FORMULA 1

Αλλαγές στους μηχανικούς η McLaren

Αλλαγές στους μηχανικούς η McLaren

Ο Μάρτιν Γουίτμαρς επιβεβαίωσε πως η McLaren προχώρησε σε αλλαγές στη σύνθεση της ομάδας των μηχανικών που συμμετέχουν στα pit stops.

Δύο σοβαρά λάθη στην Κίνα και στο Μπαχρέιν κατά τη διάρκειας της αλλαγής ελαστικών στο pit stop κόστισαν βαθμούς στη McLaren.

Έτσι πάρθηκαν μέτρα ενόψει του ισπανικού Grand Prix το προσεχές τριήμερο. Ο επικεφαλής της ομάδας, Μάρτιν Γουίτμαρς επιβεβαίωσε πως έγινε αλλαγή μηχανικών στο τιμ που εργάζεται στα pit stops.

Ο Γουίτμαρς αποκάλυψε πως " κοιτάξαμε τι κάνουμε λάθος και προχωρήσαμε σε αλλαγές στην ομάδα και θα τις δούμε στη Βαρκελώνη ή (απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους) μπορείτε να τις εντοπίσετε κατά τη διάρκεια των pit stops αν σας ενδιαφέρει".

Θέλησε δε να καταδείξει το μέγεθος της ευθύνης που σηκώνουν στις πλάτες τους οι μηχανικοί, λέγοντας " υπάρχει μεγάλη πίεση. Μια ομάδα σαν τη McLaren έχει στόχο η διάρκεια ενός pit stop να μη ξεπεράσει τα τρία δευτερόλεπτα. Αυτό αποτελεί μεγάλη πρόκληση. Αν έχετε κρατήσει στα χέρια σας το πιστόλι, θα έχετε διαπιστώσει πόσο βαρύ είναι και δεν είναι εύκολη δουλειά".

Ο Γουίτμαρς δε εξεπλάγην από τον αριθμό των μηχανικών που προθυμοποιήθηκαν να καλύψουν αυτές τις νευραλγικές θέσεις.

Η McLaren είχε τη δυνατότητα να... προπονηθεί ενόψει Βαρκελώνης, στις δοκιμές του Μουτζέλο.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ