FORMULA 1

O Πιάστρι έχασε τη δεύτερη θέση της εκκίνησης στην Ίμολα

AP Photo/Antonio Calanni
Ο Πιάστρι στο γκαράζ της McLaren, GP Εμίλια Ρομάνια 2024 AP PHOTO/ANTONIO CALANNI

Ο Όσκαρ Πιάστρι δέχθηκε ποινή τριών θέσεων για την εκκίνηση του αυριανού (19/05) GP της Εμίλια Ρομάνια, και από τη δεύτερη που κατέκτησε θα πέσει στην 5η, καθώς κρίθηκε από τους αγωνοδίκες υπαίτιος για την καθυστέρηση του Κέβιν Μάγκνουσεν της Haas στο Q1 των δοκιμών κατάταξης.

Με έναν εξαίρετο γύρο στην εκπνοή των κατατακτήριων δοκιμών της Ίμολα ο νεαρός Αυστραλός της McLaren εξασφάλισε τη θέση δίπλα στον Μαξ Φερστάπεν στην πρώτη σειρά της εκκίνησης του αυριανού GP της Εμίλια Ρομάνια.

Όμως δεν έμελλε να την κρατήσει για πολύ, καθώς αμέσως μετά τις δοκιμές κατάταξης κλήθηκε από τους αγωνοδίκες με την κατηγορία ότι εμπόδισε τον Κέβιν Μάγκνουσεν στη δεύτερη στροφή της πίστας κατά τον γρήγορο γύρο με τον οποίο ο Δανός φιλοδοξούσε να προκριθεί στο Q2, στην πρώτη περίοδο των δοκιμών κατάταξης.

Στην έρευνά τους οι αγωνοδίκες διαπίστωσαν ότι ο Πιάστρι βγήκε από τα πιτς καθώς ο Μάγκνουσεν ερχόταν με ταχύτητα από την κεντρική ευθεία, αλλά αποδέχθηκαν την απολογία του Αυστραλού ότι λόγω της χάραξης της πίστας δεν ήταν εφικτό να δει τη Haas του Δανού από τους καθρέπτες του. Αυτό είναι κάτι που αποδέχθηκε και ο ίδιος ο Μάγκνουσεν.

Όταν πια ο οδηγός της McLaren είδε τον Δανό, προσπάθησε επιταχύνοντας να φύγει από την πορεία της Haas - όμως, παρόλα αυτά, κόστισε χρόνο στον Μάγκνουσεν. Αυτό που δεν μπορούσε να εξηγηθεί, και εντέλει επέφερε την ποινή των τριών θέσεων στην εκκίνηση, ήταν η αποτυχία της McLaren να ενημερώσει τον Όσκαρ για το επερχόμενο μονοθέσιο την ώρα που έβγαινε από τα πιτς - με διαφορά ταχύτητας 140 km/h μεταξύ των δύο μονοθεσίων.

Λόγω της αποτυχίας της McLaren να ενημερώσει τον οδηγό της, οι αγωνοδίκες έφτασαν στην απόφαση της ποινής με την αιτιολογία της “περιττής παρεμπόδισης”. Ως αποτέλεσμα ο Πιάστρι έπεσε από τη 2η στην 5η θέση της εκκίνησης, κι έτσι από την πρώτη σειρά θα εκκινήσει ο Μαξ Φερστάπεν με τον Λάντο Νόρις, και από τη δεύτερη οι Σαρλ Λεκλέρ και Κάρλος Σάινθ της Ferrari.

TAGS FORMULA 1 F1 F1 2024 GP ΕΜΙΛΙΑ ΡΟΜΑΝΙΑ ΟΣΚΑΡ ΠΙΑΣΤΡΙ MCLAREN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ