FORMULA 1

Ανέλαβε όλη την ευθύνη ο Ντομενικάλι

Ανέλαβε όλη την ευθύνη ο Ντομενικάλι

Ο Λούκα ντι Μοντετζέμολο ευχαρίστησε τον Στέφανο Ντομενικάλι για την προσφορά του. Ο τέως αγωνιστικός διευθυντής ανέλαβε την ευθύνη για την αποτυχία.

Μετά από τρεις αγώνες στη φετινή σεζόν και λίγες μέρες μόνο πριν από τη διεξαγωγή του κινεζικού Grand Prix ο Στέφανο Ντομενικάλι αποχώρησε ηρωικά από τη θέση του αγωνιστικού διευθυντή της Ferrari, θέση στην οποία βρισκόταν από το 2008.

Άνθρωπος της Ferrari σε ολόκληρη την καριέρα του ο Ντομενικάλι δήλωσε πως "υπάρχουν σημαντικές στιγμές στην επαγγελματική ζωή του καθένα που πρέπει να δείξει κουράγιο για να πάρει δύσκολες και αγωνιώδεις αποφάσεις".

" Είναι ώρα για μια σημαντική αλλαγή. Ως επικεφαλής αναλαμβάνω την ευθύνη για την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε. Η απόφαση πάρθηκε με στόχο να αναταράξει την κατάσταση για το καλό αυτού του γκρουπ. Ελπίζω πως η Ferrari θα επιστρέψει στη θέση που της αξίζει πολύ σύντομα. Μετανιώνω γιατί δεν σταθήκαμε ικανοί να δείξουμε τη δουλειά που κάναμε τα τελευταία χρόνια".

Ο πρόεδρος του Ferrari Group, Λούκα ντι Μοντετζέμολο επαίνεσε την πρωτοβουλία του Ντομενικάλι, το ότι έβαλε το συμφέρον της ομάδας πάνω από το δικό του.

"Ευχαριστώ τον Στέφανο Ντομενικάλι, όχι μόνο για τη διαρκή αφοσίωση και προσπάθεια του, αλλά και για την αίσθηση της ευθύνης που έδειξε, ακόμα και σήμερα, βάζοντας το συμφέρον της Ferrari πάνω από όλους. Έχω ψηλά τον Ντομενικάλι και τον είδα με τα μάτια μου να ενηλικιώνεται επαγγελματικά εδώ και 23 χρόνια που δουλεύουμε μαζί. Του εύχομαι κάθε επιτυχία για το μέλλον".

Ο "ισχυρός" άνδρας της Ferrari ευχήθηκε καλή επιτυχία και στον διάδοχο του Ντομενικάλι, τον Μάρκο Ματιάτσι, λέγοντας χαρακτηριστικά "γνωρίζω πως είναι ένας απόλυτα επιτυχημένος μάνατζερ και γνωρίζει καλά την εταιρεία. Αποδέχθηκε την πρόκληση με ενθουσιασμό".

Μετά τον Μάρτιν Γουίτμαρς που "εξαφανίστηκε" από τη McLaren και τον Ερίκ Μπουγιέ που εγκατέλειψε τη Lotus για λογαριασμό της McLaren, ο Ντομενικάλι είναι ο τρίτος επικεφαλής ομάδας που φεύγει από τη θέση του.

Η Ferrari υποφέρει τα τελευταία χρόνια και δεν έχει κατακτήσει κανέναν τίτλο μετά το 2008 και το πρωτάθλημα κατασκευαστών. Φέτος τα μονοθέσια δεν είναι ανταγωνιστικά, τουλάχιστον μετά τους πρώτους τρεις αγώνες.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ