STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Ίκαρος - Παναθηναϊκός 72-68

Ίκαρος - Παναθηναϊκός 72-68
INTIME SPORTS

Απίστευτη καθίζηση του Παναθηναϊκού στο β' ημίχρονο και σπουδαία νίκη του Ικάρου με σκορ 72-68 για την 4η αγωνιστική της Basket League ΟΠΑΠ

Την έκπληξη της 4ης αγωνιστικής σημείωσε ο Ίκαρος ο οποίος εκμεταλλευόμενος την απίστευτη καθίζηση του Παναθηναϊκού στο β' ημίχρονο, πέτυχε την δεύτερη νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα.

Ο Παναθηναϊκός πέτυχε μόλις 26 πόντους σε ολόκληρο το β' ημίχρονο, έδειξε υπνωτισμένος και στο τέλος έχασε το παιχνίδι από τον ψυχωμένο Ίκαρο.

Δείτε την Κυριακή στις 21:45, την εκπομπή SUPER BALL, με ρεπορτάζ, σχόλια και συνεντεύξεις από το ΟΑΚΑ και παρακολουθήστε τα γκολ των αγώνων και σχολιάστε μαζί με τον Παντελή Βλαχόπουλο, τον Θέμη Καίσαρη και μια εκλεκτή ομάδα δημοσιογράφων, όσα συνέβησαν στην 9η αγωνιστική της Superleague

Φοβερή εμφάνιση από τον Αλέξη Κυρίτση κόντρα στην πρώην ομάδα του, καθώς ήταν καθοριστικός στο τέλος. Πέτυχε 4/4 βολές στο τελευταίο λεπτό και κέρδισε επιθετικό φάουλ από τον Διαμαντίδη στα 15'' πριν το τέλος.

Έτσι, λοιπόν, ο Δημήτρης Πρίφτης τείνει να γίνει ο κακός δαίμονας του Παναθηναϊκού, καθώς και πέρσι τον νίκησε, όντας προπονητής της Καβάλας.

Προβλημάτισαν οι "πράσινοι" με την απόδοσή τους, καθώς παρ' ότι βρέθηκαν να προηγούνται με 16 πόντους, υπέστησαν μία εκτός προγράμματος ήττα. Εκτός 12άδας έμεινε ο Χίλτον Άρμστρονγκ που οδεύει προς την έξοδο, ενώ τη θέση του πήρε ο Γάιος Σκορδίλης.

Ο αγώνας:

Η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων ήταν ούτως ή άλλως μεγάλη, ωστόσο οι παίκτες του Πεδουλάκη φρόντισαν από νωρίς να την κάνουν να φανεί. Οι "πράσινοι" ξεκίνησαν το παιχνίδι με 4/4 τρίποντα και πολύ γρήγορα ξέφυγαν στο σκορ. Ο Μπράμος έγραψε το 2-10, ενώ οι Πάνκο και Κίτσεν με τρίποντα έκαναν το 2-16

Ο Βρκιτς του Ικάρου μείωσε σε 7-18, όμως ακολούθησε νέο 7-0 από τον Παναθηναϊκό που επέβαλε από νωρίς το ρυθμό του και δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα. Η διαφορά άγγιξε και τους 16 πόντους (7-23) στο 8ο λεπτό και το μόνο που κατάφερε ο Ίκαρος με τη λήξη της α' περιόδου ήταν να μειώσει σε 13-23.

Είναι χαρακτηριστικό δε ότι οι "πράσινοι" είχαν 6 ασίστ στο α' δεκάλεπτο και μηδέν λάθη, έναντι 6 του Ικάρου που είχε επίσης 1/4 τρίποντα.

Μείωσε ο Ίκαρος, αντέδρασε ο Παναθηναϊκός

Στο β' δεκάλεπτο, πάντως τα πράγματα άλλαξαν. Ο Παναθηναϊκός έριξε ρυθμούς και ο Ίκαρος κατάφερε να "μαζέψει" τη διαφορά, παίζοντας πιο συγκεντρωμένα. Με τους Γκίμπσον και Φαγιέ η διαφορά άρχισε να ροκανίζεται. Κι αν οι Ούκιτς (16-26), Γιαννόπουλος (20-31) έδωσαν λύσεις από τα 6.75μ. οι γηπεδούχοι βρήκαν τρόπο για να μειώσουν εκ νέου.

Με τους Σίμτσακ και Κυρίτση, η ομάδα του Πρίφτη μείωσε σε 29-34 στο 17', υποχρεώνοντας τον Πεδουλάκη να επαναφέρει τους βασικούς του παίκτες που είχε σπεύσει να τους ξεκουράσει λίγο νωρίτερα. Με τους Διαμαντίδη και Σχορτσανίτη, ο Παναθηναϊκός ξέφυγε στο 19' με 13 πόντους (29-42) μετά από εντυπωσιακό κάρφωμα του δεύτερου.

Οι δύο ομάδες έφυγαν για τα αποδυτήρια με το σκορ στο 30-42 και τον Παναθηναϊκό να έχει ξεφύγει και πάλι στο σκορ, χάρη κυρίως στα μόλις τρία του λάθη (έναντι 9) και στο μεγάλο του ποσοστό στα σουτ τριών πόντων (64% με 7/11 σουτ).

Ροκάνισε τη διαφορά και ...ντέρμπι

Ο Παναθηναϊκός στην επανάληψη έτρεξε με τη βασική του πεντάδα, προκειμένου να ξεφύγει και τα κατάφερε. Ο Ματσιούλις με δύο συνεχόμενα δίποντα έστειλε τη διαφορά στους 16 πόντους (30-46), όμως ο Ίκαρος με υπομονή και σοβαρότητα κατάφερε να μειώσει στο σκορ.

Μάλιστα, με τρίποντο του Φαγιέ μείωσε σε 43-49 στο 27', προκαλώντας "έξτρα" πονοκεφάλους στον Αργύρη Πεδουλάκη. Οι "πράσινοι", έπαιζαν σαν υπνωτισμένοι, έχαναν πολλές μπάλες και τα ποσοστά τους είχαν πέσει κατακόρυφα. Το επιμέρους 18-10 στη γ' περίοδο, έφερε τον Ίκαρο σε απόσταση αναπνοής με το σκορ στο 48-52.

Κυρίτσης και μπαμ και κάτω...

Ο Παναθηναϊκός με τρίποντο του Ούκιτς ξέφυγε με 6 πόντους (52-58), όμως δεν κατάφερε να κρατήσει την υπέρ του διαφορά. Στο 34' ο Βρκιτς με δύο συνεχόμενα τρίποντα ισοφάρισε σε 58-58, φέρνοντας τα πάνω κάτω στο παιχνίδι. Στα 2.16'' πριν το τέλος του αγώνα, ο Γκίμπσον με τρίποντο έφερε τον Ίκαρο μπροστά στο σκορ με 66-65, όμως ο Λάσμε απάντησε αμέσως για το 66-67.

Στο 1.18'' πριν το τέλος ο Σχορτσανίτης κέρδισε το φάουλ, πήγε στις βολές, αλλά αστόχησε και στις δύο. Ακολούθησαν βήματα από το Σίμτσακ, άστοχο τρίποντο του Ούκιτς και τέλος χρόνου επίθεσης για τον Παναθηναϊκό. Απομένοντας, 21'' για τη λήξη, ο Κυρίτσης με 2/2 βολές έγραψε το 68-67 και ο Πεδουλάκης κάλεσε τάιμ άουτ.

Ο Διαμαντίδης έκανε επιθετικό φάουλ στον πρώην "πράσινο" στα 15'' και ευστόχησε στις βολές στα 12,2'' πριν το τέλος κάνοντας το 70-67. Στα 6,5'' πριν το τέλος ο Διαμαντίδης, έχασε την πρώτη βολή, έβαλε κατά λάθος την πρώτη και ο Ίκαρος αγκάλιασε τη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 13-23, 30-42, 48-52, 72-68

Ίκαρος (Πρίφτης): Στρναντ, Λαρεντζάκης, Κυρίτσης 19, Βρκιτς 16(3), Ουάιατ 2, Φαγιέ 12(3), Γκίμπσον 15(4), Γιαννακίδης, Σίμτσακ 8.

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Σχορτσανίτης 5, Μπράμος 10(2), Πάνκο 9(1), Ματσιούλις 6, Ούκιτς 8(2), Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 6(1), Κίτσεν 9(1), Ξανθόπουλος, Γιαννόπουλος 3(1), Σκορδίλης 2.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ