FORMULA 1

"Αθώος" κρίθηκε ο Αλόνσο

"Αθώος" κρίθηκε ο Αλόνσο

Ο Φερνάντο Αλόνσο θα διατηρήσει την 5η θέση του στο Grand Prix του Άμπου Ντάμπι. Οι αγωνοδίκες δεν βρήκαν τίποτα το μεμπτό στο προσπέρασμα του στον Ζαν-Έρικ Βερν.

Οι αγωνοδίκες του Grand Prix του Άμπου Ντάμπι επέτρεψαν στον Φερνάντο Αλόνσο να κρατήσει τους βαθμούς της 5ης θέσης στον αγώνα.

Μετά την ολοκλήρωση του τελευταίου αγώνα επί ασιατικού εδάφους οι αγωνοδίκες εξέτασαν το video με το προσπέρασμα του Αλόνσο στον Ζαν-Έρικ Βερν.

Ο οδηγός της Ferrari έβγαινε από τα πιτ, ο Βερν δεν τον είχε δει και έτσι ο Αλόνσο αναγκάστηκε να βγει εκτός πίστας για να αποφύγει και να περάσει τον οδηγό της Toro Rosso. Οι αγωνοδίκες αποφάσισαν εναντίον μιας ποινής 25 δευτερολέπτων στον τελικό χρόνο του Ισπανού.

" Πρέπει να αφήσεις χώρο όταν έχεις ένα άλλο μονοθέσιο δίπλα σου. Δεν μου άφησε καθόλου χώρο και έπρεπε να βγω εκτός πίστας", σχολίασε ο οδηγός από το Οβιέδο.

Θυμίζουμε πως η Ferrari και η Mercedes διεκδικούν την υπερπολύτιμη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών. Η Mercedes προηγείται με διαφορά έντεκα βαθμών και ενώ απομένουν οι αγώνες στο Όστιν και στο Ιντερλάγος.

Λίγες ώρες μετά το τέλος του αγώνα ανακοινώθηκε πως ο Αλόνσο πήγε στο νοσοκομείο για εξετάσεις. 26g (!) μετρήθηκαν στο συμβάν με τον Βερν.

" Έχω ακόμα όλα τα δόντια μου μετά την πρόσκρουση. Πονάω στην πλάτη μου γιατί ήταν μεγάλο το χτύπημα", δήλωσε ο Αλόνσο.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ