EUROBASKET

Χωρίς Σβεντ στο Eurobasket η Ρωσία!

Χωρίς Σβεντ στο Eurobasket η Ρωσία!

Ο Αλεξέι Σβεντ επέστρεψε φέτος στην Ευρώπη για λογαριασμό της Χίμκι, όχι όμως και για την εθνική ομάδα της χώρας του αφού ο Ευγκένι Πασούτιν ανέφερε ότι ο πρώην ΝΒΑer δεν θα ενισχύσει τη Ρωσία στο προσεχές Eurobasket!

Η FIBA τοποθετήθηκε για το μείζον θέμα της αποβολής της Ρωσίας από τις διεθνείς διοργανώσεις (σ.σ. με αφορμή το σκάνδαλο που αφορά τη νοθεία στις τελευταίες εκλογές της ομοσπονδίας), εξηγώντας ωστόσο πως η τιμωρία θα αρθεί εφόσον προκύψει πρόεδρος έπειτα από διαφανείς διαδικασίες.

Σαν να μην έφτανε η παραπάνω εξέλιξη για τον Ευγκένι Πασούτιν, ο εθνικός κόουτς της Ρωσίας δεν μπορεί να υπολογίζει στον Αλεξέι Σβεντ!

Οι Ρώσοι ενημέρωσαν νωρίτερα ότι ο νέος γκαρντ της Χίμκι ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στη μέση ενώ ο ομοσπονδιακός κόουτς της "αρκούδας" έσπευσε να ξεκαθαρίσει το πώς έχει κατάσταση. "Το θέμα Σβεντ έχει κλείσει! Δεν θα παίξει στο Eurobasket!" ανέφερε σχετικά στο tass.ru.

Η απόφαση της FIBA σχετικά με το ενδεχόμενο αποκλεισμού της Ρωσίας από το προσεχές Eurobasket θα παρθεί μετά τη συνεδρίαση του Κεντρικού Γραφείου στο Τόκιο (8-9 Αυγούστου) ενώ ο Πασούτιν δεν μπορεί να υπολογίζει επίσης στον Τιμοφέι Μοζγκόφ , μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε στο γόνατο.

Οι Ρώσοι βρίσκονται στον Α' Όμιλο (αυτόν του Μονπελιέ) μαζί με τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη, τη Γαλλία, τη Φινλανδία, την Πολωνία και το Ισραήλ.

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ