ΙΚΑΡΟΣ

Πρίφτης: "Το πιστέψαμε και νικήσαμε"

Πρίφτης: "Το πιστέψαμε και νικήσαμε"
INTIME SPORTS

Χαμηλούς τόνους προσπάθησε να κρατήσει ο Δημήτρης Πρίφτης μετά τη νίκη του Ικάρου επί του Παναθηναϊκού, ενθυμούμενος τον καταστροφικό μήνα που ακολούθησε πέρσι για την Καβάλα

Ο Δημήτρης Πρίφτης νίκησε πέρσι τον Παναθηναϊκό, όντας στον πάγκο της Καβάλας και το επανέλαβε και φέτος, έχοντας πια αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Ικάρου.

Ο Έλληνας προπονητής στις δηλώσεις του, θέλησε να κρατήσει χαμηλούς τόνους προκειμένου να μην επαναληφθούν ανάλογες καταστάσεις με τις περσινές, όταν η Καβάλα νίκησε τον Παναθηναϊκό, αλλά στη συνέχεια ακολούθησαν απανωτές ήττες.

"Είναι βραδιά έκπληξης για όλους. Το πιστέψαμε στη διάρκεια της αναμέτρησης, βλέποντας ότι υπάρχει μία πιθανότητα για εμάς. Αυτή τη στιγμή έχουμε τη χαρά της μίας βραδιάς, αλλά πρέπει να ξεφύγουμε απ' αυτή", σχολίασε ο Δημήτρης Πρίφτης για να προσθέσει:

"Ο χειρότερος εχθρός του ανθρώπου είναι η έπαρση και κατ' επέκταση ενός παίκτη και μίας ομάδος. Και πέρυσι το είχα διαχειριστεί με την Καβάλα, καθώς έπειτα τη νίκη μας επί του Παναθηναϊκού ακολούθησε ένας μήνας καταστροφής. Θα προσπαθήσω να μείνω προσγειωμένος κι εγώ κι οι παίκτες μου. Είχαμε την τύχη σε κάποιες φάσεις, είχαμε καλό αμυντικό ριμπάουντ και λειτουργία κι αυτό που έχει σημασία είναι οι 2 βαθμοί. Τα υπόλοιπα είναι συναισθήματα της μίας βραδιάς".

Σε ερώτηση για τον Ζόραν Βρκιτς που ασχολήθηκε έχοντας απαλλαγεί για χρήση απαγορευμένης ουσίας: "Έχει αλλάξει αισθητά την εικόνα της ομάδος, καθώς είναι καλός παίκτης. Ο Ίκαρος Καλλιθέας είναι μία ομάδα που ακολουθεί κατά γράμμα τους κανονισμούς κι ήταν επιλογή του πρόεδρου και σε αυτή την περίπτωση να ακολουθήσουμε τους κανονισμούς και να μη τον χρησιμοποιήσουμε. Είναι ένα κομμάτι της ομάδας. Θα έλεγα ότι είναι μια εσωτερική μετεγγραφή".

Σίμτσακ: "Αφιερώνω τη νίκη στον πρόεδρο"

Ο Βασίλης Σίμτσακ κέρδισε για τέταρτη φορά στην καριέρα του τον Παναθηναϊκό με τέταρτη διαφορετική ομάδα (ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Καβάλα, Ίκαρος Καλλιθέας) και σχολίασε μετά το τέλος του αγώνα:

"Προερχόμαστε από δύο δύσκολες εβδομάδες. Χρειαζόμαστε πάρα πολλή δουλειά, είμαστε καινούρια ομάδα, κάναμε ένα μικρό βήμα για να γίνουμε καλύτεροι.

Αυτή η νίκη μάς δίνει αυτοπεποίθηση και θα δουλέψουμε περισσότερο. Δεν αρχίσαμε καλά το ματς, αλλά σφίξαμε την άμυνα, μπήκαν κάποια τρίποντα, που τα χρειαζόμαστε. Αφού πλησιάσαμε στο σκορ, πιστέψαμε ακόμη περισσότερο ότι μπορούσαμε να πετύχουμε τη νίκη. Χρειάζεται υπομονή η ομάδα, καθώς μόνο ο Αγαδάκος έχει μείνει από πέρυσι.

Αφιερώνω τη νίκη στον πρόεδρο (σ.σ. Δημήτρης Aγγελόπουλος). Είμαι δύο μήνες εδώ, είναι η τρίτη χρονιά του Ικάρου Καλλιθέας στην Α1 κι είναι η πρώτη μεγάλη νίκη του. Ο πρόεδρος μοχθεί, μας δίνει αυτά που χρειαζόμαστε και πρέπει να τον ευχαριστήσουμε γι' αυτά. Την αφιερώνω και στον προπονητή (σ.σ. Δημήτρης Πρίφτης).

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για εμας, καθώς θα μας υπολογίζουν πολύ περισσότερο. Το ξέρω αυτό απ' την Καβάλα. Πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι".

Σε ερώτηση για το πως νιώθει που κερδίζει τον Παναθηναϊκό, όπου τον... πετύχει: "Είναι και λίγο τυχερό. Τυχαίνει να είμαι με καλούς συμπαίκτες και προπονητές. Είναι χαρά και τιμή, όταν θα σταματήσω το μπάσκετ, θα έχω κάτι να λέω. Αυτή τη στιγμή δε μου δίνει τίποτα".

TAGS ΙΚΑΡΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ