BIG GAMES BET

Τζόκοβιτς - Κύργιος: Man on a mission ο Νικ, ποντάρισμα στο 4.35 και στο 11.00

Ο Νικ Κύργιος στο Wimbledon μετά από αναμέτρηση στα προημιτελικά με τον Κριστιάν Γκαρίν
Ο Νικ Κύργιος στο Wimbledon © 2022 ALBERTO PEZZALI/ASSOCIATED PRESS

Η ώρα του μεγάλου τελικού στο All England Club έφτασε. Ο Νόβακ Τζόκοβιτς κόντρα στον Νικ Κύργιο σε μια blockbuster αναμέτρηση. Ποντάρισμα σε δύο επιλογές στο 4.35 και στο 11.00

Μετά από δύο απολαυστικές εβδομάδες, συγκινητικές, με έντονες στιγμές και θεαματικά παιχνίδια το Wimbledon φτάνει στην κορύφωσή του. Ο Νόβακ Τζόκοβιτς και ο Νικ Κύργιος (16:00 NOVASPORTS Prime , LIVE από το SPORT24 ) θα ακονίσουν τα ξίφη τους σε μια αναμέτρηση που αναμένεται να χτυπήσει υψηλή θεαματικότητα και όλοι περιμένουν πώς και πώς. Ένας θρύλος τους αθλήματος, απέναντι σ’ ένα χαρισματικό παίκτη. Ο 20 φορές κάτοχος Grand Slam, απέναντι στον πρωτάρη σε τελικό Major. To No3 της παγκόσμιας κατάταξης, απέναντι στο Νο40.

Οι δυο τους έχουν τεθεί αντιμέτωποι δύο φορές και τις δύο κέρδισε ο Κύργιος, ήταν το μακρινό 2017, σε Ακαπούλκο και Indian Wells , που σε καμία από τις δύο συναντήσεις ο Κύργιος παραχώρησε σετ.

Ο Νικ Κύργιος μετά από την αναμέτρηση με τον Μπράντον Νακασίμα στον τέταρτο γύρο του Wimbledon
Ο Νικ Κύργιος μετά από την αναμέτρηση με τον Μπράντον Νακασίμα © 2022 ALBERTO PEZZALI/ASSOCIATED PRESS

Ο Κύργιος είναι ένας ιδιόρρυθμος αθλητής, έχει ωριμάσει στο φετινό Tour, έχει παίξει πραγματικά τένις υψηλής ποιότητας, η κλάση του είναι δεδομένη. Ο Κύργιος μπορεί στο παρελθόν να ήταν ένας αυτοκαταστροφικός παίκτης, ωστόσο όλοι αναγνωρίζουν το ταλέντο του. Βλέπουμε φέτος έναν διαφορετικό Νικ, το είδαμε και στα διπλά του Australian Open με τον Κοκκινάκη που το κατέκτησαν. Ο Νικ πάλεψε με το τέρας της κατάθλιψης και φαίνεται και από τη συμπεριφορά του και από τον τρόπο που αγωνίζεται πόσο έχει καθαρίσει το μυαλό του. Συγκινητική ήταν η προ ημερών συνέντευξη της μητέρας του, η οποία υποστήριξε πως ο γιός της πλέον απολαμβάνει τη ζωή και έχει παραμερίσει ορισμένες συμπεριφορές.

Από την άλλη ο έξι φορές κάτοχος Wimbledon πάει να αποδείξει την αξία του, θέλει να μειώσει τη διαφορά από τον Ναδάλ στο ένα Grand Slam. Πέρσι έχασε την ευκαιρία για το Golden Calendar Slam, φέτος πέρασε από χίλια κύματα η συμμετοχή του στην Αυστραλία, που δεν πήρε εν τέλει μέρος, με τον Ναδάλ να στέφθεται νικητής σε Μελβούρνη και Παρίσι.

Προγνωστικά Wimbledon: Τζόκοβιτς - Κύργιος

Ο Νόλε χρειάστηκε χρόνο στο γρασίδι για να βρει τα πατήματά του και να πιάσει ρυθμό. Δεν ήταν τόσο κυνικός και κυρίως δεν μπορούσε να διαλύσει τους αντιπάλους του. Ο Σίνερ τον έβαλε στα σχοινιά και προηγήθηκε 2-0 σετ στον προημιτελικό, αλλά τον λύγισε στη συνέχεια. Ο Βρετανός Κάμερον Νόρι τον πίεσε, του πήρε το πρώτο σετ στον ημιτελικό της Παρασκευής, αλλά ο Τζόκοβιτς γύρισε ξανά τον διακόπτη.

 Ο Νόβακ Τζόκοβιτς πανηγυρίζει στο Wimbledon
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς πανηγυρίζει στο Wimbledon © 2022 KIRSTY WIGGLESWORTH / AP IMAGES

Ο Νόλε συμμετέχει σε όγδοο τελικό στο All England Club, είναι αισιόδοξος, έχει αυτοπεποίθηση και έχει το know how από τις μεγάλες παραστάσεις στο κεντρικό court. Ο Σέρβος σε ενδεχόμενη νίκη του σήμερα, δεν θα μειώσει τη διαφορά μόνο από τον Ναδάλ στα συνολικά Slams, αλλά θα ισοφαρίσει και τον σπουδαίο Πιτ Σάμπρας σε συνολικές κατακτήσεις Wimbledon, ο οποίος έχει 7 στην κατοχή του και θα απέχει 1 από τον θρυλικό Φέντερερ.

Τζόκοβιτς - Κύργιος: Ανάλυση και προγνωστικά

Ο Κύργιος είναι ένας θεαματικός παίκτης, με εξαιρετικά groundstrokes, το μεγάλο του όπλο είναι το σερβίς του, στον προημιτελικό της Τετάρτης κόντρα στον Γκαρίν εξαπέλυσε 17 άσους. Έχει το πλεονέκτημα πως πάει ξεκούραστος, αφού δεν έγινε ο ημιτελικός με τον Ναδάλ, λόγω της απόσυρσης του Ισπανού. Πάει κατά συνέπεια με ένα γεμάτο τριήμερο ώστε να προετοιμαστεί κατάλληλα σωματικά και ψυχικά στο παιχνίδι. Το γρασίδι είναι η καλή του επιφάνεια και τρέχει φέτος ρεκόρ 13-3.

Ο Τζόκοβιτς είναι ένας σπουδαίος αθλητής, εντυπωσιακός returner, ξέρει τι να κάνει σε τελικούς Slam, έχει παραχωρήσει βέβαια και 5 σετ ως τώρα στο τουρνουά, μόνο οι Κετσμάνοβιτς και Κοκκινάκης δεν του πήραν σετ.

Προγνωστικά στοιχήματος

Η παράδοση είναι με το μέρος του Κύργιου, βέβαια είναι στο 2017, αλλά τότε ο Τζόκοβιτς είχε μεγαλώσει ήδη τον μύθο του και ο Νικ τον κέρδισε σε back to back διοργανώσεις. Ο Κύργιος είναι πιο ώριμος από ποτέ, συμμετέχει για πρώτη φορά σε τελικό Grand Slam στα μονά. Το Νο40 της παγκόσμιας κατάταξης πήρε σημαντικές ανάσες, ίσως αποδειχθεί κομβικό το γεγονός πως δεν έδωσε ημιτελικό. Είναι το ματς της ζωής του το σημερινό και το κατανοεί πλήρως.

Βγάζει αυτοπεποίθηση, είναι κυριαρχικός στα παιχνίδια του, δεν λυγίζει στα mind games, είναι man on a mission όπως λένε και οι Άγγλοι. Ο Κύργιος έχει κερδίσει ήδη τον εαυτό του και το τέρας που είχε κληθεί να αντιμετωπίσει τα προηγούμενα χρόνια. Ο Τζόκοβιτς είναι ένας καλός returner, χαρισματικός, έχει δώσει 7 τελικούς Wimbledon (6-1 το ρεκόρ), αλλά ο Κύργιος μπορεί να τον τρέξει, να τον πιέσει και να βγάλει στα επιφάνεια τα τρωτά σημεία του Σέρβου.

Το Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης απέδειξε πως έχει αδυναμίες στο παιχνίδι του τόσο κόντρα στον Σίνερ όσο και απέναντι στον Νόρι οι οποίοι είχαν να διαχειριστούν και θέματα τραυματισμού. Αναμένεται μια αμφίρροπη αναμέτρηση, αλλά στα μάτια μου ο Κύργιος μπορεί να μπει πιο ετοιμοπόλεμος και με περισσότερη αποφασιστικότητα σ’ αυτό το παιχνίδι. Έχει τα χτυπήματα, την ταχύτητα και την ενέργεια για να το φτάσει ως το τέλος. Ο Νόλε μπορεί το καλύτερο να το κρατάει για το τέλος, αλλά ο Κύργιος παίζει με αυτοπεποίθηση έχει μεγαλύτερο κίνητρο.

Όπως η Ριμπάκινα κατέκτησε χθες το πρώτο της Slam σε παρθενική συμμετοχή σε τελικό, το ίδιο θέλει να πράξει και αυτός. Έχει το μομέντουμ, είναι η επιφάνειά του το γρασίδι. Οι τιμές βάσει συνθηκών των υποτιμούν. Στο 4.35 να κερδίσει ο Κύργιος, στο 11.00 να επικρατήσει με 3-2 σετ.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Τζόκοβιτς - Κύργιος: Κύργιος (απόδοση 4.35), 16:00
  • Τζόκοβιτς - Κύργιος: 3-2 σετ Κύργιος (απόδοση 11.00), 16:00
TAGS BIG GAMES BET ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΕΝΙΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ