EUROBASKET

Οι (μεγάλοι) απόντες του Eurobasket

Οι (μεγάλοι) απόντες του Eurobasket

Το ταλέντο τους είναι τέτοιο που η απουσία τους από το Eurobasket αποτελεί είδηση. Το Sport24.gr συγκέντρωσε τους παίκτες που θα λάμψουν δια της απουσίας τους στη φετινή διοργάνωση, εκούσια ή ακούσια.

Λένε πως την ιστορία την γράφουν οι παρόντες. Υπάρχουν βέβαια περιπτώσεις που οι απόντες είναι αυτοί που... ξεχωρίζουν. Πάρτε για παράδειγμα στο Eurobasket τη Βοσνία, τη Ρωσία και την Ουκρανία που θα παρουσιαστούν πολύ αποδυναμωμένες, ελέω της απουσίας βασικών στελεχών τους.

Η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς θα παραταχθεί στη διοργάνωση δίχως τρία βασικά στελέχη της (Νιχάντ Ντζένοβιτς, Μίρζα Τελέτοβιτς, Γιουσούφ Νούρκιτς), την ώρα που η "αρκούδα" δεν υπολογίζει σε δύο παίκτες - βαρόμετρα. Γιατί η απουσία των Αλεξέι Σβεντ και Τιμοφέι Μοζγκόφ είναι δεδομένο πως μειώνει σημαντικά την ποιότητα της ομάδας.

Όσο για την Ουκρανία; Πέραν της αλλαγής σκυτάλης στον πάγκο (σ.σ.: Εβγκένι Μουρζίν αντί Μάικ Φρατέλο), έχει να διαχειριστεί την απουσία τεσσάρων παικτών που θα άλλαζαν άρδην την εικόνα της αγωνιστικά. Γιατί αδιαμφισβήτητα, ο Που Τζέτερ είναι ο ηγέτης της ομάδας, ενώ ο Σεργκέι Λίστσουκ με τον Σεργκέι Γκλαντίρ θα προσέθεταν την απαιτούμενη εμπειρία, την ώρα που ο Άλεξ Λεν θα έφερνε τη φρεσκάδα και τη "δίψα" για διάκριση.

Οι (μεγάλοι) απόντες του Eurobasket

Ο Μαρκ Γκασόλ απαρνήθηκε το κάλεσμα του Σέρτζιο Σκαριόλο για να ξεκουραστεί και να περάσει χρόνο με την οικογένειά του, ενώ ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο ταλαιπωρείται από πρόβλημα τραυματισμού . Ομοίως και ο Άλεξ Αμπρίνες που "λαβώθηκε" στη διάρκεια τη προετοιμασίας . Παρόλ' αυτά, οι "φούριας ρόχας" στοχεύουν στην επιστροφή στην κορυφή της Ευρώπης. Από την άλλη, ο Σερζ Ιμπάκα "θυσιάστηκε" για να συμπεριληφθεί στην αποστολή ο Νίκολα Μίροτιτς , ενώ οι Ρίκι Ρούμπιο και Χοσέ Μανουέλ Καλντερόν αποφάσισαν να κάνουν ένα μικρό διάλειμμα, πριν επιστρέψουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο.

Ο βασικός τους ανταγωνιστής έχει κι αυτός αρκετά προβλήματα. Κι αυτό γιατί μετά τον Αλεξίς Αζινσά , ήταν η σειρά του Αντουάν Ντιό να "λαβωθεί" στο "παρά πέντε" της έναρξης του Eurobasket. Ο πλεϊμέικερ της Βαλένθια τραυματίστηκε στον δεξιό μηρό και θα δει από το σπίτι του τη διοργάνωση, με τον Τομά Ερτέλ να τον αντικαθιστά (σ.σ.: είχε "κοπεί" αρχικά από τον Βενσάν Κολέ, προκαλώντας πολλά ερωτηματικά).

Πρόβλημα της τελευταίας στιγμής προέκυψε και για την Τουρκία. Ο Ντόγκους Μπαλμπάι υπέστη διάστρεμμα β' βαθμού στην προτελευταία προπόνηση των γειτόνων πριν την αναχώρησή τους για το Βερολίνο, με αποτέλεσμα να τεθεί νοκ άουτ. Την ίδια ώρα, ο Μάικ Τσίρμπες έμεινε εκτός διοργάνωσης για τη Γερμανία , λόγω τραυματισμού σε φιλικό της "νασιοναλμανσάφτ" με τη Λετονία.

Basketball Bamberg 02.08.2014 Supercup der Herren Länderspiel Deutschland (GER) - Israel (ISR) Maik Zirbes (Deutschland, No.15) Eliashay Kadir (Israel, No.15)

Basketball Bamberg 02 08 2014 Supercup the men international match Germany ger Israel ISR Maik Zirbes Germany no 15  Kadir Israel no 15
Basketball Bamberg 02.08.2014 Supercup der Herren Länderspiel Deutschland (GER) - Israel (ISR) Maik Zirbes (Deutschland, No.15) Eliashay Kadir (Israel, No.15) Basketball Bamberg 02 08 2014 Supercup the men international match Germany ger Israel ISR Maik Zirbes Germany no 15 Kadir Israel no 15 IMAGO/CAMERA 4

η Κροατία "έχασε" τον Όλιβερ Λαφαγιέτ , ο οποίος τραυματίστηκε σε φιλικό παιχνίδι με τη Γερμανία. Σα να μην έφτανε αυτό, υποχρεώθηκε να περάσει την πόρτα του χειρουργείου για να αφήσει οριστικά πίσω του το πρόβλημα που αντιμετώπισε. Η έτερη αντίπαλος της Ελλάδας στην α' φάση, η Σλοβενία, δεν υπολογίζει στις υπηρεσίες του Γκόραν Ντράγκιτς , ο οποίος προτίμησε να ξεκουραστεί για να είναι έτοιμος εν όψει της νέας χρονιάς στο ΝΒΑ.

Το Ισραήλ θα παραταχθεί στη διοργάνωση, δίχως δύο παίκτες που έχουν υπηρετήσει την εθνική ομάδα της χώρας επί σειρά ετών . Ο λόγος για τους Γιοτάμ Χαλπερίν και Γκάι Πνίνι, που λόγω τραυματισμού θα υποχρεωθούν να δουν από το σπίτι τους τα παιχνίδια του Ισραήλ. Το αυτό δεν ισχύει για τον Πέρο Άντιτς, ο οποίος είπε "όχι" στην ΠΓΔΜ για να συμμετάσχει από την πρώτη μέρα στην προετοιμασία της Φενέρμπαχτσε.

Η πιο... περίεργη ιστορία πάντως αφορά τη Σερβία και τον Μπόμπαν Μαριάνοβιτς. Ο σέντερ των Σαν Αντόνιο Σπερς αποκλείστηκε από την προετοιμασία των "ορλόβι" μετά από σχετική απαίτηση της ομάδας του. Αιτία δεν ήταν άλλη από το πρόβλημα τραυματισμού που φέρεται να αντιμετώπιζε. Αυτό που αποκαλύφθηκε κατά λάθος. Εν πάσει περιπτώσει, μετά από αρκετές ημέρες αναμονής και αβεβαιότητας, τα "Σπιρούνια" του απαγόρευσαν να δώσει το "παρών" , με τον πρώην παίκτη του Ερυθρού Αστέρα να αποδέχεται τη συγκεκριμένη εξέλιξη, ελέω της επιθυμίας του να αγωνιστεί στο ΝΒΑ.

Αναλυτικά η λίστα των απόντων

Όνομα Χώρα Αιτία
Μαρκ Γκασόλ Ισπανία Αποχή
Χουάν Κάρλος Ναβάρο Ισπανία Τραυματισμός
Άλεξ Αμπρίνες Ισπανία Τραυματισμός
Ρίκι Ρούμπιο Ισπανία Αποχή
Χοσέ Μανουέλ Καλντερόν Ισπανία Τραυματισμός
Σερζ Ιμπάκα Ισπανία Προτιμήθηκε ο Νίκολα Μίροτιτς
Κρις Κέιμαν Γερμανία Αποχή
Μάικ Τσίρμπες Γερμανία Τραυματισμός
Ομέρ Ασίκ Τουρκία Αποχή
Μίρζα Τελέτοβιτς Βοσνία Λόγοι υγείας
Νιχάντ Ντζέντοβιτς Βοσνία Τραυματισμός
Γιουσούφ Νούρκιτς Βοσνία Αποχή
Όλιβερ Λαφαγιέτ Κροατία Τραυματισμός
Γκόραν Ντράγκιτς Σλοβενία Αποχή
Αντουάν Ντιό Γαλλία τραυματισμός
Αλεξίς Αζινσά Γαλλία Τραυματισμός
Γιοακίμ Νοά Γαλλία Αποχή
Ντόγκους Μπαλμπάι Τουρκία Τραυματισμός
Ματσιέι Λάμπε Πολωνία Τραυματισμός
Κρίσταπς Πορζίνγκις Λετονία Αποχή
Πέρο Άντιτς ΠΓΔΜ Αποχή
Τιμοφέι Μοζγκόφ Ρωσία Τραυματισμός
Αλεξέι Σβεντ Ρωσία Αποχή
Σάσα Κάουν Ρωσία Αποχή
Γιοτάμ Χαλπερίν Ισραήλ Τραυματισμός
Γκάι Πνίνι Ισραήλ Τραυματισμός
Μπόμπαν Μαριάνοβιτς Σερβία Τραυματισμός
Σεργκέι Λίστσουκ Ουκρανία Τραυματισμός
Σεργκέι Γκλαντίρ Ουκρανία Τραυματισμός
Άλεξ Λεν Ουκρανία Αποχή
Που Τζέτερ Ουκρανία Αποχή
Σλάβα Κραβτόβ Ουκρανία Αποχή
TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ