνεργασία, μια αρμονική σχέση, άλλωστε είναι στενοί φίλοι. Ο Γερμανός που είχε προκαλέσει αρκετές εντάσεις κατά τη συνύπαρξη του με τον Μαρκ Γουέμπερ στη Red Bull είπε " δεν περιμένω να έχουμε προβλήματα. Θα είναι δύσκολος τιμέιτ για να τον νικήσω στην πίστα, είναι γρήγορος και ταλαντούχος, εκτός πίστας τα πηγαίνουμε πολύ καλά".

Aυτή είναι η Ferrari SF15-T

Το περσινό μονοθέσιο δεν ταίριαζε στο αγωνιστικό στυλ του Ράικονεν. Στη Ferrari πιστεύουν πως το διόρθωσαν αυτό και ο Ράικονεν ανυπομονεί " να πιέσει τον Φέτελ και εκείνος εμένα για να κάνουμε καλύτερα πράγματα". Οι πρώτες δοκιμές της σεζόν ξεκινούν την Κυριακή (1/2) στη Χερέθ.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ